Muszę ułożyć baśń.Polecenie jest takie:Spójrz na sufit w swoim domu i wyobraź sobie, że tam jest królestwo baśni.Opowiedz własną domową baśń, której bohaterami będą twoi bliscy.Utwór ma mieć szczęśliwe zakończenie, dobro ma zwyciężać zło, biedny i uczciwy osiąga bogactwo.Pomóżcie nic mi do głowy nie przychodzi.Może ktoś z was miał to zadane to jest z podręcznika "Jutro pójdę w świat".
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2005 14:39
O boshe...Co za temat Heh...Dobrze, że ja nie mam takiego podręcznika ^^ Nie wiem co ci poradzić...Musisz jakoś rozwinąć swoją wyobraźnię i stworzyć coś bajecznego i fascynującego Taaa...Łatwo się mówi Jak przyjdzie mi coś bardziej teges to napiszę ^^ Narazie mi się nie chce myśleć ;P
cuz wspólczucie...
Nie powiedziałaeś nam na jakiej stronie jest to zadanie i do której klasy jest ten podręcznik! ALe trudno...
Mozesz napisac coś o księżniczkach( wiem że to nie dla chłopaków) że ksieżniczka sobie chodzi po łące i spotkyka księcia zakochali sie w sobie, potem ojciec nie chce aby sie z nim ożeniła...Nie wiem....! Sam cos wymyśl!!
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2005 15:54
ajeczka11 napisał/a:
cuz wspólczucie...
Nie powiedziałaeś nam na jakiej stronie jest to zadanie i do której klasy jest ten podręcznik! ALe trudno...
Mozesz napisac coś o księżniczkach( wiem że to nie dla chłopaków) że ksieżniczka sobie chodzi po łące i spotkyka księcia zakochali sie w sobie, potem ojciec nie chce aby sie z nim ożeniła...Nie wiem....! Sam cos wymyśl!!
Ajeczka dzial jest po to zeby sobie pomagać jakby wiedzial co to by napisał
Tak sobie mysle ... ze mozesz napisac ze pwoiedzmy ... kiedys tam kiedys Twoja mama ( ksiezniczka czy cus ) pokochała jakiegos tam chłopa ( no ze wsi czlowieka czyli niby Twojego tate ) i postanowili byc razem jednak Twoi dziadkowie sie na to nie zgadzali bo uwazali ze to taki dyshonor dla krolewskiej rodziny ... ale jednak milosc zwyciezyla Twoi dziadkowie przekonali sie ze z tej milosci ... :> nyo i zyli dlugo i sczezsliwie
Hahaha... taak, ja mam te podręczniki (ale teraz to już do 6kl. ) Kubaa, strzeż się, w 5kl. będziesz musiał napisać jakąś bajkę z udziałem żywych sprzętów AGD... Poj***ne te podręczniki ;] A ciężkie jak worek cegieł.
Co do tematu - Może wymyśl, że niewiem.... wszyscy zamieniliście się w pająki i wiedliście pajęcze życie na suficie? Albo... przylepiło Twoją mamę/siostrę do sufitu i próbowaliście ją odkleić i Was też przykleiło... Albo... Że w suficie było przejście do innego wymiaru Albo w waszym domu zamieszkały sufitowe stworki....
Albo.... hmmm.... narazie moja wyobraźnia poszła na kawę, więc potem coś może ciekawszego wymyślę ;]