Wysłany: Pią 09 Paź, 2009 21:18 Mutacja - a śpiewanie.
Witam was,
mam pytanie - otóż nagrywam piosenki w stylu psychorap i rock, jestem w trakcie mutacji. Załamań już nie mam, i tak dalej, szybko dojrzewam. Z tym że właśnie - w tych stylach nieraz po prostu krzyczę słowa, czy manipuluję głosem (np. pierwszy człon słowa piszcząco, a drugi tak jakby drgania - żeby wyszedł efekt "psychodeliczny" :). Czy to ma jakiś wpływ na mutację - tzn. mam nadzieję, że nie będę miał problemów z głosem? Wydaje mi się, że już mutacja zbliża się ku końcowi.
Pozdrawiam!
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 09 Paź, 2009 21:42
Nie - ja ciągle śpiewam, choć ma to dziwny "tenten", i nie wysyłam akurat śpiewów na internet (local ;]) to jakoś mam fajny głos, a mutację już raczej przeszedłem. Taki fajny, czysty niski, mi się podoba ;p.
Wysłany: Sob 10 Paź, 2009 21:38
Żadnego wpływu, poza tym że pewne style wokalu mają to do siebie, że z czasem zajedziesz sobie struny i krtań i wiele problemów Cię czeka, ale to bardzo, bardzo daleka przyszłość. Na mutację nie ma to żadnego wpływu.
wielkie dzieki.b.pomogliscie.czyli dalej nagrywam;) btw.z psp pisze sie calkiem wygodnie :]
michal2fun -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 19:57
Shaunri napisał/a:
Żadnego wpływu, poza tym że pewne style wokalu mają to do siebie, że z czasem zajedziesz sobie struny i krtań i wiele problemów Cię czeka, ale to bardzo, bardzo daleka przyszłość. Na mutację nie ma to żadnego wpływu.
I tu się mylisz!
Bo kiedy się dużo śpiewa głoś w trakcie mutacji się zmiękcza i robi się bardziej niski niż zwykle , niektóre nauczycielki zachęcają nas do śpiewania...
A to mi nie przeszkadza, ja akurat raczę chcę mieć niski ; ). A bez śpiewania to ja żyć nie potrafię. Cały czas się przyłapuję na tym, że albo rymuję, albo coś sobie tam podśpiewuję... : ).
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 20:18
A ja bez grania (nie w gry ;]). Tak po prostu jest, a ja jestem po mutacji i mój głos nadal jest taki trochę "dziwny".
Eviltwin widze ze mamy duzo wspolnego,ja tez zawsze pod nosem musze jakies rymy sobie ukladac (mam wlasna kapele z kumplami w polsce,robimy juz piosenki a w bazie osmiobitowe,za niedlugo nagramy 2 kawalki i wrzucimy je na neta)
_________________ swierku
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 20:41
swierk84, ośmiobitowe?? No to masz u mnie specjaliste od MadTrackera, FamiTrackera i MilkyTrackera + C64 i NES ;]. A 8bitowe układa się najlepiej w pojedynkę.
Nie obchodza mnie moje stanowiska u ciebie (wystarczy ze juz sobie wyrobilem waznego w skali ogolnopolskiego hiphopu)
A tak pozatym,to piszemy teksty do rapu podobnego do paktofoniki,K44 (hardcore psycho rap)
O, K44. Uwielbiam tą magię... Psychodela, + i -, Moja Obawa, Psychoza, To czyni mnie innym od was wszystkich. Najlepsze kawałki. Sam kiedyś nagrywałem psycho, ale obecnie chyba nic z tamtych utworów nie znajdę (chyba że mam jakieś kopie na dysku... w co wątpię).
Zapomniales magie i miecz
Psycho dalem jako opcje,bardziej lubie 'oldrap',cos w stylu jak fokus jedzie w kalalku "chwile ulotne"
_________________ swierku
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 13:06
3 lata na modarchive.org, 2 miejsce na CompoParty, 1 na tym samym rok później, Best FamiTracker Song (modarchive.org) dla Crystal Hammer, 299 modów i 35 ftm'ów tylko po to by usłyszeć że nie obchodzą mnie twoje stanowiska. Życie jest piękne
Gratuluje osiagniec,ale zycie rownierz jest zbyt piekne,zeby nieznany mi koles (z reala) mi mowil to co osiagnal (malo osiagnales w stosunku do mnie ci powiem) zebys mowil ze zycie jest piekne zebys takie cos slyszal.
Owszem,uslyszysz,bo gdybym mial wymieniac wsszystko w ktorych chocby zajalem 1 lub 2 miejsce to moglbym pol zeszyta wymienic.