| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Amstaff vs. Pit bull
Autor Wiadomość
P-aula
Gość
PostWysłany: Wto 22 Lip, 2003 21:49   Amstaff vs. Pit bull

Jaka jest różnica między tymi dwoma rasami. Z tego co zauwarzyłam z internecie są one identyczne. A możę sie myle? Question
Przejdź na dół
Gość
PostWysłany: Czw 24 Lip, 2003 10:52   

Laughing co jest
Powrót do góry
ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Czw 24 Lip, 2003 12:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Amstaff i Pitbull są to jakby dwie odmiany jednej rasy. Ich wzorce trochę się różnią. Amstaff może mieć max. 48 cm w kłębie a pit ma dozwoloną bardzo dużą rozpiętość jeśli chodzi o wzrost i wagę. Pit ma też uznany kolor, który u amstaffa nie jest uznany. Jest to tzw. Red Nose. Właściciele i hodowcy praktycznie nie mieszją red rose-ów z innymi umaszczeniami. Amstaffy są rasą wyrównaną, a pity różnią się jeden od drugiego! Zwykły śmiertelnik nie odróżni pita od amstaffa chyba, że to będzie Pitbull o umaszczeniu Red Nose.
To wygląd. No i jeszcze charakter.
Amstaff to pies wystawowy. Jego agresja i zapędy do walki są tłumione. Z Pitem odwrotnie - to pies przeznaczony do walk i w tym kierunku jest szkolony.
Nie przepadam za tą rasą więc niewiele wiem. Natknęłam się jednak na taką ciekawostkę ( to z książki Daniela Capricorna "Pitbull - Amstaff Wsciekła bestia czy fenomen psiego gatunku"):
"Amstaff, jest w rzeczywistości pitbullem zarejestrowanym w innym amerykańskim związku kynologicznym i pod inną nazwą. Swego rodzaju paradoksem jest to, że dwa największe związki kynologiczne uznają tego samego psa, ale pod innymi nazwami... czyli jedna jako American Staffordshire Terrier a druga jako Pitbull".

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Pon 18 Sie, 2003 10:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

american staffordshiere terrier
wysokosc:43-48 cm
masa ciała:maks.30 kg.
umaszczenie:brązowe pregowane z bialymi oznakami
pies pochodzi od angielskich bulterrirow i staffordshire.
te psy nosily rowniez inne nazwy:
america pitbull,american bullterrier czy yankee terrier.
Amstaff został niezawodntm psem pilnujacym.
kiedys gdy toczyly sie walki miedzy pasami (pit)
psy do nich hodowanoc tak ze gdy raz chwycily przeczeciwnika nie chcialy juz go puscic
to zwierze potrafi byc rownoczesnie aniolkiem a rownoczesnie maszyna do zabijania dla tego aby miec takiego psa trzeba miec zezwolenie
ma miesnie pyska wycwiczone na celujacy

jest to pies tylko dla doswiadczonych hodowców

Numer Gadu-Gadu
7399523
magda_ns
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 18 Sie, 2003 11:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja nie dostrzegałam różnicy po wyglądzie ale z tego co wy piszecie to jedak sie różnią Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Moderator

PostWysłany: Sro 20 Sie, 2003 09:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

bo to ta sama rasa tylko do innych celów

Numer Gadu-Gadu
7399523
cornelia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 26 Sie, 2003 15:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Och,jak ja lubie psy w stylu Amstaffa lub Pitbulla. Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation

Numer Gadu-Gadu
9390031
Amstaffka
Gość
PostWysłany: Nie 05 Paź, 2003 14:20   

[/b]Ja kocham amstaffy i pit bulle.Są super!!!!!!!! Love Jest to najlepsza i najpiękniejsza rasa świata Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Justa_z_BB Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 05 Paź, 2003 15:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

P-aula, ToJa bardzo dobrze to wyjasnila, ale zobacz rowniez na zdjecia tych dwoch odmian...:

Amstaff:

Pittbull:

Justa , pies i chomik
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2277199
Moderator

PostWysłany: Pon 06 Paź, 2003 20:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

świetnie Justa- dosonaly pomysl.
a mozesz mi powiedziec jak sie wkleja zdjecia z kompa?

Numer Gadu-Gadu
7399523
pawcio
Gość
PostWysłany: Sob 06 Mar, 2004 20:29   

do Justa_z_BB...droga koleznko pokazałaś nam dwa zdjęcia. Na pierwszym jest American Staffordshire Terrier (AMSTAFF) ale na drugim nie jest ukazany żaden Pit Bull tylko Staffordshire Bull Terrier (Staffik) w anglii nazywany psem niańką. Oczywiście posiada on krwawą przeszłość, ale jego miejsce zajeły inne rasy ktore sprawdzaja sie "lepiej" w walce.
Powrót do góry
olKa Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 24 Mar, 2004 11:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

amstaff jest chudszy od pitbull'a ja wiem bo mialam amstaff'a a moja sasiadka miala 2 pitbull'e oczywiscie to sa psy '' DO BOJU" czyli do walki.Ostatnio na nowym swiecie w Kaliszu ( mieszkam w Kaliszu) pitbull zagryzl kobiete. 5 lat temu byla sytlacja ze amstaff pogrysl dzieci w Poznaniu Crying or Very sad

Numer Gadu-Gadu
1639597
Gość
PostWysłany: Pią 26 Mar, 2004 00:14   

Chetnie kupie amstafa lub pitbula szczeniaczka. Jesli ktos moze mi pomóc prosze o kontakt 693157383. Z góry dziękuję.
Powrót do góry
anonim
Gość
PostWysłany: Sob 10 Kwi, 2004 09:55   

jaa luzdie ! po co wam takie psy? ZEBY NIMI SZPANOWAC ? bo zauwazylem ze moda na te amstafy ostatnio, idzie sobie jakis SUPER SKEJT a obok niego amstaff na smyczy. Ja sam szczeze mowiac bal bym sie takiego psa, niewiadomo co mu moze odwalic.
Powrót do góry
Myszorka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 11 Kwi, 2004 08:39   odp Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja nie lubie ani tych ani tych . BOje sie ich . Byc moze nie jestem przyzwyczajona . CHociaz duzo ich sie nawiduje . Wole ratlerki jamniki czy pudle Smile a co do tych dwoch ras to roznia sie one .

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu