| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
List
Autor Wiadomość
Idda Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 15 Maj, 2005 17:08   List Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ej,ludzie pomóżcie mi przetłumaczyć list do Czeeeech!!!! biggrin A tak dokładniej do takiej klasy w Czechach...bo ja się zaofiarowałam jako ta,która napisze ten główny list do wszystkiiich!I na razie po Polsku napisałam....troszku głupi,no,ale dobra biggrin

Witajcie!
W tym liście chcielibyśmy(ew. chcemy) napisać trochę o naszej dzielnicy-Karwinach.Karwiny dzielą się na 3 mniejsze rejony-Karwiny pierwsze,drugie i trzecie.Chyba największą "atrakcją" tutaj dla mieszkańców,jak i dla przyjezdnych jest basen(w dodatku połączony z naszym gimnazjum).Karwiny to bardzo urocze miejsce.Jest tu dużo zieleni.Największą ilością "zieleni" mogą się poszczycić Karwiny drugie,gdyż własnie przy nich rośnie duży las mieszany.Za to na Karwinach pierwszysch jest aktualnie budowany nowy kościół.Niedaleko naszej szkoły rosną dziekie czeremchy,więc w wakacje można ich jeść ile dusza zapragnie!Karwiny to jedna z bezpieczniejszych dzielnic w Gdyni.Jest tu komisariat policji,więc nie ma się co dziwić.W tym samym budynku,co policja jest też przychodnia.A oto parę zdjęć:
(nie będę wklejać)

No,to może zacznę przetłumaczać ...hmmm..e..y...

Hi!
In this letter we want to tell you something about our destrict-Karwiny.Karwiny (dzielą się na 3 rejony)-Karwiny first,second and third.(Chyba)the biggest atraction (for commoners and for przyjezdnych : P) here is swimming-pool(w dodatku połączony with our gimnazjum : P).Karwiny is very beautiful place.Here is a lot of green (?? biggrin).Tego zdania ot już zupełnie nie wiem,jak przetłumaczyć = ='.(Za to) in Karwiny first

Nie!!!!Nie podołam!!Wy jesteście geniusze ,ale bardzo miłe i koffane geniusze,więc mi pomożecie,prawda?? Sad biggrin :*:*:*:* biggrin (ale podlizywacz ze mnie biggrin)

Numer Gadu-Gadu
1868191
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 15 Maj, 2005 17:32   

welcome!biggrin
in this letter we wont write some informations about our destrict-Karwiny. Karwiny subdivide
for three areas - first Karwiny, second and third. Most the biggest attraction (for commoners and for travelling) here is swimming-pool (added to which connected with our gimnazjum). Karwiny is beautiful place very much. Here is a lot of green. The biggest quantum green places is in second Karwiny, becouse next to them is big forest. But in first Karwiny now is building new church. Near our school are wild CZEREMCHY , so in the holidays you can eat as a lot of as your mind wont to eat. Karwiny is once from the most safe destricts in Gdynia. Here is police-station, so there`s nothing to surprise. In this same building, in wchose is police-station, is clinic. Here are some photos:

nieodpowiadam za to ale masz tak mi wyszło
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 15 Maj, 2005 20:01   

bogowie..kradziejka jak pomagasz to nie z taką ilością byków logicznogramatycznych !
zastanów sie ona może uznać ze to poprawinie i jeszcze tak napisze biggrin
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 15 Maj, 2005 21:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tsej napisał/a:
zastanów sie ona może uznać ze to poprawinie i jeszcze tak napisze biggrin

ee?? = =' jasne : P A jak jesteś taki mądry,to napisz Twisted Evil biggrin nieno,ale zawsze możesz : P

Numer Gadu-Gadu
1868191
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 15 Maj, 2005 21:11   

khem khem ja tylko przetłumaczyłam jakoś do krytyki zawsze pierwszy a do zrobienia czegoś ostatni
pozatym powiedziałam że za to nie odpowiadam niemusi z tego korzystać
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 15 Maj, 2005 21:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kradziejka napisał/a:
khem khem ja tylko przetłumaczyłam jakoś do krytyki zawsze pierwszy a do zrobienia czegoś ostatni
pozatym powiedziałam że za to nie odpowiadam niemusi z tego korzystać

właśnie biggrin zresztą przydało mi się to,bo zupełnie nie wiedziałam,jak niektóre wyrażenia zapisac,a Ty akurat masz większość tych dla mnie trudnych dobrze,więc dziękuję :* biggrin

Numer Gadu-Gadu
1868191
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 15 Maj, 2005 23:23   

no tak ale tam jest błąd na błedzie biggrin
"we wont" znaczy ze "my nie będziemy" ..winno byc want
destination nie district
nie subdivide ale is divided into
Karwiny the first , the secend and the third ale nie wiem o co chodziło autorce
The biggest attaction (for commoners and travellers)
in addition to...
is connected our gimn...
is very charming place
nie wiem czy to z zielenia jest poprawne ale ilość to amount albo quontaty z prepositionem "of"
is "a" big forest
the new church is being built now
nearby
during the holidays
you can eat as much as you wish to
is one of the saftest
so nothing to be amazed of why
in which is p-s

aż dziw że mi sie chciało...pomimo błędów autorki orginalnego listu których juz nie mam siły poprawiać
Powrót do góry
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi