dzieci powinny spac przynajmniej 9 godzin dziennie. Ty śpisz ąż 13 mimo to się nie wysypiasz. Gdy ja śpię więcej niż 9 czy 10 godzin dziennie to tez czuję się niewyspana. trzeba spać 9-10 godz. dziennie nie więcej nie mniej bo inaczej uczucie zmęczenia nie da ci spokoju. Pozdrawiam!
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Ja śpię od ok. 22:00 do ok. 6:00-7:00 rano więc ok. 8-9 godzin (i to bez budzika). Wiem, że podobno najlepsze w porannym rozbudzaniu jest jabłko (podobno nawet lepsze od kawy!!!).
_________________ Może kiedyś tu jeszcze zajrzę. Nie wiem, jak mi się zachce...
Najdziwniejsze jest to że jak są wakacje to budzę się jak brat muzykę głośniej włączy ( bo inaczej to bym do 12:00 spała), a gdy zaczyna się rok szkolny sama budzę się o 7:00 i jestem wypoczęta. Jak to możliwe???
gdy spisz zbyt lugo twoj organizm jest po przebudzeniu nadal spiacy !
ja tez jestem spiachem i nie lubie spac dlugo ale gdy sie tak stanie czuje sie strasznie !
_________________ Szkola jest jak WC -
trzeba do niej chodzic
możliwe że twoje problemy z niewyspaniem sa pwoiązane z jakąś chorobą. Czytałam dzisij o tzw. bezdechu - śpiący co apr eminut "wybudza" się ze snu, żeby nabrać powietrza ... nei wiem, jeśli nadal nei będziesz sie wyspypiac moze sprawdź to od strony zdrowotnej.
Dziecko w wieku 9-10 lat, powinno spać 8-13 godzin, aby było w miarę wypane:) wiecie, że ja(tak się z jakiejś książki dowiedziałam:P) przespałam prawie 4 lata swojego życia? ciekawe...
P.S ja na sylwestra, poszłam spać po 6:00(rano oczywiście ) a wstałam o 10:00, i "odrazu" poszłam do kościoła, nie czując już zmęczenia:P(spałam AŻ 4 godziny)
KAZDY CZŁOWIEK CZY KOBIETA CZY MĘŻCZYZN APOWIENIEN SPAŃ MINIEMALNIE 8h TO CO DEG PISZE TO BZDURA ŻE JEŚLI SIĘ ŚPI 13 GODZIN TO SIĘ CZUJE SIĘNIE WYSPANIE PODCZAS WEEKENDU ŚPIE OD 24,00DO 12,00 POPOŁUDNIU I CZUJĘ SIĘ WYSPANY.