Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 20:14
nie można używac tamponów poza okresem. Uzywaj wkładek a ewentualnie najmniejsze podpaski. Jednak wkładki sa najlepsze. Jeżeli przeszkadza Ci ich grubość, używaj alldays. One są cieniutkie i fajne. Polecam
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 20:21
Tamponów na wydzielinę się nie używa. Potem może się zdarzyć, że nie wyciągniesz, bo wydzieliny jest mniej jak miesiączki, co wtedy wszystko zostanie wchłonięte, a pochwa będze sucha, co wtedy wyciągnięcie tamponu będzie niemożliwe i tylko ginekolog musiałby się tym zająć. Jeśli wkładki Ci nie wystarczają, to pewnie musisz nosić jedną i tą samą wkładkę orzez jeden dzień. Gdy poczujesz się wilgotnie i nieprzyjemnie, to poprostu zmień wkładkę. Tyle razy ile potrzeba
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 20:48
Zdecydowanie nie zakładaj tamponów! Służą one tylko do miesiączek, używanie ich do wydzieliny może mieć naprawdę przykre konsekwencje. A nie sądzę, byś przed pierwszym okresem wydzieliny miała tak dużo,by wkładka przeciekała. Narazie musisz zadowolić się wkładkami.
Wysłany: Sob 14 Sie, 2004 21:41
Oj coś mi tu nie pasi...Mnie NIGDY nie leci w nocy wydzielina...I nie przesadzaj z tym zmienianiem...Myślisz,że gdybyś nie zmieniała wkładek to przeciekłoby Ci na spodnie?
Nawet fakt,że masz okropnie dużo wydzieliny to nic. NIE MOŻESZ po prostu w takiej sytuacji nosić tamponów.
jaki kolor ma ta wydzielina? Może są to upławy?
Mróweczka: a mi czsami w nocy leci wydzielina i dlatego często na noc też używam wkładek...
Zwariowana jedenwstka: WYdzieliny nie ma prawa być na tyle dużo żeby jak zmieniasz wkładki 4 razy dziennie (to bardzo duzo bo zwykle zmienia sie raz) ci przeciekła! To że czujesz sie morkro to normalne!! Myslałaś że jak załozysz wkłądke bedziesz czuła sie sucho? Oczywiscie że czujesz sie pewniej i mniej morkro niz bez wkładki ale nigdy nie do końca! Jesli poczujesz sie troche mokro nie panikuj! To przeciez nie oznacza ze wkładka ci przesiąka! Myśle że wystarczy ze zmienisz ją 2 razy dziennie i będzie OK>..nie potrzeba 4 razy :/ A tamponów kategorycznie odradzam ci nosić....no co ty! Chyba ze chcez sobie zrobic krzywde to twoja sprawa ale tampony sa stworzone do pochłaniania krwi miesiączkowej a nie śluzu wiec mysle ze nie ma o czym wogóle rozmawiać.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Wysłany: Nie 15 Sie, 2004 13:02
Gościówa: ale z tego co pomiętam to Ty masz już okres,więc prawdopodobnie dlatego wydzielina leci Ci też w nocy...Ale nie wiem,może innym leci w nocy przed pierwszym okresem,mi ani razu. W nocy nie kicham,nie wysilam się...Jeśli wydzielina leci Ci też w nocy możesz sobie ostatecznie zakłądać wkładkę na noc ale w żądnym wypadku tampon!
Tamponem podczas wydzieliny możesz przebić błonę dziewiczą!!! Nie jest ona tak elastyczna przed pierwszą miesiączką. Poszukaj lepiej w sklepach wkładek maxi. Jak byłam w sklepie to takie widziałam. Poszukaj w sklepach zaopatrzonych w najwiejcej rodzajów podpasek i wkładek. Są one oddzielnie pakowane.Spoxxx
kasia14latek Gość
Wysłany: Sro 18 Sie, 2004 10:45
nie mozesz uzywac tamponow w czasie okresu...!!!!!!!!!!! bo tego konsekwencje moga byc tragiczne... ja w nocy tez mam wydzieline... mam 14lat. mam wkladki ale zaprzestalam ich noszenia bo sa niewygodne i boje sie ze sie beda "odbijac" nie wiem jak sie do podpasek przyzwyczaje... a miesiaczka tuz, tuz....
Ja też mam tą wydzielinę. Doszłam do wniosku, że to przez szkolny stres dostaję go więcej. Ale teraz są wakacje i nadal to mam. Wydzielinę mam już dłuugi czas. I bardzo zadko używam wkładek. Zwłaszcza krępujące są przy przebieraniu spodenek na w-f. Koleżanki obok mogą słyszeć szelest i mogą podglądnąć uwypuklenie w bieliźnie. Mnie to krępuje. Poza tym przy ćwiczeniach jest to bardzo niewygodne. Ale teraz będę musiała nosić wkładki do szkoły, bo jestem teraz w wieku, kiedy dziewczyny najczęściej dostają okres. Trzeba się strzec, aby po zwolnieniu u higienistki nie wracać do domu z plamą na spodniach (zwłaszcza że mam kawałek do szkoły). Ale teraz to będzie lepej, bo w szóstej klasie rozdają paczuszki na WDŻecie. Dostawałyście takie coś?
ja tez mam taka wydzieline, czasem mi to przeszkadza ze cos mi WYLATUJE ale juz sie do tego przyzwyczaiłam a okresu i tak w najblizszym czasie nie dostane!!!!!!! Wkładki mi strasznie przeszkadzały dlatego ich nie nosze!!! Jeszcze gozej sie czyke z wkładkami niz mokrymi gaciami!!!!!