| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Propozycja nowego działu-filozofia

Kto jest za zmodzeniem działu "filozofia"?
Za
46%
 46%  [ 12 ]
Mniej niż bardziej za
0%
 0%  [ 0 ]
Coś pomiędzy "za" i "nie do końca za"
15%
 15%  [ 4 ]
Wstrzymanie sie od głosu z przychylnością na "za"
15%
 15%  [ 4 ]
Sabotujące i bandyckie "przeciw"
23%
 23%  [ 6 ]
Głosowań: 26
Wszystkich Głosów: 26

Autor Wiadomość
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 21:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

z zalozenia to i dzial psychologia "nie jest dla dzieci".
ja jezeli juz - bylabym za rozszerzeniem psychologii - sam dzial filozofia moim zdaniem zbytnio sie nie rozwinie i nie jest niezbedny

It`s not that gold
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 21:20   

dział seks tez nie jest dla dzieci a nie powiem jaka jest średnia wieku ludzi którzy sie tam wypowiadająSmile
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 21:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

bo niestety kradziejko tak ma rodzaj ludzki, ze najpierw dojrzewa plciowo, potem mozgowo Wink
a co do dzialu - moze byc rozszerzeniem psychologii, ale ja jako moderator tego dzialu moderowania filozofii sie nie podejme....psychologia - tak, filozofia - nie, bo sie na tym nie znam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 21:25   

a mnie zastanawia jedna rzecz
bo nikt nie potrafi sie wypowiadać na żaden temat odrazu trzeba dział zakładać:]
czy ktoś gdzieś widział temat o filozofii? czy tylko ja jestem ślepa?...
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 21:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja widziałam...ale był w pomoc w lekcjach xP
Powrót do góry
AloneMoon Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 21:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kradziejka,jestes slepa xD
Wow! 6 glosow za i 6 przeciw...ale walka

Numer Gadu-Gadu
2064691
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 07 Kwi, 2005 22:08   

prowokujecie mnie...a byka nie wolno prowokować...viva ze boll el torro grande
ok...dosc wspomnień...
jak na mój gust a ów jest skrajnie subiektywny to widze dzieci co to lubia sie kłucić..na tematy całkiem dowolne...więc jakich to innych teamtów dotyczy filozofia jak nie zycia i jego dylematów...powiecie to po Wacława ten dział skoro juz pstryczki cobie gaworzą na codzien filozoficznie rzecz biorąc na kazdym temacie ...i nie potrzeba tego wyodrębniać...cóź można i tak głowologówkować...ale w mej mysli istaniała materia która słuzyłaby okresleniu konkretnych poglądów na wygląd świata...ora zumiejętnosć....widzicie w rzymie filozofia i jej szkolenie + retoryka polegało na tym by otrzymac losową strone argumentacji ....często przeciwna ze swoimi myslami i potrafieniem jej wybronic....to jest strona trudna i skomplikowana...ale mozna z niej zrezygnowac i powrócic do pierwotnego planu tego działu czyli okresleniu sie w świece i zadaniu pytań które nurtuja...im wcześniej sie je pozna tym więcej cieawości sie wzbudzi i nabedzie sie niewyobrażalnej zdolnosci dyskusji jesli sie podejmie pierwszego przeze mnie omowieonego tematu lecz drugiego w chronologii...ponieważ zagmatwałem za co panstwa przepraszam ...uporządkuje...wpierw wytłumaczyłem cel w kształceniu dyskusji i działu retoryki w drugim natomiast punkcie porzadku odwołałem sie do poglądu na świat który jest nieodłączy wraz ze dojrzewaniem i nabieraniem ciekawości która mozna jednynie w taki sposób zrodzic...oczywistym jest tez fakt tego iz mozna to włączyc pod psychologie...problem polega na róznicy tych dziedzin...i pomimo teorii iz filozofie mozna tłumaczyc w chorych ideach zrodzonych w umysle...to mozna jedynie dotrzec do źródeł ale nie do sedna dlatego tez pod faktem tegoz załozenia dowodze iz psychologia działa filozofii na odwrót zamiast pomóc ...robi tzw n"niedzwiedzią robote" i oddala od szukanego celu...skrajności nie wolno łączyć..chyba ze chcemy uzyskać aurea mediocritas . Lecz i tu jest wątpliwość związana z filozofia Marksa który jak teze załozył kapitalizm...antyteze socjalizm...a synteze komunizm...reszte faktów takiej filozofi mozna sie domyslic zakładając ze dokładniej sie zna dzieje filozoficzne poszczegłonych narodów w tym Polski czy z tematem powiązana literature odpowiedniej epoki...
ps...jak zauwazyliscie w ankiecie sytuacja wygląda tak ze decyzje "za" maja dwukrotą przewage nad tymi "przeciw" i posiadają 2/3 głosów.
a tzw nie żebym sie pchał na moderatora bo nawet nie wiem jak wygląda taka rola...uważam to za istotna czesc wykształcenia...i najciekawsza...i sam bym lazł na studia filozoficzne gdybym nie wiedział ze na tym nic nie zarobie...a czynsz trza spłacic ... ale cyzz nie mowa i rozum to potęga..a nie seks, religia itd(poźniej zakoncze wywód...)
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 00:36   

Tsej moze wszyscy zaczniemy pisac tak jak ty bedzie fajnie bedzie fajnie sie tak gadalo czytelnie bedzie i sie wszyscy dogadamy wysmienicie mysle ze to dobry pomysl zeby tak pisac bo to tak wspaniale wyglada...

Jeee ktos mnie nazwal niegópim, co za naiwnosc ;]]]].
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 00:43   

Wysililem sie na maly tutorial, specjalnie uruchomilem moja wspaniala edycje programu PAINT. Mysle, ze Wasze komputerki zniosa takie ogromne efekty graficzne.

Powrót do góry
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 07:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

przyklad 1:
teoria: forum, na ktorym kazdy mogl by napisac jaki jest fajny, bo np skonczyl czytac takie 'narodziny tragedii' nietzschego or sth, czyli bezuzyteczne.

praktyka: kazdy moze napisac czego to ciekawego nie przeczytal, i prosty i glupi czlowiek [czyli ja] moze sie dowiedziec o kolejnych ciekawych pozycjach

===

przyklad2:
teoria: kazdy bedzie mogl napisac cos bardzo madrego i zyciowego, co wplynie na poprawe poziomu zycia spoleczenstwa, po pewnym czasie mozliwe stanie sie stworzenie anarchii idealistycznej, po czym osiagniecie transcendencji

praktyka: kilka osob bedzie pisac madre rzeczy, kilka pseudomadre, i patrzac na trudnosci przecietnego polaka z najprostsza zagadka logiczna, moze byc cholernie ciekawe.

wniosek: sa tak bzdurne dzialy jak gotowanie, jest pierdylion osobnych for na w wiekszosci mierne wiersze, to czemu nie ma powstac jeden dzial w ktorym od czasu do czasu cos madrego sie pojawi? Jestem za.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2090041
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 09:59   

Filozofia dziecka:

pytanie: zjesc klocek, czy nie zjesc klocka?

rozwazania: jak zjem klocek, mama mnie zbije. Jak nie zjem klocka, nie bede wiedzial, jak smakuje.

wniosek: jednak zjem klocek.
Powrót do góry
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 13:27   

zgoda...stanowcza poprawka...NIE wszytskie dzieci są mądre :G
Powrót do góry
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 14:25   

altruista napisał/a:
wniosek: sa tak bzdurne dzialy jak gotowanie, jest pierdylion osobnych for na w wiekszosci mierne wiersze, to czemu nie ma powstac jeden dzial w ktorym od czasu do czasu cos madrego sie pojawi? Jestem za.

Mam dziwne uczucie, jakoby była to najsensowniejsza (jak na razie?) wypowiedź w temacie. :]
Powrót do góry
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 15:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Za. bo a czemu przeciw? I tak to niewiele zmieni jedno forum mniel ub wiecej.

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8240066
Keśka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 16:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmm... Ale kłótnia Smile

Moim zdaniem:

Po pierwsze - wszyscy, którzy odwiedzają to forum mają powyżej 10 lat, a co najmniej połowa ponad 13, więc zastanowiłabym się przed napisaniem, że jest to forum dla dzieci. Jeśli pojawił się tu dział SEKS, w którym są opisywane rzeczy na pewno nie dla dzieci, dlaczego ma nie być działu FILOZOFIA, gdzie nawet nasi młodsi koledzy i koleżanki będą mogli wypowiedzieć się na poważniejsze tematy. Wam się zdaje, że taki 10-cio, 11-stolatek myśli tylko o zabawie itp. A przecież to właśnie w tym wieku powstają pytania o świecie, na które odpowiedzi trzeba szukać w samym sobie! Rozważcie to!

Po drugie - jestem stanowczo ZA utworzeniem nowego forum. Wam się tylko zdaje, że nikt nie będzie tam wchodził. Nie ma postów filozoficznych dlatego, że nie ma gdzie ich umieścić, gdyż nikt nie porusza tutaj poważniejszych tematów! Dlaczego wciąż rozmawiamy o rzeczach tak przyziemnych, odpowiadamy na powtarzające się wciąż historie o tak płytkiej tematyce, jak "Sposoby na podryw"...? Chcecie pozostać na tym poziomie, czy rosnąć, tak samo jak z dnia na dzień rosną i dojrzewają użytkownicy tego forum..?

Po trzecie - Eee... No cóż, czyba już skończyłam Smile Dzięki bardzo i pozdrawiam! Filozofowie-forumowicze górą!!!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
6324199
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu