Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sob 02 Kwi, 2005 12:11
no np po liceum profilowanym ekonomicznym nie masz tytulu technik ekonom jak po technikum, ale masz wiedze w tym zakresie ..
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 02 Kwi, 2005 13:01
panienka_wierzba napisał/a:
uważam jak moj brat LO to nic
sama wybiore się do LP albo już na drodze ewentualności do technikum jesli nic sobie w LP nie znajde. Weźcie zawsze ewentualnośc, że po LO nie macie nic, a jesli nie będzie Was stać na studia? co zrobicice? a po LP i Tech. zawsze sie ma juz zawod, mozna sobie zarobic, przyjmą łatwiej z zawodem.
Z samym zawodem i bez doswiadczenia i tak zostaniesz bez pracy.
no np po liceum profilowanym ekonomicznym nie masz tytulu technik ekonom jak po technikum, ale masz wiedze w tym zakresie ..
Srutu tutu majttki z drutu, po obu wiesz [cenzura] a po liceum profilowanym jeszcze większe [cenzura], gdyż brakuje tego czwartego roku skoncentrowanego na prezdmiotach zawodowcyh.....
Od reformy oświaty nauczanie ejst chore, uczymy się w pedłówie by zdać egzamin do gimka, uczymy się w gimku by zdać egzamin do średniej i w końcu w średniej uczymy się by zdać mature.... nieuczymy się dla wiedzy ale po to by zdawać kolejne chore testy...... ZZZ
_________________ "Niech w ogniu staną kaplic ściany, niech dym zdusi zakonnic krzyk"
Czyń ZŁO !!! BLACK METAL IST KRIEG !!!
To ja sie troche wtrace do Tematu ;P ( Nie chcialo mi sie czytac tych wszystkich stron -.-" )
Wy to macie dobrze ,6 lat Podstawowki,3 lata Gimnazjum pozniej znow zmiana Szkoly..
Tam gdzie ja mieszkam ( w niemczech ) 4 Lata Podstawowki, pozniej podzielenie na 3 profile Szkol : Gimnazum ( Ja tam sie dostalam : dla lepszych, mozliwosc zrobienia Matury ) ,Realschule( Takie przedwczesne "Tehnikum",dla troche gorszych.Mozliwosc uczenia sie zawodu i zrobienia Matury (ale tylko po 2 dodatkowych latach) ) i Hauptschule ( Dla tych "najgorszych" mozliwosc uczenia sie Zawodu ,bez Matury) .Ja chodze teraz do 6 klasy ( 2 Klasy Gimnazjum (niemieckiego) ) , za 7 lat skoncze szkole i bede robic Mature. Wiec beda to 7 lat z ta sama klasa.A co najgorsze.. ja nie cierpie mojej klasy!
Ja bym ci radzila wziasc ta szkole ktora proponuja ci rodzice.Moze tam napotkasz na jeszce lapsza klase niz przedtem