| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Persy
Autor Wiadomość
BigBrad Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 28 Lis, 2003 01:45   Persy Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam kota persa, który rządzi całym domem jest złośliwy otwiera wszystkie szafki robi potworny bałagan a najbardziej lubi zrzucać ze stołów i regałów rzeczy, które się tłuką, kota tego uratowałem przed uśpieniem brat, który nie mógł sobie z nim poradzić chciał go zawieźć do weterynarza, ale jak to czy tak można? Zabrałem go od brata z początku bardzo tęsknił i był potwornie nieufny biegał nerwowo i wtedy właśnie nauczył się otwierać szafki, do których próbował się schować teraz po dwóch latach kotek jest przyzwyczajony, ale widocznie psoty bardzo przypadły mu do gustu, bo z nich nie zrezygnował.
Jeszcze jednej rzeczy brachol niepotrzebnie milusińskiego nauczył Puszek nigdy nie napije się wody z miski wskakuje na zlew w kuchni trzeba odkręcić wodę i wtedy dopiero pije radzą mi, aby oduczyć go tego tak żeby kotu nie dać pić tydzień i potem postawić wodę w misce i że będzie pić ha ja mówię tym, którzy mi to radzą żeby sami sobie zastosowali taką terapię ile razy kot chce się napić tyle razy będę ten kran odkręcał.
Ciekawy jestem czy i Wy macie takie przeboje ze swoimi pupilami Smile

"Ut Salutas, Ita Salutaris"
To znaczy, jak pozdrawiasz tak będziesz pozdrawiana/ny

Ostatnio zmieniony przez BigBrad dnia Czw 01 Sty, 2004 22:16, w całości zmieniany 1 raz
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
CHOMICZKAAA Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 28 Lis, 2003 20:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mój persik też lubi pić prosto z kranu tak jak twój,ale z miski piję Laughing
Nie stosuj kotkowi takiej "terapi" ponieważ kot może sie odwodnić,albo zachorować.Staraj się zapanować nad kotem,czyli żebyś to ty rządził nad kotem a nie on nad tobą.Ja nie sugeruje że masz np. bić kota,albo coś w tym stylu.Poprsotu jeśli zacznie otwierać szafke krzyknij na niego(zdecydowanym głosem),a jeśli to nie pomoże lekkoklapnij w pupe.Nawet jeśli kot nie odejdzie nie bij go mocniej,bo możesz mu zrobić krzywde!Weź go i np.zamknij w łazience lub w innym pomieszczeniu gdzie nie narobi szkód.Kotek napewno odłuczy się tych brzydkich nawyków i zrozumie,ze jesli chce być "na wolnosci" musi zachowywać się grzecznie.
Napisz czy moje rady sie na coś zdały Wink

Zapraszam do redagowania mojej stornki dla nastolatek!!!Szczegóły w dziale "O wszystkim"!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4990808
Odpowiedz do tematu