A ja także uwielbiam horroy i thillery! Polecam książki Kinga, Mastertona, Smithsa, Knighta itd, itp.... Jeszcze lubię czytać fantasy, np. "Włądca Pierścieni" i tego typu rzeczy. Książki o ciepłym ognisku domowym też preferuję, np. całą serię Jeżycjady Małgorzaty Musierowicz. Uwielbiam też czytać książki o młodzieży, np. "Ćpun" "Dzieci z dworca zoo" "Pamiętnik narkomanki" ale też te takie "bardziej normalne". A ja tam wogóle lubię czytać książki. I lubię prawie wszystkie rodzaje. To zależy od autora jak napisał ksiązkę, bop może na przykład być nudny horro, ale bardzoo ciekawa książka historyczna, np."Królowa Margot".
korbka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 25 Maj, 2004 08:18
To powyżej to byłam ja! Nie wiem czemu mnie z forum wyciepło a ja sie nie zorientowałąm.....
Jedna z moich ulubionych ksiazek jest Swiat Zofii ( dzieki Kornelia ze mi pokazalas ta ksiazke )
A moje ulubione to ksiazki Terryego Pratcheta z serii "Swiat Dysku" inteligentne smieszne i z jakims ciekawym moralem
Jedna z moich ulubionych sa Pomniejsze Bostwa
No i jeszcze Pan Tadeusz o tym zapomnialem nie wiem jaki to gatrunek... historiczyne?
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Ostatnio zmieniony przez Pulkownik Nikt dnia Sob 12 Cze, 2004 01:07, w całości zmieniany 1 raz
Ja uwielbiam książki fantastyczne np. HARRY POTTER
_________________ Sš takie wydarzenia, które - wspólnie przeżyte - muszš zakończyć się przyjaniš
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 11 Cze, 2004 10:23
Sama nie wiem. Różne. Dla nastolatków, ale ambitne (czyli nie księżniczka, dziewczyna ameryki - przeczytałam, ale idiotyczne bohaterki mnie odstraszyły), czyli np. Niebo z widokiem na niebo Marty Fox, czy też Agaton-Gagaton : jak pięknie być sobą. Polecam Wojnę polsko-ruską Doroty Masłowskiej.
Ja lubie horrory, fantastyczne albo jakieś inne
Najfajniejsze z przeczytanych to:
Mój nauczyciel jest wampirem
Laura na deser
Tajemniczy ogród
Harry Poter
Mumia
PS. Takich fajnych było więcej ale wyleciały mi z głowy