| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Rodzice......
Autor Wiadomość
gosiaczek Płeć:Kobieta

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 18:02   Rodzice...... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hey ! Mam problem... Moi starzy zabraniają spotykać się z moimi kumpelami. Mówią mi że to nie towatrzycho dla mnie... Dlaczego? Bo we wtorek poszłam z nimi do kościoła i 10 min przed mszą stałyśmy pod kościołem... I to im nie pasowało. A później w kościele usiadłyśmy do ławki i po kilku sekundach przesiadłyśmy się dalej. Wrrrrr... Jestem wkurzona.. Powiedzieli mi , że nie chcą mnie widzieć z nimi. Gadałam ze staruszkami ale oni nic. Powiedziałam im ,że mimo zakazu będę się z nimi spotykać. Ale myślę, że to jest nie fair.
Co byście zrobili na moim miejscu?? Confused Neutral Confused Neutral Question
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2900283
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 18:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Trudno cos poradzic...Moze sproboj z nimi jszcze raz porozmawiac, albo podchodz do tego taktycznie tzn.powoli ich przekonuj do tego ale nie nachalnie ani za szybko.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4349962
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 19:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Eh ... Sama dobrze wiem że cos takiego jak takie odciąganie na siłe jest najgorszym sposobem jaki może być

Ale cóż rodzice gdy widzą że córunia zadaje się z Takim czy siakim typem który jest taki czy inny ... i anjzwyczajniej nie pasuje rodzicom mówią "Masz się z nim nie spotykać"
Czesto rozmowy nie skutkują ... a rodzice nie potarfią zrozumieć że tak "rozrywając" związek pogłębiają więź między dwojgiem młodych ludzi .. tak tak ... im rodzice bardziej starają sie rozdzielić tym para przyjaciół czy poprostu para ;> czuje sie bardziej związana, zżyta

I co zostaje nastolatce gdy rozmowy nie pomagają ?

Ucieczka ? - oj nie nie nie radzę w żadnym wypadku ! jeden z najgorszych błędów popełnianych przez młodych ludzi ... pozniej są jeszcze gordsze problemy

Nie spotykanie się ? - Najlepsze wyjście według rodziców, którzy nie staraja się lub nie potrafią zrozumieć że trudno jest ot tak zerwać znajomość

SPotykanie sie potajemne ? - Eh ... jeśli chcesz się z nim spotykać i nie mieć zbytnich problemów ... Jest to dosyć stresujące bo a to sąsiadka, a to facetka ze sklepu, a to nauczycielka ... ale da sie wytrzymać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
Elly Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 21:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Najlepszym rozwiązaniem jest kolejna rozmowa z rodzicami , innego sposobu chyba nie ma , przynajmniej ja go nie znam ...
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6519354
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 16 Gru, 2004 11:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mi też rodzice nie pozwalali na coś takiego kiedyś...Teraz to już chodzę do kościoła sama,ze swoimi koleżankami. A nieraz kiedy są ze mną to i tak się już nie czepiają...Moim zdaniem powinnaś po prostu porozmawiać z nimi i chodzić do koscioła z koleżankami ale zachowywać się "grzecznie" Wink Jak zauważą poprawę,to prawdopoidobnie zmienią swoje zdanie o tym Wink
Mróweczka Kwiat

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
::PtyLuQ:: Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 16 Gru, 2004 13:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja jak się zakoleguję z kimkolwiek to nikomu nie mówię Mr. Green . Po kryjomu się spotykaj jeśli wogóle Wink .

sloneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Czw 16 Gru, 2004 20:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no ja mysle ze twoi rodzice troszke przesadzaja:] ale to nie ja jestem od ich osadzania:]kazdy ma swoje metody wychowawcze itd... jesli naprawde lubisz te qmpele to oni i tak nie beda mieli wplywu na to czy bedziecie sie dalej 3mac:] bo nie mozna z dnia na dzien komus bez powodu powiedziec ze koniec naszej przyjazni:] przeciez na sile one ci nie kazaly sterczec przed tym kosciolem czy przemieszczac sie z lawki do lawki...chyba nie jestes na tyle beradna ze nie mozesz sie im sprzeciwic... rodzice moze i martwia sie o ciebie ale powiedz im ze to i tak nie ma sensu i ze twoje qmpelki naprawde sa bardzo mile grzeczne itd ze widocznie ich nie znaja dobrze i ze jak kca to mzoesz je zaprosic do domu zeby sami sie przekonali ze twoje towazystwo nie jest takie zle:)

Pan_Feanor Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 17 Gru, 2004 19:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Smile przecież się możesz z nimi spotykać po szkole, w każdy inny czas... jejku to nie pproblem

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 18 Gru, 2004 15:19   

no własnie.
Powiedz im tez ze to nie fair bo masz prawo spotykac sie z przyjaciolmi chyba,ze rodzice obawiaja sie np z zaproponują ci np. fajki i tak reagują.Powiedz im tez o tym.
Powrót do góry
MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 18 Gru, 2004 18:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A może spróbujesz przedstawić swoje koleżanki rodzicom? Ja bym chyba przede wszystkim porozmawiała z rodzicami. Następnym krokiem byłoby przyprowadzenie koleżanek do domu. Z tego co piszesz nie wynika, by były jakoś specjalnie niewychowane itd. Jeśli się twoim rodzicom, nie spodobają -tródno, warto było spróbować. Jednak jeśli się im spodobają -będziesz mogła się z nimi spotykać Smile

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4715251
Emila1992 Płeć:Kobieta

PostWysłany: Czw 13 Sty, 2005 11:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

.................

Ostatnio zmieniony przez Emila1992 dnia Sob 26 Lip, 2008 01:42, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
..
Kicia91 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Wto 25 Sty, 2005 20:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Spróbuj jakos przekonac rodziców...
Porozmawiaj z nimi lub cos...
Albo spotykaj sie potajemnie...
Ja na twoim miejscu i tak bym sie spotykała z tymi znajomymi...
Ale chyba i tak bym spróbowała pogadac z rodzicami żebym sie nie musiała ukrywac...

inspektor_nr4
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 26 Sty, 2005 21:17   

to jeszcze zależy jacy to są znajomi. jeżeli są podobni do tych co stoją sobie pod kościołem w mojej dzielnicy, to się rodzicom nie dziwię.
Powrót do góry
Nike007 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Czw 27 Sty, 2005 13:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja bym Ci radziła jakoś rodzicom pokazac że są w porzątku i miomo ich woli spotykać się z nimi !! Wieczorami opowiadaj jacy oni sa wspaniali że Ci pomgają w matmie itp. Ale oni muszą być NORMALNI bo jeśli to sa tacy którzy u Nas stoją to siem nie dziwe =) POZDRWIAM

i znów zostane sama jak wrak.
Chce byś wyszeptał słowa,
dzięki którem mój smutek się schowa.
Byś słał uśmiech swój,
I był cały mój!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4402968
ewela Płeć:Kobieta

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Czw 12 Maj, 2005 21:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

najlepszy sposób to przekonac ich do twojego towarzystwa... Wink rozmawiaj z nimi przekonuj ich opowiadaj o nich dobre żeczy.. ale nie nachalnie nie że cały dzień mówisz o nich bo sie skapną o co chodzi..po trochu aż w końcu ich przekonasz..Smile zycze powodzenia
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
6333898
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu