| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Nauka?
Autor Wiadomość
lilijka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 15 Lip, 2004 19:43   Nauka? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czy nauka jest dla was wazna? Czy stawiacie za swój cel zdobycie dobrego wykształcenia, osiągniecia jakiejs wysokiej pozycji społecznej (legalnie dzieki nauce) ?

Obecnie dla wielu młodych ludzi jedynym celem w zyciu jest wykształcenie, no cóż rzeczywistosc tego wymaga. A jak wy do tego podchodzicie?

Ja stawiam na naukę, lecz niestety jestem strasznie leniwa i trudno mi sie przełamac i uczyc sie dla siebie a nie po to by zdać Smile

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
9297757
Justysia Płeć:Kobieta

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Czw 15 Lip, 2004 21:09   Ważna jest nauka Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chociaż nie lubię się uczy to nauka jest dla mnie ważna.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 17 Lip, 2004 14:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No więc u mnie to było tak: kiedy chodziłam do klas 1-4 za bardzo o tym nie myślałam. Nie musiałam też wiele przykładać się do nauki, materiał był bardzo prosty. W czwartej klasie miałam świadectwo z paskiem.
W klasach 5 i 6 postawiłam na przyjaciół. Nauka odgrywała u mnie coraz mniejszą rolę(tymbardziej w 6 klasie). W klasie 5 miałam świadectwo z wyróżnieniem, lecz w 6 już nie.
Teraz idę do 1 gimnazjum. Zmieniam szkołę. Dopiero niedawno zauważyłam,że tylko 2 z tamtych przyjaciół była naprawdę prawdziwymi przyjaciółmi. Chcę zacząć od nowa. Postawić na naukę. Może będę miała tam prawdziwych przyjaciół. Przyjaźń jest u mnie nadal nad nauką ale już na pewno nie zrobię tak jak w 6 klasie- zupełnie oleję sobie naukę dla przyjaciół.

Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

PostWysłany: Sob 17 Lip, 2004 15:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja w klasach 1-4 byłam straszną kujonką (moją nauką zajmowała się mama, która zresztą jest nauczycielką w klasach 1-3 (ale mnie nie uczyła)). W 5 klasie się trochę opuściłam (na średnią 5.0 ), bo mama mi dała "wolną rękę". W 6 klasie uczyłam się dobrze (miałam średnią 5.3).
W 1 gimnazjum juz nie miałam 5.3... opuściłam się na 4.9. A w 2 klasie miałam ledwo ledwo pasek (4.76) ... Teraz - w trzeciej klasie- musze się postarać, wiem, że 3 klasa jest bardzo ważna. Ale wiem, że nie będę miałą tego 5.3... to było by wręcz śmieszne Very Happy
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Sob 17 Lip, 2004 18:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja w klasach 1-6 olewałam wszystko jak leci, jednak moja najmniejsza średnia była 5.0 (prawdopodobnie w klasie 4 lub 5) potem 5.1 a w 6 klasie 5.4coś. W tym roku nadal olewałam nauke równo tak jak w latach poprzednich jednak w gimnazjum bylo już ciężej (szczególnie w punktowym systemie oceniania zamiast ocen) i moja średnia trzymała się w granicach 4.1, pierwszy raz miałam na świadectwie 4 a co dopiero dwie 3. W przyszłym roku też bede szkołe raczej olewać, jakoś nie zalezy mi na dobrym świadectwie w klasie 2, jednak w 3 przyłoże sie troche do nauki i mam nadzieje na pasek (w drugiej klasie też mam nadzieje na pasek ponieważ dzięki bogu zmieniają nam system oceniania na ocenowy)...

Numer Gadu-Gadu
2891618
Odpowiedz do tematu