| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Ciąża ;(
Autor Wiadomość
17-nastka
Gość
PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 20:22   

Ja mam 17 lat chodze do 1 liceum mam srednia 4.5. Mam 22 etniego chlopaka uprawiamy sex od okolo 2 lat. Teraz jestem w 5-6 miesiacu ciazy, jestem bardzo szczesliwa chodz to bylo niezaplanowone dziecko Z moim chlopakiem jestem do teraz i jest wspaniale wiem ze bedzie prawdziwym i dobrym ojcem i mam nadziejezze ja sprostam zadaniu bycia matka Jesli chodzi o ta 18 letnia dziewczyne to moim zdaniem wpadla w zle towarzystwo i tyle ma 18 lat ale jesli pije pali i cpa a jest w ciazy to to jest przyklad NIEDOJRZALEJ matki
Przejdź na dół
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 13 Cze, 2004 22:39   

I kto to mówi Smile
Powrót do góry
17-nastka
Gość
PostWysłany: Pon 14 Cze, 2004 13:59   

Nena napisał/a:
I kto to mówi Smile

Mozliwe za zachowałam sie niedojrzale gdy wspolzylam z moim chlopakiem gdy niebylismy zabespieczeni ale teraz staram sie naprawic wsyztko tz staram sie jak najbardziej dpac o siebie moje slonko mi w tym omaga i ucze sie dla siebie i dlamojego malego malszka pod serduszkiem zeby mialo wykasztalcona mame i niezmiezam skonczyc szkoly mam zamiar jeszcze studjowac moj chlopak pracujei zarabia na nas iedlugo mamy zamiar zamieszkac razem a za rok chcemy sie popbrac Przed ciaza moze bylam niedojrzala ale mysle ze juz dojrzalam i chce byc najlepsza matka zeby moje dziecko nie wstydzilo sie mnie Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Powrót do góry
Ewcia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 29 Cze, 2004 20:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

moja mama jak zaszła w ciąże miała 18 lat, mój tata miał 19. Pół roku po zjaściu w ciąże pobrali się, a po 2,5 roku moja mam znów zaszła wciąże i urodziąłm się ja. Jako 20 latka miał dwojke dzieci i była (nadal jest) bardzo szczęśliwa kobietą. Wiedziała, ze moze liczyc na rodzine, na mojego tate i przyjaciół. Choć nie miała łatwego życia, jestem pewna że nie żałuje, żę tak wcześnie urodziła dzieci. Ona w wieku 17 lat była już dojrzała i odpowiedzialna...Dlatego nie uważam, ze wiek odgrywa znacząca role. To chodzi o rozwój psychiczny - kazdy rozwija sie w innym tempie. MOze sie zdazyc, ze 25 latka jest mniej odpowiedzialna niz 18 latka!!!
POzdrawiam cieplutko

Ps. Ja mam 15 lat - ciekawa jestm jak zareagowałaby moja mama gdybym za trzy lata powiediząła jej ze jestm w ciąży... Jestem odpowiedzialna, to wiem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
macia
Gość
PostWysłany: Pon 05 Lip, 2004 08:43   

fajnie ze twoja mama była w tym
wieku tak odpowiedziałna
mam kolezankektórej mama ur5osdzła ją
mając 14 lat Sad

.
Powrót do góry
Lilly Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 05 Lip, 2004 11:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cóż, świat jest teraz coraz mniej odpowiedzialny. Ale na szczęście nie uciekają przed tym, tylko stawiają czoła zadaniu. Neutral

Numer Gadu-Gadu
3571565
DaQ91
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sro 14 Lip, 2004 20:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

slub przed 18 rokiem życia można wziąć tylko w nagłych przypadkach a oile wiem ciąze również jest nagłym wypadkiem

pozdro
daq

lilijka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 15 Lip, 2004 12:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Iśko nie jedna taka para istnieje... Jest wiele takich i to staje sie powoli problemem spolecznym.. To przykre, ale niestety prawdziwe.. Nie martw sie tym tak, jesli nie zalezy Ci na tej dziewczynie.. Radzila sobie do tej pory poradzi sobie i teraz.. Pewnie jeden jak i drugi nie mieli latwego zycia, moze sprobuja zalozyc prawdziwa, normalna zupelnie rodzine? Czy to za wczesnie? Przeciez oni i tak juz nie bede sie uczyc.. Skoro sa ze soba juz tak dlugo.. Moze nie patrzcie na to w ten sposob.. Dajcie im szanse.. Wink

Numer Gadu-Gadu
9297757
ciekawa Płeć:Kobieta

PostWysłany: Nie 18 Lip, 2004 10:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

siemanko sadze ze jestes odpowiedzialna.Bo twoje dziecko bedzie mialo dom i rodzine a to jest najwazniejsze.A co do Ciebie to trzymaj sie cieplutko i dbaj o swojego maluszka Wink
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 19 Lip, 2004 09:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A moja mama urodziła mojego brata jak miała 26 lat a mnie jak miała 30 lat...trochę późno...w sumie może i to dziwnie zabrzmi ale z tego powodu że jesteś młodą matką możesz mieć lepszy kotakt z dzieckiem...bo czesto tak jest że im mniejsza różnica wieku pomiędzy matką a córką tym lepiej się rozumieją i czasami sa dla siebie nawet jak przyjaciółki..ja z moją mamą nigdy nie miałam dobrego kontaktu może ze względu na dużą róznice wieku..nie martw się...dobrze że masz na tyle dobrego chłopaka który cię wspiera i nie zostawił cię (jak to robi więszosc) kiedy dowiedział sie ze jestes w ciazy.

Numer Gadu-Gadu
730730
Luna Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 20 Lip, 2004 20:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieję, że z tego maluszka tej dziewczyny wyrośnie porządny człowiek nie taki jak jego matka czy ojciec. Ciekawe co ich rodzice muszą przeżywać Confused .

Numer Gadu-Gadu
4557715
gosiunia Płeć:Kobieta

PostWysłany: Nie 01 Sie, 2004 10:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oj zgadzam sie z ta roznica wieku jak mama mnie urodzila tez byla juz po 30 i nie mamy raczej dobrego kontaktu nie mowiac juz o tacie. A co dotejdziewczyny potepiac to zabardzo nie mozna bo zajsc w ciaze to ludzka rzecz prawda.Tylko zaskakuje mnie to ze chodza jeszcze do gim. a maja juz tylw lat . tzn ze sie nie przeszli. i to jest chyba ich wina ale nie osadzam bo nie wiem co mialo na to wplyw. Zreszta trzeba pamietac ze nie mozna takiej osoby inaczej traktowac gorzej, lub reagowac tak jak na ta inna dziewczyne przechodzac na druga strone. To jest tylko dobijanie juz i tak wystarczajaco zalamanego czlowieka bo na pomoc chlopaka raczej liczyc nie moze prawda!!!! Powinnismy pamietac a co czesto sie zdarz ze dziewczyny ktora jest w ciazy nie mozna traktowac jako kogos nieodpowiedzialnego kompletnie bo nie zawsze tak jest...........!!!!!!!!!

kirin
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 10 Sie, 2004 10:18   

nie wiem co o tym muslec ale sądze że 18 lat to nie dziecko wtedy jest się dojrzałym i na pewno wie co robi
twoja kolezanka ma problem trzeba jej pomóć
co bys ty zrobiła gdybyś znalazła się na jej miejscu???
mam nadzieję że ty w przyszłości postąpisz rozsądniej :!:
mi tesz żal tego dziecka :(
Powrót do góry
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu