| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Głupota ludzka nie zna granic...
Autor Wiadomość
dziewczyneczka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 20 Kwi, 2005 18:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

buhahahahahahahahhahaha.........................x100

nieźle się uśmiałam... czego to ludzie nie wymyślą

Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dziewczyneczka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 20 Kwi, 2005 18:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wrrrrrrrrrrrrrrrrr...
to może nie jest typowa głpota ludzka ala moom zdaneim też głupota.

Cytat:
dobry wujek Lenin
Większość Rosjan pozytywnie ocenia rolę Włodzimierza Lenina w historii
kraju i uważa go za dobrego człowieka.
O wodza bolszewików zapytali Rosjan ankieterzy fundacji socjologicznej Opinia Publiczna. Okazało się, że 58 proc. spośród nich uważa, że Lenin dobrze zapisał się w dziejach kraju. Jeszcze więcej, bo 59 proc. ankietowanych jest przekonanych, że Lenin był dobrym człowiekiem, a tylko 11 proc., że złym.

Wyniki sondażu można uznać za nieco zaskakujące, bo Lenin w epoce Władimira Putina nie ma najlepszej prasy. Historycy zbliżeni do Kremla, czyli ci, którzy dziś w Rosji piszą podręczniki i najczęściej występują w telewizji, starają się przedstawić przewrót 1917 r. jako wrogi spisek skierowany przeciw imperium rosyjskiemu.

- Rewolucja bolszewicka jest dziś prezentowana jako spisek kilku tysięcy żydowskich w większości terrorystów, którzy przede wszystkim nienawidzili samej Rosji, cara, potężnego imperium i zrobili wszystko, żeby je zniszczyć - tłumaczy prof. Jurij Afanasjew, jeden z ojców demokratycznych przemian początków lat 90. - To ma być tylko taki zygzak w historii, po którym przyszedł Stalin i zaczął odbudowywać potęgę imperium, kontynuując dzieło wielkich władców Piotra I czy Katarzyny II.

Lenin nie jest już dziś - jak mówiła o nim propaganda komunistyczna - wiecznie żywy, ale z pewnością we współczesnej Rosji jest wszechobecny. We wszystkich miastach wciąż są ulice jego imienia i co najmniej jeden pomnik. Nikt dziś nie mówi nawet o tym, by to zmienić. Nie słychać też już dosyć licznych w czasach Borysa Jelcyna głosów o tym, ze należałoby usunąć mumię Lenina z mauzoleum na placu Czerwonym.

Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Powrót do góry
EU07 Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sro 20 Kwi, 2005 21:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

napisał/a:
Ciekawostki maturalne
Trzech absolwentów klasy matematyczno-fizycznej w XII LO wybrało temat: "Dokonując analizy języka piosenek jednego ze współczesnych zespołów wyjaśnij zasady doboru środków językowych". Jeden omawiał teksty Comy - "Nie wierzę skurwysynom", "100 tysięcy jednakowych miast" i "Leszek Żukowski", drugi "Kultu", trzeci zdecydował się m.in. na omówienie utworu "K.urwa na telefon" zespołu Cool Kids of Death.

Przepraszam za kropke po k, ale serwis inaczej mi nie chciał przyjąć posta. Nie jest to moim zdaniem żadne słowo obraźliwe skoro nawet ogólnopolska gazeta je używa na swoich łamach. Ale to tak na marginesie tylko.

Numer Gadu-Gadu
1141814
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pon 25 Kwi, 2005 12:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

napisał/a:
W sobotę przed godz. 3 w nocy zginęło dwóch nastolatków pędzących hondą ul. Kondratowicza

Dwóch 19-latków zginęło, a dwóch innych zostało poważnie rannych w zderzeniu hondy z latarnią. W sobotę przed godz. 3 nad ranem cała czwórka z ogromną prędkością jechała ul. Kondratowicza (według Policji co najmniej 150 km/h). W pewnym momencie kierowca najprawdopodobniej stracił panowanie nad kierownicą i wpadł na pobocze. Honda z impetem uderzyła w latarnię, rozpadając się na pół. 19-latkowie Michał C. i Łukasz C. zginęli na miejscu. Ich rówieśnicy Michał S. i Marcin K. w stanie ciężkim trafili do szpitala.

(Edytowano: dwóch rannych zmarło dziś w szpitalu. Zostali odłączeni od aparatury podtrzymującej życie.)

Neutral Gdzie Ci młodzieńcy mieli łeb? Jechać 150 km/h w mieście!!?? Popierdo**** chłopaków Laughing A rodzina jeszcze powinna zapłacić za zniszczoną latarnię.

Ostatnio zmieniony przez EU07 dnia Pon 25 Kwi, 2005 17:47, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1141814
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 25 Kwi, 2005 12:14   

nie wiem czy wiesz ale o tych godzinach w weekendy odbywają sie wyścigi i uwierz mi prędkość 150 km/h jest jedna z niższych jakie osiągają w mieście.
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pon 25 Kwi, 2005 12:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tsej napisał/a:
nie wiem czy wiesz ale o tych godzinach w weekendy odbywają sie wyścigi i uwierz mi prędkość 150 km/h jest jedna z niższych jakie osiągają w mieście.

To tym bardziej niech się rozbijają. Z niecierpliwością czekam na następną taką wiadomość, że jakiś palant jadący 150 km/h czy więcej rozbił się o latarnię czy wpadł do jakiegoś zbiornika wodnego (nie tak dawno chyba jacys młodzieńcy wjechali do Kanału Żerańskiego). Oby tylko zabijając siebie nie zabijali innych, niewinnych ludzi.

Numer Gadu-Gadu
1141814
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 25 Kwi, 2005 13:11   

to byli znajomi mojego kolegi ale oni akurat nie znali trasy po której jechali(i tu sie okazali totalnym brakiem rozumu) i zdaje sie wpadli miedzy jakies kamienne bloki tym samochodem i nie mogli wyjsc bo im sie drzwi o te bloki zablokowały
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pon 25 Kwi, 2005 15:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale oni przeżyli? Bo nie pamiętam jak to się skończyło...

Numer Gadu-Gadu
1141814
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 25 Kwi, 2005 19:01   

utopili sie
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pon 25 Kwi, 2005 20:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zapewne gdyby jechali z prędkością dopuszczalną to do dziś chodziliby po tym świecie.
Trochę mi żal tych wszystkich młodych ludzi co giną, ale jeszcze większy żal odczuwam zwykle w stosunku do ofiar takich piratów drogowych.
Ci co prowadzili już nikomu na szczęście nie zagrożą.
Twojej rodzinie również.

Numer Gadu-Gadu
1141814
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 25 Kwi, 2005 21:07   

nezależnie od prędkości...nie znali trazy a ona w tamtym miejscu nie była dokończona...albo diabełw ie co ich podkusiło...jedno jest pewne mieli pecha przez te bloki co zablokowały im drzwi i sie wydostac nie mogli.

ale ja osobiscie ich nie znałem uważam ze to jednak okrutna śmierć..
jednakże jestm z natury bezlitosny i uważam ze pijani kierowcy i szalency zasługuja na smierc we własnym wypadku ...pod warunkiem ze nie zabija kogos innego...a najgorzej jak kogos zabija...bo wtedy uchodza wolno...
Powrót do góry
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 29 Kwi, 2005 08:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

napisał/a:
Mieszkańcy Białołęki zrywają boki ze śmiechu: na środku wyasfaltowanej właśnie ul. Światowida stoi słup elektryczny.

Nowa ulica (ma łączyć pętlę autobusową Nowodwory z ul. Odkrytą) powstaje już ponad rok. Najpierw robotnicy wykopali rów, żeby ułożyć kanalizację. Wtedy tkwiący w ziemi słup nikomu nie przeszkadzał. Gdy zaczęli układać chodniki i krawężniki, nawet się im przydał. Wczoraj opowiadali, że dzięki niemu na budowę płynął prąd.

- Myślałem, że w końcu ten słup przesuną. A tu nic: asfalt położony, a słup stoi nadal. Nie spodziewałem się takiej głupoty w Warszawie - mówi Tomasz Żyłowski, który przysłał do "Gazety" zdjęcia słupa stojącego dwa metry od krawężnika.

Jeździć można więc jednym pasem.

- Puszczą ruch jednokierunkowo z zakazem wyprzedzania i jakoś damy radę - pociesza sąsiadów Marcin na forum internetowym poświęconym słupowi. Jego sąsiad Piotr Wawrzyniak stara się nadać absurdowi sens: - Problem będą mieli tylko bogaci z szerokimi samochodami, wąskie auto się zmieści.

Sytuacja nie dziwi tylko Lecha Kotlińskiego. W Nysie na Opolszczyźnie, skąd pochodzi, spotkał się już z rosnącym na środku drogi drzewem. Przejazd poszerzono i po obydwu stronach pnia powstały normalne pasy ruchu.

Uczestnicy forum mimo wszystko podziwiają wykonaną pracę. "Ciekawe, jak oni tym walcem ubijali asfalt przy samym słupie?" - pyta poolk. Marian Śledzicki, kierownik budowy, przyznaje, że nie było z tym łatwo. - Przez ten słup nie możemy ułożyć ostatniej warstwy asfaltu. A tak roboty mogłyby się dawno skończyć - rozkłada ręce.

W urzędzie Białołęki zapewniono nas, że jeszcze dziś słup zostanie przeniesiony. Jak stwierdził jeden z urzędników, "problem został dostrzeżony, ale trudności sprawiało podpisanie umowy ze Stoenem, właścicielem słupa". Mieszkańcy, również ci z szerszymi autami, odetchnęli.

Brak słów, po prostu brak słów Neutral Ale choć dobrze, że Urząd Gminy dziś się tym zajmie, ciekawe tylko z jakim skutkiem Laughing

Numer Gadu-Gadu
1141814
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Pią 29 Kwi, 2005 18:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tyaa jak sluchalam dzis radia w samochodzie jezdzac po wawie ... i uslyszalam o tym to ... oslupiałam biggrin
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Noid Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 29 Kwi, 2005 18:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Stwierdzam, że Polska to nieobliczalny kraj i tutaj wszystko może się zdarzyć ]:->

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 29 Kwi, 2005 19:27   

Noid napisał/a:
Stwierdzam, że Polska to nieobliczalny kraj i tutaj wszystko może się zdarzyć ]:->

Wszystko się może zdaaaaaaaarzyyyyyyyyć gdy głowa peeeeeeełna maaaaaaaarzeń
Laughing
Powrót do góry
Strona 3 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu