Wysłany: Pią 25 Mar, 2005 20:41 Przyjaźń czy coś więcej..?
Mam przyjaciela. Nawet bardzo bliskiego przyjaciela. O naszej przyjaźni mowimy otwarcie i nie jest to nic nowego. Jednak on wiele razy mowił mi, ze podobam mu sie i chciałby byc dla mnie kims wi.ęcej niz tylko przyjacielem. Ja tez czasem mam taką odskocznię od rzeczywistości i daje ponieśc się emociom.. Czy przyjaciele mogą trzymac sie za rece , np? Ale zawsze mu mowiłam, ze chce zostac na przyjazni. Aha, on jest ode mne młodszy.. ;( Co ja mam zrobic, zwodzic go tak- raz surowa przyjazn a nawet znajomosc (cześć-cześc) a raz słodkie słówka.. Ja juz nie wiem co sie dzieje ze mną..
Liczę na Waszą pomoc
no ja tez nie wiem co sie z toba dzieje , ale powinnas sie zachowywac tak jakby to byla przyjazn lub co wiecej a nie tak roznie, bo tylko chlopakowi metlik robisz :p i nie wie czy ma szanse na cos wiecej czy nie
A co do wieku to zalezy bo np wiek zauwazalny jest w podstawowce/gimnazjum ale np juz w wieku studenckim nie robi roznicy rok,dwa... itp , wiec wiek nie jest przeszkoda
_________________ wszyscy maja podpis, mam i ja
tralalalal
Sum 41 rulez
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 25 Mar, 2005 23:23
zgadzam sie z Gladiatorem powinnas sie w koncu zdecydowac. Porozmawiajcie czy chcecie byc w zwiazku a nie w jakby to powiedziec udawanym . W sumie to przyjaciele tez moga sie przytulac itd. no ale chłoopak to jakby co innego. I jeszce pytanie o ile jest od ciebie mlodszy?
a zreszta mysle ze wiek nie powinien Ci przeszkadzac ale jesli tak to zostan przy przyjazni.
Po prostu porozmawiaj z nim o tym szczerze, napewno dojdziecie do porozumienia.
ja rowniez mysle ze powinnas to dobrze przemyslec... i zdecydowac sie czego naprawde kcesz! skoro mowisz ze czasem dajesz poniesc sie emocja tzn ze ten chlopak wzbudza w tobie inne emocje niz zwykly kolega i kcialabys czegos wiecej ale twardo nie kcesz zmieniac waszej przyajzni w zwiazek... rob jak kcesz i myslisz ze bedzie dobrze... ale jesli zdecydujesz sie na sama przyjazn to nie dawaj chlopakowi wiecej nadzieji
_________________ [: Nie ma kobiet nie zrozumianych,
są tylko meżczyźni mało domyślni :]
Ostatnio zmieniony przez sloneczko dnia Sob 26 Mar, 2005 10:29, w całości zmieniany 1 raz
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 25 Mar, 2005 23:48 Re: Przyjaźń czy coś więcej..?
Nokia napisał/a:
emociom
Poprawna forma to: "emocjom".
Sloneczko Ty rowniez popelnilas podobny blad!
Ta dzisiejsza mlodziez...
;]
Co do glownego tematu - w Twoim poscie jest kilka sprzecznosci. Najpierw mowisz o wielkiej przyjazni, potem o znajomosci. Druga sprawa - jak przyjazn moze byc "surowa"?
Inna sprawa to to, ze nas pytasz o zdanie? To nie wiesz, co czujesz do niego? Jezeli potrzebujesz podpowiedzi, to raczej sobie daruj, bo to oznacza, ze nie ciagnie Cie do niego zbytnio :]
Kolejna sprawa, ktora chcialbym omowic ;]]]] to to, ze nie musisz go "zwodzic". Wystarczy powidziec, ze chcesz byc tylko jego przyjaciolka i nie zamierzasz wracac wiecej do tego tematu ;o
No i jeszcze to, ze przejmujesz sie jego wiekiem - to kolejny znak, ze powinnas sobie odpuscic ;]
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sob 26 Mar, 2005 10:33 Re: Przyjaźń czy coś więcej..?
Nokia napisał/a:
Mam przyjaciela. Nawet bardzo bliskiego przyjaciela. O naszej przyjaźni mowimy otwarcie i nie jest to nic nowego. Jednak on wiele razy mowił mi, ze podobam mu sie i chciałby byc dla mnie kims wi.ęcej niz tylko przyjacielem. Ja tez czasem mam taką odskocznię od rzeczywistości i daje ponieśc się emociom.. Czy przyjaciele mogą trzymac sie za rece , np? Ale zawsze mu mowiłam, ze chce zostac na przyjazni. Aha, on jest ode mne młodszy.. ;( Co ja mam zrobic, zwodzic go tak- raz surowa przyjazn a nawet znajomosc (cześć-cześc) a raz słodkie słówka.. Ja juz nie wiem co sie dzieje ze mną..
Liczę na Waszą pomoc
Widocznie on coś do Ciebie czuję Ty też musisz sobie odpowiedzieć na jedno podstawowe pytanie : Czy czujesz cos do niego ? A może Ci się wydaje ? Czy traktujesz go bardziej jako przyjaciela, czy chłopaka ?
nie chce mi się czytać więc jeśli coś powtórzę to sorry jeśli jesteś niepewna to daj sobie jeszcze trochę czasu ale według mnie najlepiej jest jak sobie zadasz pytanie "czy ja widzę(potrafię sobie wyobrazić ) w nim chłopaka czy tylko przyjaciela jak na to odpowiedzieć ja z moimi przyjaciółkami robimy zawsze tak czy poprostu widzimy(wyobrażamy) siebie i jego całujących się i obściskujących jeśli tak to jest duża szansa że będziecie razem jeśli nie to znaczy że raczej niemacie co próbować bo jeśli teraz nie widzisz w nim swojego chłopaka to i za tydzień nie zobaczysz ani za miesiąc.mnie ten sposób niegdy nie zawiudł i moich przyjaciółek też. Możesz wypróbować nasz sposób. życzę dobrego wyboru
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 28 Mar, 2005 12:42
pomysl dokladnie nad tym. taki uklad jak teraz, jest meczacy - raz chlopak mysli, ze juz cos bedzie, a potem nagle kop w pupe i jednak nic. takie rozwiaznie jest najgorszym z mozliwych, bo nie tylko wykancza Ciebie (nie wiesz co robic, gmatwasz sie itd.), ale takze Jego.
ja proponuje przemyslec wszystko - wiek nie ma nic do rzeczy. z jednej strony chcesz tego, z drugiej nie. przeanalizuj wszystkie "za" i wszystkie "przeciw". no i porozmawiaj tez z nim o tym, co sie dzieje w Tobie, ze nie wiesz co robic itd.
swoja droga mialam w pewnym stopniu podobne cus, a skonczylo sie to tym, ze teraz jestesmy razem
-Anton, ja mu milion razy mowiłam ze chce abysmy zostały tylko przyjaciółmi, ale on mi takie smsy pisze,.. takie jakie sie pisze dziewczynie a nie przyjaciolce.
-Pytam bo chce sie poradzic i zalezy mi na Waszych odp.
- roznica wieku to 3 lata
- bledy ortog, nie maja znaczenia na tym forum,ale treść!
Dzieki wszystkim za głos!! =)
wbrew pozorom poprawna pisownia jest wazna, bo to co sie czyta pozniej tak sie pisze (niepodswiadomie) a nie kurde pozniej ktos napisze na sprawdzianie tak i bedzie " jak to zle k***** przeciez na necie tak bylo wiec nie p******" i przez to powstaja rozne problemy , sam jak czytam te forum to pozniej musze sprawdzac pisownie bo juz sie gubie
Sam slyszalem ze zeby dobrze pisac trzeba czytac duzo ksiazek, wiec odnosi sie do wszystkiego co jest pisane
_________________ wszyscy maja podpis, mam i ja
tralalalal
Sum 41 rulez
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 29 Mar, 2005 18:26
Gladiator nununu offtop
a co do postu to porozmawiaj z nim tak moze hmm jakby to powiedziec wiekszym tonem? ze nie moze tak byc itd. ale postaraj sie jego nie urazic. Albo na takie smsy nie odpowiadaj proste.
" jak to zle k***** przeciez na necie tak bylo wiec nie p******" i
Ok, ale jak ja czytam ******** to uwierz, ze 100 X bardziej niedobrze mi sie robi, niz kiedy znajduje błędy. Zresztą ten temat nie jest o błędach ortograf. Po drugie mam rozszerzony polski i sama pisze ksiązki oraz wygrywam konkursy literackie i z tym wiążę swoją przyszłość, wiec nie pouczaj mnie. Chodzę do renomowanego liceum i nie pozwolę traktować się jak gówniarę, która pisać nie umie, z powodu jednego błędu ortograf. Po 3 : wiem, że emocje pisze się przez 'j', głupia nie jestem, po prostu szybko pisałam.. Zdarza sie...
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Czekam na dalszą pomoc
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Pią 01 Kwi, 2005 22:35
hm... Mysle ze powinnas sama zastanowic sie co czujesz do tego chlopaka... Czasem z przyjazni rodzi sie piekna milosc...a czasem milosc niszczy przyjazn. Skoro mowi ci ze chcialby cos wiecej do widocznie cos do ciebie czuje... Wiec decyzje musisz podjac ty... I raadze nie rozbic tak na przemian... Mowisz ze chcesz zostac jego przyjaciolka... tylko czasem pomysl ze to iz czasem pozwalasz mu trzymac sie za reke, przytulac, albo flirtowac moze wiele dla niego znaczyc...a pozniej go bardzo zanic... Nie badz tez zbyt surowa... papa
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'