mam takie pytanie bo od pewnego czasu zaobserwowałam na forum pewną rzecz..... chodzi mi o to czy forum dopadła moda wśród dziewczyn głównie na bycie undergroundową obrończynią praw zwierząt w glanach? tak ja nie chce jakoś wyjśc na bezwzględną osobe popierającą zabijanie zwierząt nie, nie.... tylko tak poprostu mnie to ciekawi z kąd taka przemiana? jakiś film leciał w telewizji czy coś?...
ja czy manie hm.. po prostu zainteresowalam sie tym rok temu (ale nie chcialo mi sie w wiekszosci dyskusji na forum na ten temat udzialc =p) noi hm.. co z tym zrobilam, robi to co chce w zaciszu wlasnego domu, wsrod znajomych .
Wg. od tego trzeba zacząć a nie od razu setki ludzi namawiać w internecei muahaha = )
no to by było na tyle =D
hah ale żeś dupny temat wymysliła słońce : >
:*
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
JA chciałam tylko wtrącić,że jako pierwsza na forum dałam sobie w podpisie ten banner o robieniu futra A wyście to zgapiły!! <pokazuje język jak małe dziecko>
Ja pomyślałam że to tak wogóle dobrze i zaczełam szukać... no i znalazłam! aż 3!
Sztona
_________________ Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie,
ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku.
Antoine de Saint-Exupéry
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 23 Mar, 2005 20:32
Ja już na początku gimnazjum zajęłam się zbieraniem podpisów więc u mnie to moda nie jest tylko zamiłowanie... jak już wielokrotnie mówiłam swgo czasu zrezygnowałąm z kupowania kosmetyków testowanych na zwierzętach i musze się popytać w gaji jak jest u nich
mialo byc w temacie o biglach ale zem go gdzies zapodzial i znalezc nie moge. o tyle zabawna jest ta cala ochrona, obrona i podniecenie, ze do konca swiadoma nie jest. wszak kazda z Was uzywa kleju (a jakze niemalze akzdy zawiera komponenty zwierzece) a bonusowo kazdy z Was je, a kazdy dodatek zaczynajace sie na E znajdujacy sie w wiekszosci produktow (poczawszy od glupiego barwnika) oznacza, ze taka substancja jest/byla tesowana na zwierzetach. pewnych rzeczy nie da sie po prostu uniknac a napewno nie dalo sie uniknac kiedys, wiec moze lepiej naprawde zaczac od siebie a nie wyskakiwac z niewiadomo czym na forum
[pisane wspolnie nid + frigg]
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
sztona czy ten twoj odpis FWZ to nie jest aby front wyzwolenia zwierzat? bo te logo cos mi znajome jest.... bo jesli dobrze mysle to jest to wogole ugrupowanie nazwijmy je 'anarchistyczne' a napewno 'punkowe'....
Ja ( chyba ) sie na forum jakos nie obnosze z obroną zwierzat zresztą nie wiem samaa
Bo ja zazwyczaj pisze na zywioł <loL>
Yy ... aaa no moze w poscie o wege cos pisałam
A co do tego obnoszenia na forum ... to wcale nie ejst to zle jesli to nie ejst tylko " chwilowa moda " a naprawde dązenie do tego Yy 'wyzwolenia zwierząt'
Ja po raz kolejny postanowilam zbierać podpisy tym razem co do koników
W szkole rozwiesiłam plakaty i działam ... i to chyba jest lepsze niz reklamowanie tego na forum bo wydaje mi sie ze wszyscy ( ktorzy by sie zainteresowali tym ) juz to znają )
EDIT: Jasna cholewa :p ile ja emot pakuje ostatnio w posty = =
najlepszy tekst ze sie przeczytalo w gazecie, jak bym kiepsko wyszedl jezeli wierzylbym we wszystko co jest w gazecie , najlepsza gazeta to Fakt, zamiast pisac cos normalnego, to w kazdym numerze jest gola baba zeby zwiekszysc sprzedaz
A co do obrony praw zwierzat to jestem za, ale cos nie wierze zeby co 6sekund ginelo zwierze w wyniku testu
_________________ wszyscy maja podpis, mam i ja
tralalalal
Sum 41 rulez
Ja juz kilka miesięcy temu przeczytałam w "Dziewczynie" artykuł o testach, umieściłam go w temacie o tych pieskach biglach, czy jakoś tak. W artykule były rwnież podane strony walczące z testami na zwierzętach. Wchodziłam na nie, ale później jakoś przestałam o tym myśleć, nie wiedziałąm również jakie firmy testują swoje produkty. A teraz na forum na chyba najpierw zobaczyłam podpis Agnieszki, później znalazłam temat o tych pieskach i też jakoś zaczęłam bardziej się przejmować testami.
Kradziejka możesz mi wyjaśnić co mają glany do ochrony praw zwierząt?? Bo jakoś nie mogę zrozumieć tych słów.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
najlepszy tekst ze sie przeczytalo w gazecie, jak bym kiepsko wyszedl jezeli wierzylbym we wszystko co jest w gazecie , najlepsza gazeta to Fakt, zamiast pisac cos normalnego, to w kazdym numerze jest gola baba zeby zwiekszysc sprzedaz
A co do obrony praw zwierzat to jestem za, ale cos nie wierze zeby co 6sekund ginelo zwierze w wyniku testu
Dlaczego nie ? ... wiekszość testów to masówki ... tzn no nie robią na jednym zwierzątku tylko na paru ... zresztą 1 zwierze co 6 sekund to to samo ... co 2 zwierzątka co 12 sekund wiec jest to mozliwe wg mnie ...
Cytat:
Kradziejka możesz mi wyjaśnić co mają glany do ochrony praw zwierząt?? Bo jakoś nie mogę zrozumieć tych słów.