| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
...:::miesiaczka-w tym wieku?:::...
Autor Wiadomość
Olcia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005 16:58   ...:::miesiaczka-w tym wieku?:::... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moze to pytanie jest głupie,ale dla mnie jest ono bardzo wazne...
Moja siostra ma dopiero 10 lat.Zawsze sie szybko rozwijala.W wieku 8 lat zaczely rosnac jej piersi mi natomiast w wieku 11 lat.Przedwczoraj dostala pierwsza miesiaczke.Ja miesiaczke dostalam jak mialam 12 lat i to bylo dla mnie juz bardzo wczesnie!Czy to normalne u cziewczynki 10 letniej ze w tym wieku moze dostac okres???Czemu ona sie tak szybko rozwija?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
11844071
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005 17:02   

To jej organizm decyduje kiedy ma zaxzac miesiaczkowacm,wiec jest ok Wink
Powrót do góry
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005 17:18   

To całkiem normalne, moja starsza koleżanka też dostała okres w wieku 10 lat, a skoro mówisz,że SIORKA zawsze sie rozwijała szybko to tymbardziej nie widze tu rzadnego "dziwactwa". To,że Twoja siostra dojrzewa tak szybko zależy od jej organizmu... Wink
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005 17:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To całkiem normalne Wink Każdy organizm jest inny i niepowtarzalny Wink Jedni się rozwijają szybciej, dródzy później. Zwykle odziedzicza się to genetycznie...
Pozdraviam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Olcia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005 17:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nina_006 o genetycznosci to tu nie ma co mowic bo moja mama dostala miesiaczke jak miala 16 lat moja babcia (z tego co mama mi mowila) dostala jak miala 15 lat.Ja jak mialam 12 lat a moja siostra teraz (10lat) wiec sama widzisz...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
11844071
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005 18:05   

Ta, tak się mówi, że genetycznie. Moja mama zaczęła miesiączkować w wieku 17 lat, a ja? Ja miałam 11 lat jak dostałam pierwszy okres.
Wiesz, to całkiem normalne, każdy dojrzewa według własnego zegara biologicznego. Moja koleżanka też dostała okres w wieku 10 lat. Zauważylicie tak w ogóle, że teraz dzieci szybciej dojrzewają? Są wyższe, wyglądają doroślej? W porównaniu do np. lat 70 to 10 latka wygląda jak 12 latka. Wink'
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005 19:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Podpisuję się pod Femme Fatale. Ta teoria genetyki nie zawsze się sprawdza. Często,ale nie zawsze. U mnie się tak jakby sprawdziła...Różnica między nami(siostra,mama,siostra,ja) wynosiłą najwięcej rok.
A jednak okazuje się,że coraz częściej młode dziewczynki zaczynają miesiaczkować. I nie jest to nic strasznego.
Mróweczka Kwiat

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005 21:16   

Tez za bardzo nie wieze w teorie genetyki. KAzdy rozwija sie tak jak mu kaze matka natura biggrin heh... no twoja siostra moim zdaniem chyba ma pecha... juz w takim wieku meczyc sie z kiesiaczka ? przechlapane..
Powrót do góry
Agentka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005 21:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No naprawdę teraz dzieci szybko dojrzewają. Zamiast cieszyć się dzieciństwem to juz się muszą np. z okresem męczyć. Kiedyś było inaczej...

Kicia91 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Sro 26 Sty, 2005 22:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No tak to nic dziwnego że dostała miesiaczke w wieku 10 lat chociaz dla mnie to wogóle dzewczyny powinny dostawac miesiaczki około 13-15 roku żecia
Tak jak mje poprzedniczki powiedziały to dopiero dziecko a juz musi sie meczyc z okresem... No ale teki jest życie..........

Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 26 Sty, 2005 22:36   

Poprostu zal mi tych dzieci... nie wszystkie tak dojrzewaja ale wiekszosc i po co sie meczyc... ja mam 14 lat i mi nie spieszno za miesiaczka Smile
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 26 Sty, 2005 22:45   

Jesli dojrzewaja i maja miesiaczke - to juz z wlasciwego punktu widzenia sa to kobiety (kobietki jak wolicie). Razz
Mi tam ich nie zal, bo co ma byc to bedzie... Dojrzewaja - kiedys by i tak dojrzewaly. Owszem, jest to niewygodne bo czasami taka 10-latka nie wie co to jest okres, nie wie ze moze juz byc w ciazy i potem chodza takie brzuchate 14-stki po Polsce [piknym kraju Razz]. Ogolnie rzecz biorac to ja nie wiem czy tak sie teraz stalo. Mozliwe ze tak bylo wczesniej a nikt do tego uwagi ni przykluwal, mozliwe, ale nie na pewno, wiec sie o to klocic nie bede. Juz z tego co mi wiadomo wiadomosci w 4 klasie SP sa powiekszone o cykl itd. (przynajmniej 'za moich czasow' tego nie bylo, mmoze tylko w mojej szkole).
Faktem jest tez to, ze te 'kobiety' czesto sa poprostu dojrzale fizycznie, niedojrzale psychicznie i 'szpanuja', wyglupiaja sie. OGolnie to 10-latki nie sa przygotowane na wejscie w doroslosc, ale coz, tego zmienic nie mozemy, mozna tylko im 'pomagac' etc. Wink
Powrót do góry
AguSia :)) Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 29 Sty, 2005 10:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Twoja siostra po prostu dojrzewa szybciej. Moja koleżanka też dostała okres w wieku 10 lat, ja miałąm 11 a piersi mi zaczęły troche rosnąć pod koniec trzeciej klasy.

Załamana14 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Sob 29 Sty, 2005 12:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No to faktycznie jak dostala miesiączkę w wieku 10 lat to bardzo w czesnie ale to różnie wpływa na hormony,....A zalezy to od pokolenia..Zapytaj siemamy kiedy ona dostala pierwszy raz...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 29 Sty, 2005 12:46   

Załamana14 napisał/a:
No to faktycznie jak dostala miesiączkę w wieku 10 lat to bardzo w czesnie ale to różnie wpływa na hormony

Załamana chyba ci siem cos pomieszało Wink Raczej hormony maja wpływ na dojrzewanie, a nie dojrzewanie na hormony Rolling Eyes
Powrót do góry
Strona 1 z 4 Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi