| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Baśnie
Autor Wiadomość
kuubaa Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11 Kwi, 2005 14:17   Baśnie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Muszę ułożyć baśń.Polecenie jest takie:Spójrz na sufit w swoim domu i wyobraź sobie, że tam jest królestwo baśni.Opowiedz własną domową baśń, której bohaterami będą twoi bliscy.Utwór ma mieć szczęśliwe zakończenie, dobro ma zwyciężać zło, biedny i uczciwy osiąga bogactwo.Pomóżcie nic mi do głowy nie przychodzi.Może ktoś z was miał to zadane to jest z podręcznika "Jutro pójdę w świat".
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Pon 11 Kwi, 2005 14:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O boshe...Co za temat Shocked Heh...Dobrze, że ja nie mam takiego podręcznika ^^ Nie wiem co ci poradzić...Musisz jakoś rozwinąć swoją wyobraźnię i stworzyć coś bajecznego i fascynującego Wink Razz Taaa...Łatwo się mówi Very Happy Jak przyjdzie mi coś bardziej teges to napiszę ^^ Narazie mi się nie chce myśleć ;P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pon 11 Kwi, 2005 15:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

cuz wspólczucie...
Nie powiedziałaeś nam na jakiej stronie jest to zadanie i do której klasy jest ten podręcznik! ALe trudno...
Mozesz napisac coś o księżniczkach( wiem że to nie dla chłopaków) że ksieżniczka sobie chodzi po łące i spotkyka księcia zakochali sie w sobie, potem ojciec nie chce aby sie z nim ożeniła...Nie wiem....! Sam cos wymyśl!!

Numer Gadu-Gadu
7060479
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Pon 11 Kwi, 2005 15:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ajeczka11 napisał/a:
cuz wspólczucie...
Nie powiedziałaeś nam na jakiej stronie jest to zadanie i do której klasy jest ten podręcznik! ALe trudno...
Mozesz napisac coś o księżniczkach( wiem że to nie dla chłopaków) że ksieżniczka sobie chodzi po łące i spotkyka księcia zakochali sie w sobie, potem ojciec nie chce aby sie z nim ożeniła...Nie wiem....! Sam cos wymyśl!!

Ajeczka Wink dzial jest po to zeby sobie pomagać jakby wiedzial co to by napisał biggrin

Tak sobie mysle ... ze mozesz napisac ze pwoiedzmy ... kiedys tam kiedys biggrin Twoja mama ( ksiezniczka czy cus ) pokochała jakiegos tam chłopa ( no ze wsi czlowieka Razz czyli niby Twojego tate ) i postanowili byc razem jednak Twoi dziadkowie sie na to nie zgadzali bo uwazali ze to taki dyshonor dla krolewskiej rodziny ... ale jednak milosc zwyciezyla Twoi dziadkowie przekonali sie ze z tej milosci ... :> nyo i zyli dlugo i sczezsliwie biggrin

innych pomysłów nie mam biggrin
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
kuubaa Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pon 11 Kwi, 2005 16:30   baśnie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

podręcznik jest do czwartej klasy, a ćwiczenie na str.182, akcja tej baśni musi sie rozgrywac na suficie
Powrót do góry
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 11 Kwi, 2005 19:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hahaha... taak, ja mam te podręczniki (ale teraz to już do 6kl. Razz ) Kubaa, strzeż się, w 5kl. będziesz musiał napisać jakąś bajkę z udziałem żywych sprzętów AGD... biggrin Poj***ne te podręczniki ;] A ciężkie jak worek cegieł.

Co do tematu - Może wymyśl, że niewiem.... wszyscy zamieniliście się w pająki i wiedliście pajęcze życie na suficie? Albo... przylepiło Twoją mamę/siostrę do sufitu i próbowaliście ją odkleić i Was też przykleiło... Albo... Że w suficie było przejście do innego wymiaru biggrin Albo w waszym domu zamieszkały sufitowe stworki....

Albo.... hmmm.... narazie moja wyobraźnia poszła na kawę, więc potem coś może ciekawszego wymyślę ;]

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pon 11 Kwi, 2005 19:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hhm.. wczoraj jak tak patrzylam na sufit to zobaczylam spacer pajaka po nim.. potem byl wielki krzyk po ktorym nastapilo mordestrwo :d
Powrót do góry
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi