| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
za co?
Autor Wiadomość
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 22 Cze, 2004 19:51   za co?

poprosiłam moich rodziców żeby mi kupili karte do telefonu (do tej pory zawsze tak robili) a teraz powiedzieli "uzbieraj sobie" to było okropne a ja nie mam ŻADNYCH dochodów oprócz pieniędzy znalezionych na ulicy inne dziezi z mojej klasy maqją cool rodziców tylko powiedzą "mamo kup mi..."a one już a ja musze sobie uzbierać .pomocy to jest straszne ja niby mam subie znaleźć prace tak naturalnie tylko że ja mam 10 LAT!!!!!!!!!! HELP :cry: ME
Przejdź na dół
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 22 Cze, 2004 21:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No cóż, rodzice zdali się na Twoją dojrzałośc. Jak widze nic z tego nie wyjdzie Rolling Eyes .
Czy Ty myślisz,że "cool rodzic" to taki, który spełni każdą Twoją zachciankę? Że wystarczy,że powiesz "mama, a ja chcę to..." a już będziesz miała? Nie, niestety mylisz się.
W wakacje łatwo o jakąś "letnią" pracę. Możesz np. rano wyprowadzać psa sąsiadki(nie tylko rano ale najczęściej rano sąsiadce sie nie chce, a pies piszczy Wink ), robić zakupy itp. Pamiętaj,że nie możesz liczyć tylko na to,że zawsze dostaniesz zapłatę. Starsze panie najczęściej dają 2 zł i mówią "masz na lody". Nie wykłócaj się, nie mozesz tego trakować tak,że ta pani ma Ci zawsze płacić.
Dobrze byłoby porozmawiać z rodzicami także o kieszonkowych. Nie musi to być dużo, ale skoro decydowałaś się na komórkę powinnaś liczyć się z konsekwencjami.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
spontan Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 3/3/6
PostWysłany: Sro 23 Cze, 2004 09:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

chyba byli w tzw bad mood. spróbuj pogadac z nimi troszku później, skoro kiedys kupowali to teraz tez powinni. jesli nie chca to zapytaj dlaczego, moze sie cos stało u nich w pracy czy co. sama nie mozesz uzbierac bo masz 10 lat i juz. wogóle to 10 latek ma telefon?

spontan Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 3/3/6
PostWysłany: Sro 23 Cze, 2004 14:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

15buck little man put that shit in my hand:) mam nowy zajawkowy plan, powiedz rodzicom ze nie wiesz co sie dzieje, ze ktos lub cos odbiera ci nadzieję ( w tym przypadku telefon ) i spróbuj wzbudzic u nich poczucie winy, ze ci skrzywdzili. rodziców na takie wałki mozna brać.

codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Sro 23 Cze, 2004 15:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Poproś rodziców żeby dawali ci kieszonkowe.

Może przestali ci kupować bo masz złe ocena na koniec roku Question

(I nie dramatyzuj tak niekture dzieci nic nie mają a są szczęśliwe)

Junior
Junior

PostWysłany: Pią 25 Cze, 2004 12:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kiedy ja mialem 10lat to malo kto z doroslych mial koma (5 lat temu w koncu)
heh
a moze zaduzo chcesz np na tydzien na sam twoj telefony wydaja 100 zl (lub cos kolo tego)
w majestacie prawa niemozesz jeszcze wykonywac ZADNYCH prac
dopiero od 13 roku zycia mozesz np.: roznosic ulotki
a czy bez tej komorki nieprzeyjesz ?!
(moze musisz sie pochwalic przed kolegami)
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 27 Cze, 2004 00:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Poproś rodziców o regularne kieszonkowe. Nie będziesz ich musiała co chwilę prosić o kasę, a sama nauczysz się oszczędzać.

ełe piotr Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 2/3/6
PostWysłany: Nie 27 Cze, 2004 21:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie jestem ppewny czy sie nauczy oszczedzac, raczej sie nauczy kombinować.
Powrót do góry
Nikt
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 30 Cze, 2004 13:56   Ja tak samo...

Nie martw się. Ja mam tak samo. Od rodziców dostaję pieniądze tylko na jakieś składki w szkole, prezety dla koleżanek, na chomika, książki czy inne bzdety. Na lody czy na co mi nie dają, tylko mówią "Musisz zacząć sobie sama zarabiać pieniądze" i tyle! Skąd mam kase? Jak dostaje na urodziny czy inne święta, jak znajde coś na ulicy... Nie mam zamiaru zacząć sama zarabiać pieniędzy, dopóki nie skończę 15 lat. Ja mam już 12, a nie chcem zarabiać sama, a ty masz dopiero 10. Gdybyś jednak chciała ze mną o tym poklikać to moje gg to 2967154. Napisz do mnie nawet wtedy, gdy będę niedostępna. Pozdrawiam!
Powrót do góry
ełe piotr Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 2/3/6
PostWysłany: Sro 30 Cze, 2004 16:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

albo ze mną gg:1735338
Powrót do góry
Ewcia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 30 Cze, 2004 20:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

do mnie tez zawsze kazdy moze napisac - 3555471 -tylko prosze napiszcie ze jestescie z forum DZIECI ONLINE
Pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 03 Lip, 2004 23:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ełe piotr: oszczędzać, czy kombinować - nie ma większego znaczenia.
Jeśli tylko to "kombinowanie" jest zgodne z prawem i przynosi jakikolwiek dochód, to czemu nie?

Nikt: Dlaczego sztywno zakładasz, że nie będziesz zarabiać przed 15'tką? Co w tym złego?

Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 18:17   ehh

HEHE.Tez mam czasem takie sytuacje.Zrob tak:jezeli ktos z rodzicow ma komorke powiedz:moge pozyczyc komorke?musze napisac smsa.Wtedy ci qpi karte sama wyprobowalam.a jak nie podziala to rob tak do skutq oczywiscie jak otrzymasz jakiegos smsa Razz
Powrót do góry
Vandit Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 20:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał/a:
poprosiłam moich rodziców żeby mi kupili karte do telefonu (do tej pory zawsze tak robili) a teraz powiedzieli "uzbieraj sobie" to było okropne a ja nie mam ŻADNYCH dochodów oprócz pieniędzy znalezionych na ulicy inne dziezi z mojej klasy maqją cool rodziców tylko powiedzą "mamo kup mi..."a one już a ja musze sobie uzbierać .pomocy to jest straszne ja niby mam subie znaleźć prace tak naturalnie tylko że ja mam 10 LAT!!!!!!!!!! HELP Crying or Very sad ME

Ku#$%
Dziewczyno czy to jest dla Ciebie problem ? Czlowieku ! Ludzie zapier#$%^ po 12 godzin zeby zarobic to 20 zlotych na dzien a Ty masz problem bo rodzice Ci odmowili takiej [cenzura] ;- / Popatrz na to z innej strony. Masz telefon wogole, masz rodzine, masz dach nad glowa. Luudzie dlaczego tylu z was docenia cos dopiero po utracie tego ?!

pechowa ona Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 18 Wrz, 2004 08:45   Zrozum Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zrozum COOL rodzic to taki ktory nie daje ci wszystkiego, ktory martwi sie o twoja przyszlosc !!! Mama kaze ci sie uczyc a ty myslisz 'zas mi sie kaze uczyc' ONI chca zebys cos w zyciu osiagnela !!! Martwia sie o Ciebie. Moze z ta karta chca cie sprawdzic. Napewno nie pojdziesz zebrac. Wiec powiedz ze na urodziny czy imieniny czy na jakies inne swieta chcesz dostawac pieniadze. Jesli nie bedziesz ich wydawac wkoncy uzbierasz. Popros tate lub mama zeby dawala ci niekiedy zbedne grosiki z portfela. Albo np. umyj naczynia sasiadce, lub okna. Ja tez tak samo robilam i zawsze mi wpadlo de reki jakie 5 zeta Wink
Mysle ze to podziala !!! ja mam 11 latek i tez nie dostaje kieszonkowych ani nic takiego. Mam uzbierana kase z urodzinek i zawsze cos tam sie znajdze. Tata zawsze daje mi jakies grosiki (juz mam 2 duze skarbonki) Jakos z tego wybrniesz !!!!! PAPAPAPAPA

Numer Gadu-Gadu
2071312
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu