Wysłany: Nie 03 Cze, 2007 19:22 Wciąż krzyczą na siebie...
Moja mama i mój brat ciągle sie ze sobą kłócą... próbuje ich ciągle uspokajać, ale oni zawsze swoje...już mam tego dość!!! mój brat już przez mamę sie wyprowadził do mojego taty (bo moi rodzice się rozwiedli) i czasami mój brat przychodzi do nas. Ale jak od razu przyszedł to zaczął dokuczać mojemu małemu braciszkowi i kłótnia z mamą gotowa
Nie wiem jak ci mam pomóc bo nigdy nie miałam takiej sytuacji w domu...
Może postaraj się porozmawiać z bratem i mamą, i postaraj się wytłumaczyć, że to nie właściwe zachowanie, że kłótnią nic się nie załatwi? Ile ten brat ma lat?
_________________ <i>"Pytam się gwiazdy
Co drogę wskazać
Błądzącym miała
Czemu ze wszystkich
Pragnień na świecie
Ty - mnie wybrałeś"</i>
Ja już przechodziłam takie sprway spółczuje Ci bardzo mi przykro że takie rzeczy widzisz i słyszysz nie martw się pocieszaj lepiej mame bo masz ją tylko jedną a z bratem to napewno (twój tato) jeśli nim jest porozmawia z twoim bratem:)
Twoi rodzice kłócą się zapewno albo o pieniądze, albo o Was... może spróbuj porozmawiać z mamą i zapytaj o co chodzi i czy możesz jakoś im pomóc...
szczera rozmowa przede wszystkim
_________________ O! Cały TY... Na Twój widok totalnie mnie mdli... To właśnie Ty... Malutki iloraz... No ale masz spryt...
Nie wiem jak ci mam pomóc bo nigdy nie miałam takiej sytułacji w domu...
Może postaraj się porozmawiać z bratem i mamą, i postaraj się wytłumaczyć, że to nie właściwe zachowanie, że kłótnią nic się nie załatwi? Ile ten brat ma lat?
A czemu tego nikt nie poprawił?? Co do twojego problemu Christie to myślę, że powinnaś udać się do pedagoga czy coś a nie prosic o pomoc forumowiczów
_________________ Jestem w kropce......................... Zgadnij, w której
Niestety moi rodzice nie są razem.......twój brat jest bardzo młody i już się bardzo kłóci z mamą
Jeśli można wiedzieć o co się kłócą może Ci jakoś pomogę?
Wiem, że niektóre dziewczyny pisały, że może o pieniądze, ale....
_________________ 'Lean on each other's strenghts; forgive each other's weaknesses.'
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Wto 19 Cze, 2007 15:13
Narazie nic nic rób, muszą dojść do siebie po tym wszystkim. Matce źle bo czuje, że straciłą dziekco, a brat nie potrafi ułożyć sobie tego w głowie. Myślę, że to minie. Tlyko daj im czas. A jeśli się nie poprawi- wtedy pomyślimy.
3m się ciepło
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
wydaje mi sie ze niestety nie masz wplywu na relacje miedzy swoja mama i bratem, niewiem czy rozmowa cos da, ale zawsze mozna sprobowac, powiedz mamie ze meczy cie ta sytuacja, ze jestes przez to nieszczesliwa i bardzo chcesz zeby miedzy twoim bratem a mama bylo wszystko ok, musisz dac to do zrozumienia swojej mamie.