Masz racje piosenka to czyste disco polo. Jak cała płyta. Ale oni tego nie ukrywają - tytuł płyty - DISCO ZONE. Z czym się kojarzy - z disco polo. A śpiewają po rumuńsku.
No i jeszcze jedno. Nie wiem czy widzieliście tłumaczenie na polski piosenki Dragostea Din Tei. - To szczyt kiczu Disco polo. Ale i tak lubię tą piosenkę i uwarzam ze jest dobra na wakacje. Taki mały hit, o którym za nikt nie bedzie pamietał
Dla Tych którzy nie czytali tłumaczenia Dragoste Din Tei na polski - bardzo proszę:
>Miłość pod drzewem (Dragostea din tei)
>
>
>Ma-ia-hii
>Ma-ia-huu
>Ma-ia-hoo
>Ma-ia-haa /x4
>
>Halo, Cześć, to ja, bohater
>I chcę, moja miłości, ściskać radość
>Cześć, Cześć, to ja, Picasso
>Dałem Ci sygnał i jestem silny
>Ale wiesz, że niczego od Ciebie nie chcę.
>
>Refren:
>Chcesz iść, ale nie weźmiesz mnie, nie
>Nie weźmiesz mnie, nie, nie weźmiesz mnie, nie
>Twoja twarz i miłość pod drzewem
>Przypomina mi Twoje oczy. / x2
>
>Wzywam Cię by powiedzieć jak się teraz czuję
>Cześć, moja miłości, to ja radość
>Cześć, cześć, to jeszcze raz ja, Picasso
>
>Refren:
>
>Ma-ia-hii
>Ma-ia-huu
>Ma-ia-hoo
>Ma-ia-haa / x4
>
>Refren:
Tekst nie za barzdo ambitny - chyba lepiej go jednak nie rozumieć, no ale cóż... takie właśnie pioseneczki najszybeciej wpadają w ucho i są najchętniej słuchane w lat ...
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Sro 14 Lip, 2004 11:04
Hej ! Nie znam zespołu samego w sobie (mówię tu oczywiście o O-zone), ale mają w sobie to coś, że podbijają tą piosenką serca znacznej części słuchaczy. Dragostea Din Tei to piosenka która utrzymuje się już dłuższy czas na 1 miejscach list przebojów i to nie w wykonaniu Haiducci, a O-zone Sama nie przepadam za tą piosenką, ale coś w niej jest
Kiedyś -jak "Baśka" Wilków byłą na szczycie przebojów- ktoś z tego zespołu powiedział, że dawniej za kicz były kary, a teraz ludzie chcą kiczu, zrobienie kiczu to sztuka Zgadzam się z tym, i to zdanie bardzo, wg mnie, pasuje do zespołu O-zone.
Angel of Berlin: i mimo to, że nie przepadam za nimi nie nazywam ich tak jak Ty ! (już to zmieniłam )
Nie wiem jakim cudem ta piosenka stała się taka modna...w tykonaniu haiducii jest OK chodziaż tez zaden z tago hit jak dla mnie..ale w wykonaniu O-zone..bozhe...totalne disco-polo!!! Nie moge tego słuchać I co gorsze w radiu, telewizji itp puszczają głownie wykonania o-zone a nie haiducii...przykład jak swiat ulega modzie...uhh...mno ale kazdy ma własny gust..jak ktos chce słuchac disco-polo to niech słucha.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
O, uslyszalam wreszcie ten slynny hit. I musze powiedziec, ze slyszalam rozne glupie boysbandy, ale ten jest zdecydowanie gorszy od nich wszystkich. Przynajmniej ta piosenka.
Nienawidze O-zone tak samo jak ich Troje! zwyczajne dicko polo tylko ze w innym języku... okropność...
_________________ Dobry serek, dobry... i otwieramy buźke! I ... Aaam! AŁAAA! Al nie gryź!
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 31 Lip, 2004 10:17
Wrócilam na chwile z Lotwy i z Ozona zwale mam równa Tam jest takie radio polskie na Litwie, bo 20% Litwijczyków to polacy. I w tym radio Ozon leci przynajmniej 14 razy dziennie Zwała jest, wszyscy to na pamięć prawie znają i sobie śpierwają. I nie mówimy Oł zon tylko Ozon i chłopacy założyli zespół - A-Zote
Teledysk jest śmieszny jak tańczą pod koniec założonymi rękami i wymachuja nogami.Nazywam ich 3 debile bo tak tanczą a piosenak mi sie podoba...nawet,nawet ale w przetlumaczeniu na polską wersję mi sie żygać chciało okropność!!Lepiej brzmi po rumuńsku....
_________________ Pyszny pierożek z truskawakami i twarożkiem do buzi am!AAAA!!Tylko nie wywalaj ze mnie moich truskawkowych wlaków!Ty aligatorze!!!
Masz racje piosenka to czyste disco polo. Jak cała płyta. Ale oni tego nie ukrywają - tytuł płyty - DISCO ZONE. Z czym się kojarzy - z disco polo. A śpiewają po rumuńsku.
No i jeszcze jedno. Nie wiem czy widzieliście tłumaczenie na polski piosenki Dragostea Din Tei. - To szczyt kiczu Disco polo. Ale i tak lubię tą piosenkę i uwarzam ze jest dobra na wakacje. Taki mały hit, o którym za nikt nie bedzie pamietał
Dla Tych którzy nie czytali tłumaczenia Dragoste Din Tei na polski - bardzo proszę:
>Miłość pod drzewem (Dragostea din tei)
>
>
>Ma-ia-hii
>Ma-ia-huu
>Ma-ia-hoo
>Ma-ia-haa /x4
>
>Halo, Cześć, to ja, bohater
>I chcę, moja miłości, ściskać radość
>Cześć, Cześć, to ja, Picasso
>
>Refren:
>
>Wzywam Cię by powiedzieć jak się teraz czuję
>Cześć, moja miłości, to ja radość
>Cześć, cześć, to jeszcze raz ja, Picasso
>
>Refren:
>
>Ma-ia-hii
>Ma-ia-huu
>Ma-ia-hoo
>Ma-ia-haa / x4
>
>Refren:
Tekst nie za barzdo ambitny - chyba lepiej go jednak nie rozumieć, no ale cóż... takie właśnie pioseneczki najszybeciej wpadają w ucho i są najchętniej słuchane w lat ...
Pozdrawiam cieplutko
Heh zgadzam się i jeszce powtarzam lepiej brzmiało po rumuńsku jak se zaśpiewalam po polsku (znam melodię)TO BRZMIAŁO...lepirj nir mówić.A jestem ciekawa jak brzmi po polsku piosenak las ketchup.Tą z tamtego roku,brzmiała ona jakoś tak:aserehe...i coś tam cos
_________________ Pyszny pierożek z truskawakami i twarożkiem do buzi am!AAAA!!Tylko nie wywalaj ze mnie moich truskawkowych wlaków!Ty aligatorze!!!
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Pon 09 Sie, 2004 12:53
Takie małe sprostowanie: O-Zone nie śpiewa disco pola, bo "polo" to taka polska odmiana disca. Oni śpiewają DISCO. (disco polo to np "Jesteś szalona" )
Tavion Gość
Wysłany: Wto 10 Sie, 2004 09:17
Eh... jak ktoś chce - niech słucha :/ Mi osobiście bardziej do gustu przypadła wersja Haiducci... :/