| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Granice.
Autor Wiadomość
Druh Paweł Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 07:56   Granice. Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cześć!

Bardzo się cieszę, że zostałem przyjęty do waszego grona i niniejszym dziękuję. biggrin

Moi drodzy, śledzę ten przedziwny maraton Fruźki i nie mogę się nadziwić, jakie bzdety można wypisywać tylko po to, żeby nabić sobie postów, ale to jestem w stanie zrozumieć.
Martwi mnie jedno. Treść postów Fruźki niekiedy przekracza pewne granice.
Mam na myśli temat http://dzieci.best.pl/forum/viewtopic.php?t=1279.
To nie jest jakiś tam program to "gra edukacyjna". Jak można walczyć z narkomanią, gdy mamy do czynienia z czymś takim. Nie odpisałem Fruźce, bo nie miałoby to najmniejszego sensu, a jedynie "zmobilizowało" Wink ją do napisania kilku kolejnych postów.
Szanuję wolność słowa. Ale coś tu jest chyba nie tak - muszą być pewne granice.

Może przesadzam, ale warto się zastanowić nad tym.

Pozdrawiam.

Paweł

Numer Gadu-Gadu
4385694
Tim Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 08:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witam poraz pierwszy cie tuwidze Wink a co do tego postu frużki to nie jest nic nadzwyczajnego większe głupoty wypisuje Weronika

ToJa Płeć:Kobieta
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 08:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No, Tim tym razem to paląłeś, że głowa boli. Fruźka pisze, że ma 14 lat. Porównujesz wypowiedzi 14-latki z 9-letnim dzieckiem? Hehe! Poczytaj trochę postów Weroniki, ale próbując je zrozumieć (czasem przestawia, gubi, litery albo i całe wyrazy). Jest i dużo postów "nabijaczy" - bardzo jej zależy na gwiazdkach, moderowaniu itp. To nic dziwnego mając 9 lat (starsi też to robią) Ale przekonasz się, że naprawde ma poukładane w głowie. Kiedyś będzie pewnie mądrzejsza niż ja, Ty i Fuźka razem wzięci.
To właśnie Weronika przyjęła z honorem odebranie jej funkcji moderatora - "Wiem, że z asłużyłam na to ale może kiedyś zasłużę żeby znowu być moderatorem". Starsi tego nie potrafili. I serio poczytaj jej posty to przekonasz się.
Nie znam Weroniki z poza forum i nie bronię jej. Wcześnij jej posty mnie trochę wnerwiały. Niewiele roumiałam z jej pisania. Ale palnęłam się w głowę, bo dotarło do mnie te jej 9 lat (od niedawna, bo miała wtedy Cool. Od tej pory zadaję sobię trochę trudu żeby nie tylko czytać ale i próbować zrozumieć jej wypowiedzi.

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
245765
Kamix Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 09:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ToJa zgdzam sie z toba Weronika jak na swuj wiek jest bardzo madra moze pisze czasami cos glupiego ale niekture posty pisze duzo lepiej niz starsi Wink

A co do fruźki co do tego postu to niemam nic do zarzucenia to tylko gra i moim zdaniem niewidze tam nic zlego jezeli chcecie moge usunąć ten post chociaz niewidze takiej potrzeby biggrin
Ona reklamuje tylko gre i opisuje ja ma takie prawo po to jest ten dzial.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3259633
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 10:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jestem molem książkowym, więc pozwólcie, że "zareklamuję" dwie pozycje:

Pierwsza:
CARROLL LEWIS "Alicja w krainie czarów."

Druga:
ŚWIR JAKIŚTAM "Poradnik młodego samobójcy - jak skutecznie podciąć sobie żyły"

Dostrzegasz subtelną różnicę Kamix?

Paweł

Numer Gadu-Gadu
4385694
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 11:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ok Paweł jezeli ci tak zalezy na tym poscie to najpierw go zamkne a teraz czekam na opinie innych moderatorów usunac czy nie ??

Numer Gadu-Gadu
3259633
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 12:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Bez przesady Kamix. Nie musisz tamtego tematu ani zamykać ani kasować. Jeśli zaczniesz ludzi ścigać za to, że podoba im się taka a nie inna gra to Twoje staranie żeby forum "żyło" będą psu na buty.
Fakt, że jest wiele fajnych programów symulujących (np. rozwój narybku w akwarium, hodowle kwiatów, itp) i ten nie powinien się znaleźć.
Myślę, że w takich sytuacjach wystarczy wysłać Prywatną Wiadomość do takiej osoby. Poza tym przyklej post, co można a czego nie można zamieszczać i z głowy.
Ale to Twoja działka. Ty powinieneś zdecydować, co z tym zrobić. Nie możesz przy każdym wątpliwym poście pytać, co masz z tym zrobić.

niech żyje jeszcze przez chwilę
---
http://www.dziecionline.pl/pomoc
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
245765
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 13:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z ToJą. Kamix nie musisz blokować tego tematu ani go usuwać. Nie prosiłem Cię o to. Chciałem jedynie sprowokować dyskusję, bo są to bardzo delikatne sprawy, na które ja jestem szczególnie uczulony. Widziałem, co narkotyki, alkohol, złe towarzystwo itp. potrafią zrobić z fajnych młodych ludzi. Zaczyna się zwykle od takich błahostek. Nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że ów program został stworzony przez ludzi zainteresowanych tym, aby przyzwyczaić dzieci i młodzież do myśli, że "jest Ok". To jest mój drogi reklama. A my jako moderatorzy musimy dbać o pewien poziom Forum, jak i o to żeby nikt - włącznie z prokuraturą i rodzicami - nie miał wątpliwości, że jest to bezpieczne miejsce dla młodych ludzi.

Co kilka głów, to nie jedna, więc powinniśmy często zastanawiać się nad tym co się dzieje na Forum.

Zatroskany.

Paweł

Numer Gadu-Gadu
4385694
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 15:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ok wyslalem powiadomienie juz zeby fruźka tez nieprzekklinala w tym dziale i zrobie to ogloszenie tjk muwisz ToJa biggrin

Dzieks za rade biggrin

Ok pawel nieczuje sie swiezy w tym moderatorstwie i niechce sie zadzic ale od dzis biore sie do roboty koniec zero przeklinanie w dziale zero klutni zero gier tego typu biggrin

Numer Gadu-Gadu
3259633
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 16:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Brawo Kamix!!!

Podoba mi się twoja postawa.
Trzymaj się i bądź czujny. Rambo

Pozdrawiam.

Paweł

Numer Gadu-Gadu
4385694
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 17:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No zapraszam do gier komputerowych mozecie ogloszenie przeczytac i na tym hyba skonczymy dyskusje bo szkoda postow nabijac biggrin

Paweł równy gosc z ciebie Wink

Numer Gadu-Gadu
3259633
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 17:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A tak wogule to jest w tym tez moja wina skad Fruźka miala wiedziec ze nie powinna zamiescic takiego posta czuje sie i ja winny takie ogloszenie moglem wczesniej zamiescic ale trudno Sad stalo sie mam nauczke na przyszlosc Smile

Numer Gadu-Gadu
3259633
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 17 Sie, 2003 12:08   

Kamix nie bierz wszystkich grzechów na grach na siebie, przecież ja też jestem winna za te niedociągnięcia. Wina spada na nas oboje.
Powrót do góry
Aktywista
Jest mnie coraz mniej...
Aktywista

PostWysłany: Nie 17 Sie, 2003 12:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Na nikogo nie spada wina. Ludzie są różni i nawet, jeśli napiszecie, czego nie powinni robić to i tak niektórzy będą to robili. Część, dlatego że są złośliwi inni ze zwykłej przekory a jeszcze inni, dlatego że dla nich to, co piszą wydaje się w porządku. Żaden moderator nie jest w stanie siedzieć 24 godziny na dobę na forum, więc niektóre takie posty wiszą kilka godzin albo dni. I nie przesadzajcie ze "ściganiem" ludzi, bo będziecie mieli puste forum. Wink Przecież taki post użytkownik może poprawić. Jest Was dwoje to zawsze łatwiej coś postanowić.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
245765
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 17 Sie, 2003 13:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No spoko Wink damy rade biggrin
NIe no to forum jest fajowe i jeszcze wiele fajnych ludzi na nim siedzi podoba mi sie to biggrin ja codzinniie zagladam tutaj i naprawde duzo mozna sie na tym forum dowiedzc superrr ok ja juz tu nic niepisze niebede artykulow sobie nabijal spadam cos sensowniejszego popisac Wink

Numer Gadu-Gadu
3259633
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu