| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Mutacja - a śpiewanie.
Autor Wiadomość
eviltwin1 Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 09 Paź, 2009 21:18   Mutacja - a śpiewanie. Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witam was,
mam pytanie - otóż nagrywam piosenki w stylu psychorap i rock, jestem w trakcie mutacji. Załamań już nie mam, i tak dalej, szybko dojrzewam. Z tym że właśnie - w tych stylach nieraz po prostu krzyczę słowa, czy manipuluję głosem (np. pierwszy człon słowa piszcząco, a drugi tak jakby drgania - żeby wyszedł efekt "psychodeliczny" :). Czy to ma jakiś wpływ na mutację - tzn. mam nadzieję, że nie będę miał problemów z głosem? Wydaje mi się, że już mutacja zbliża się ku końcowi.

Pozdrawiam!
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Chippy
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 09 Paź, 2009 21:42   

Nie - ja ciągle śpiewam, choć ma to dziwny "tenten", i nie wysyłam akurat śpiewów na internet (local ;]) to jakoś mam fajny głos, a mutację już raczej przeszedłem. Taki fajny, czysty niski, mi się podoba ;p.
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 10 Paź, 2009 21:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Żadnego wpływu, poza tym że pewne style wokalu mają to do siebie, że z czasem zajedziesz sobie struny i krtań i wiele problemów Cię czeka, ale to bardzo, bardzo daleka przyszłość. Na mutację nie ma to żadnego wpływu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 10 Paź, 2009 21:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wielkie dzieki.b.pomogliscie.czyli dalej nagrywam;) btw.z psp pisze sie calkiem wygodnie :]
Powrót do góry
michal2fun
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 14 Gru, 2009 19:57   

Shaunri napisał/a:
Żadnego wpływu, poza tym że pewne style wokalu mają to do siebie, że z czasem zajedziesz sobie struny i krtań i wiele problemów Cię czeka, ale to bardzo, bardzo daleka przyszłość. Na mutację nie ma to żadnego wpływu.

I tu się mylisz!

Bo kiedy się dużo śpiewa głoś w trakcie mutacji się zmiękcza i robi się bardziej niski niż zwykle , niektóre nauczycielki zachęcają nas do śpiewania...
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 14 Gru, 2009 20:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A to mi nie przeszkadza, ja akurat raczę chcę mieć niski ; ). A bez śpiewania to ja żyć nie potrafię. Cały czas się przyłapuję na tym, że albo rymuję, albo coś sobie tam podśpiewuję... : ).
Powrót do góry
Chippy
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 14 Gru, 2009 20:18   

A ja bez grania (nie w gry ;]). Tak po prostu jest, a ja jestem po mutacji i mój głos nadal jest taki trochę "dziwny".
Powrót do góry
swierk84 Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pon 14 Gru, 2009 20:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Eviltwin widze ze mamy duzo wspolnego,ja tez zawsze pod nosem musze jakies rymy sobie ukladac (mam wlasna kapele z kumplami w polsce,robimy juz piosenki a w bazie osmiobitowe,za niedlugo nagramy 2 kawalki i wrzucimy je na neta)

Numer Gadu-Gadu
393033
Chippy
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 14 Gru, 2009 20:41   

swierk84, ośmiobitowe?? No to masz u mnie specjaliste od MadTrackera, FamiTrackera i MilkyTrackera + C64 i NES ;]. A 8bitowe układa się najlepiej w pojedynkę.
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pon 14 Gru, 2009 21:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie obchodza mnie moje stanowiska u ciebie (wystarczy ze juz sobie wyrobilem waznego w skali ogolnopolskiego hiphopu)
A tak pozatym,to piszemy teksty do rapu podobnego do paktofoniki,K44 (hardcore psycho rap) Smile

Numer Gadu-Gadu
393033
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 14 Gru, 2009 21:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O, K44. Uwielbiam tą magię... Psychodela, + i -, Moja Obawa, Psychoza, To czyni mnie innym od was wszystkich. Najlepsze kawałki. Sam kiedyś nagrywałem psycho, ale obecnie chyba nic z tamtych utworów nie znajdę (chyba że mam jakieś kopie na dysku... w co wątpię).
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pon 14 Gru, 2009 21:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zapomniales magie i miecz Smile
Psycho dalem jako opcje,bardziej lubie 'oldrap',cos w stylu jak fokus jedzie w kalalku "chwile ulotne" Smile

Numer Gadu-Gadu
393033
Chippy
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 15 Gru, 2009 13:06   

3 lata na modarchive.org, 2 miejsce na CompoParty, 1 na tym samym rok później, Best FamiTracker Song (modarchive.org) dla Crystal Hammer, 299 modów i 35 ftm'ów tylko po to by usłyszeć że nie obchodzą mnie twoje stanowiska. Życie jest piękne Wink
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 15 Gru, 2009 15:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gratuluje osiagniec,ale zycie rownierz jest zbyt piekne,zeby nieznany mi koles (z reala) mi mowil to co osiagnal (malo osiagnales w stosunku do mnie ci powiem) zebys mowil ze zycie jest piekne zebys takie cos slyszal.
Owszem,uslyszysz,bo gdybym mial wymieniac wsszystko w ktorych chocby zajalem 1 lub 2 miejsce to moglbym pol zeszyta wymienic.

Numer Gadu-Gadu
393033
Tremere Płeć:Kobieta
Aktywista
velvet velour
Aktywista

PostWysłany: Wto 15 Gru, 2009 16:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

swierk84 napisał/a:
Nie obchodza mnie moje stanowiska u ciebie (wystarczy ze juz sobie wyrobilem waznego w skali ogolnopolskiego hiphopu)

powiedz mi szczerze, czy ty cos cpasz czy po prostu masz bogata wyobraznie?
(spodziewam sie odpowiedzi w stylu 'tak niucham mete a co?')
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu