| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
ZŁość
Autor Wiadomość
goniex Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 21:22   ZŁość Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Bardzo lubie swją mama. Jest jak kumpela, można z nia pogadać o wszystkim.
Jednak jedna rzecz bardzo mnie wkurza(we mnie)
Czasem coś chce np. wyjść gdzieś a mama mi niepozwala wymyślając na prwade byle jaki pretekst zaczynam sie złościć zaczynam mieć pretensje do niej.

Woóle czasem nie potrafie opanować swoich emocji. Staram sie chamować te emocje(jest to przeważnie złość) ale to raczej mało skutkuje...;(
BŁAGAM pomóżcie ...
Co mam robić??

Numer Gadu-Gadu
1252446
goniex Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 21:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

podałam przykład o mamie bo z nią najczęściej sie kłuce i nie wiemjak sobie z tym poradzić...

Numer Gadu-Gadu
1252446
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 01:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sproboj brac glebokie wolne oddechy albo poprsotu "przelknac" zlosc Razz
ja jestem typem nerwusa i bardzo latwo sie denerwuje i dosc czesto mi to pomaga ( wolne oddychanie nie wkuzane sie Razz )
zlosc to nic zlego poprsotu jej nie okazuj i nie daj sie jej poniesc. u mnie jakos skutkuej :p

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8240066
Gość
PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 10:35   

wart spróbowac dzięki:)
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 14 Cze, 2004 20:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie przejmuj się,wiele osób tak ma. Na to nie ma prostego sposobu-taka już jesteś. Nie radze brać na razie leków-niestosowne z nich korzystanie moze się źle skończyć. Staraj się opanować swoje emocje. Mama po prostu troszczy się o Ciebie, bardzo Cię kocha i dlatego czasem wydaje się,że nie daje Ci spokoju.

spontan Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 3/3/6
PostWysłany: Wto 15 Cze, 2004 09:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

siłą woli mozna cudy zdziałać, popracuj nad sobą i moze sie nie bedziesz tak złościć.

Dexia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 16 Cze, 2004 21:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Spoko w twoim wieku to normalne. Ja też mam takie wybuchy, chociaż wiem że mama chce dobrze. Potem ja płaczę bo myślę że ją tym zraniłam. Wpadłam na pomysł aby napisać jej list.Napisałam w nim że przechodzę okres dojrzewania i aby była dla mnie wyrozumiała.
Powrót do góry
maniek_k_m Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Sro 30 Cze, 2004 11:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

słuchaj ja mam taki może głupi ale skuteczny sposub . jestem "holerykiem " i zawsze jak się wkurzam to zamykam się w swoim pokoju biore jakieś figurki albo samochodziki i .......... bawie się Smile . tak żeby zająć czymś umysł i ręce bo czesto obgryzam paznokcie Sad
mówie ci 15 minut takiej terapi i masz dobry humor można też czytać albo słuchać muzyki ale tego ostatniego nie polecam
Powrót do góry
Ewcia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 30 Cze, 2004 20:22   Mowa jest srebrem, a milczenie złotem... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

czasem nalezy pewne sprawy przemilcze, wiec poleciąłbym gdy zauwazysz ze dociera do ciebie taka złośc, po prostyu sie nie odzywac...jak złość minie, porozmawiaj z mama spokojnie - wtedy wszytsko bedzie ok - samsam napsiaąłs ze to twoja dobra kumpela
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 03 Lip, 2004 23:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To już taki okres. Odkrywasz, że masz swoje zdanie. Że możesz mieć swoje zdanie.
Stąd biorą się nieporozumienia.

Próbuj panować nad swoimi emocjami (to umiejętność bardzo ważna w dorosłym życiu), jednak nie zawsze będzie Ci się to udawało. Po prostu przestałaś być malutką córeczką, a zaczynasz być niezależną, dojrzałą kobietą z własnym zdaniem, własnymi poglądami na świat.

Odpowiedz do tematu