wszystko zalezy od wieku...majac 11 niedziw sie że sie tak zachowujš.
To normalne...większoc rodziców takich jest...zoabczysz jaka Ty bedziesz za 20 lat
no ale o swoje też trzeba walczyć...spróboj z nimi porozmawiac o ttym że zaczynasz dojrzewać że stajesz sie coraz starsza i niech dadza CI troche wiecej swobody
Ja np. juz w wieku 13-14 lat oglšdałem z ojcem filmy erotyczne. Wiadomo że nei ostre i hardcorowe ale erotyczne. Zobaczył je u mnie na kompie i powiedział tylko że dorastam i że to normalne...
zakazów niedawał...powiedział że musze nauczyc sie uczyc powoli odpowiedzialnosci i że sam mam decydowaco niektórych rzeczach.
I jak widział że dawał sobie rade z tym to niemówił mi nic!
Miałem pełen looz w domu
kochani rodzice
_________________ auto jest bogiem, prędkoc nałogiem, życie zabawa a sex podstawa :-)
wanisha
może twoi rodzice nie pozwalaja ci oglądać takich filmów bo myślą ze zrobisz się agresywna.a że nie pozwalają ci oglądać gothika to rozumiem (jestem o jeden rok młodsza od ciepie ale gothika ma mordercze sceny)Mi np. rodzice nie pozwalają grać w gry jak gta vice city ani starsze wejsje bo tam się zabija a mówią że potem ja też to będę robić(ochyda).Moze ich zdanoiem musisz trochę podrosnoć do tego.a moze pozwolą ci oglądać takie filmy jak skończysz 18 lat.wszystko jest możliwe.POrozmawiaj z rodzicami
w odpowiedniej chwili gdy bedą razem wejdż i usiadż obok nich.....i powiedz (spokojnie!!!) ze nie masz już 5lat i chciałabyś móc oglądać w telewizji nie tylko komedie ale i inne filmy ponieważ coś tam i coś tam i ponieważ czujesz się inna gdy twoi znajomi wymieniaja poglądy na temat obejzanych filmów a ty musisz im przyznać ze ich nie oglądałaś.....rozmawiaj z nimi spokojnie i gdy zaczną krzyczeć ty mów dalej spokojnie i wogle...ni prowokuj ich...wysłuchaj ich i wogle...........i to na tyle...zycze powodzeniaXD♣♣♣
PS. ale weż tez pod uwage że oni martwią sie o ciebie i nie chcą abyś wyrosła na jakąs takką wiesz......
no wiesh poważny problem to zalezy od twojego wieku jak masz np 10 czy 11 to mają rację..ale co do tego spania o 9 to porozmawiaj z nimi że to zaczesnie i ze chcesz isc o tej porze sac co tobie sie chce a nie im.. powiedz ze nie musisz oglądac do póżna telewizji ale cos innego robic...a co do filmów to nie jesteś jedyna