Hmm... Ja chodzę do szkoły muzycznej, muzykę mam na co dzień... Czego słucham..? Ostatnio - tylko w samochodzie, kiedy jadę na zajęcia do szk. muz. Powiem raczej - czego lubię słuchać, co mi się po prostu podoba, a czego nie cierpię.
1. Lubię słuchać: muzyki klasycznej, szczególnie tej z epoki romantyzmu, barok też może być; Grzegorza Turnaua - świetnie skłania do refleksji, sensowna treść, świetna kompozycja, wykonanie nawet, nawet...
2. Podoba mi się: Sarah Brightman. Swietny głos, wpadające w ucho melodie do nucenia, świetna do zasypiania oraz do samochodu Czasem słucham też jakiegoś jazzu, czy czegoś takiego
3. Nie cierpię: Hip Hopu - nienawidzę szpanujących luzaków, idiotów, przy każdym "wyśpiewanym" (poprawka - wywrzeczanym) k***a wzbudzających w ludziach na swoim poziomie zachwyt; beztreściowych piosenek jakiegokolwiek stylu, np. "Pędzą konie po betonie w szaaaarej mgleeee, chociaż czasem jest nam dobrze, czaaaasem źleeee", "Lecę bo chcęęęę, lecę bo żyyyycie jest złeee, czy są pieniąąąąądze, czy nieee(...)" Ludzie, PO CO?!
Dziękuję za uwagę,
Pozdrawiam
_________________ Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds.
hehe
jestem zapracowaną osobą...
nie mam telewizji
nie mam radia (chyba że z internetu)
nie mam magnetofonu
nie mam wieży...
mówię ci pustelnik
jak pewnie wiesz piszę pracę i mam masę nauki
nie potrafię sie koncentrować przy muzyce którą znam (słowa), ani przy głośnej czy żywej, dlatego wybieram enigme, która mnie odpręża i dobrze nastraja, a do tego pobudza myślenie
(żeby nie było to słucham na kompie)
a słucham różności Z reguły polskie starocie hej kowalska bartosielicz lipnicka turnau steczkowska gawliński de mono przemyk...
no doubt aerosmith nirvana the cranberries morissette...
Słucham poezji śpiewanej, bo sama śpiewałam kiedyś
A na stresa jest taki jeden kawałek autorstwa "kaczki z naszej paczki"
tytuł "dziub dziub"
polecam
_________________ a życie toczy, toczy swój garb uroczy,
toczy, toczy się los...
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 12 Kwi, 2005 21:59
nasty_girl napisał/a:
prawde mowiac nie wiem dokladnie co to jest kalifornijsko punk i emo ale jakos tak punk i szerokie spodnie mi dziwnie nie pasuje..
Wiesz moglbym prowadzic na ten temat jakies durne wywody, ze ogromna ilosc skaterow slucha tego typu muzyki. Polska jest dziwnym wyjatkiem, ale pamietaj, ze tutaj wszystko jest daleko w tyle.
Jednak nie dorabiajac specjalnej ideologii - szerokie ubrania mi sie podobaja, wiec je nosze.
Kalifornijski punk oraz emo mi sie podobaja, wiec ich slucham.
Emo do przesluchania online:
www.purevolume.com ; polecam zespoly:
The Used
Dead Poetic
A Change OF Pace
Hawthorne Heights
Hidden In Plain View
kalifornia; na tym samym serwisie
nofx
millencolin
pennywise
green day [poppunk]
yellowcard (fl) [countrypopunk]
no i inne sum41,blink182 czy tez good charlotte, ale za tymi to juz nie przepadam
Ostatnio zmieniony przez agag dnia Wto 12 Kwi, 2005 22:11, w całości zmieniany 1 raz
a słuchałaś czy tylko tekst znalazłaś?
wiem że to jest rozzbrajające, dlatego rozładowuje silne napięcie
przecież nie mówię że słucham tego co dziennie
zdarza mi się to żadziej niż raz na pół roku
a poza tym z racji szkoły praktyk i tak dalej muszę być na bieżąco z piosenkami dla dzieci, bajkami słuchanymi i tak dalej (fasolki tik,kak ciuchcia kołysanki i mase innych...)
takie skrzywienie zawodowe
_________________ a życie toczy, toczy swój garb uroczy,
toczy, toczy się los...