Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 13 Mar, 2005 22:18
no dobra, i po koncercie
i co stwierdzam?
było [cenzura]ście
jeden szczerze najlepszych dni w moim zyciu
niestety nie mam teraz czasu na opisywanie
ale gdybym miała dac i 3 razy więcej, dałąbym, żeby tylko przezyc kolejny raz to samo
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 20 Mar, 2005 13:27
nie chce mnie sie pisać łeee
no ale niewazne trza wreszcie to zrobic, ile mozna zwlekać
Przed 8 byłam w katowicach , postanowilysmy sie ze znajomą przejechać wcześniej po
1) zeby nie stać zbyt długo w kolejce
2) przed koncertem jeszcze na jakaś kawe sie przejść
3) ewentualnie kupić se w katowicach jeszcze coś do żarcia
Po drodze do spodka zerwałyśmy se po plakacie z Punky Reggae Live, obadałyśmy sytuacje pod spodkiem (jeszcze niezbyt dużo ludu było) a potem sie przeszłyśmy na kawe.
Przed 9 ponownie wpadłyśmy pod spodek, pcozekałyśmy chwilę na mojego brata który miał się pojawić, ale akurat wejście przy ktorym niedaleko sobie stałyśmy zostało otwarte to sie wpakowałyśmy do środka.
Tam dosc dokładnie nas przeszukali a potem wpuścili do środka. Kucając obok wejścia i grzebiąc za czymś w plecaku pękły mi spodnie - -" (taa [cenzura]) no ale niewazne, wpakowałam sie do łazienki spiełam spodnie agrafką (niestety mialam tylko jedną, wiec obwiązałam sie arafatką wokol bioder i tak łaziłam jak down - -").
No a o 10:30 zaczęli wpuszczać na sale (na duża scenę). Zagrało pare zespołów, potem zaczęli 'szwedzkie granie' czyli Amon Amarath, Katatonia, Dark Funeral itd.
Po Dark funeral wyszłyśmy ze znajomą z sali, po autografy Katatonii. Po króciutkiej chwili stania w kolejce faceci nam się pdpisali i wogóle = ] (a gitarzysta mi narysował serduszko na plakacie ^^ lol).
Pochodziłyśmy sobie chwilę po terenie małej sceny a następnie wpakowałyśmy się (w zresztą już ogromną) kolejkę do podpisów Apocalypticy, mimo iż miała się podpisywac dopiero z aponad godzinę ludzie sie już ustawiali, wiec zrobilysmy to samo.
Gdy za okolo 15 minut faceci z Apo, ludzie tak cholernie zaczęli sie pchać ze nie mozna bylo zrobić nic innego jak na chama przejśc jak najbardziej do przodu żeby chociaz ich zobaczyć.
po jakichś nie wiem 20 minutach pchania, nie wiem w jaki sposob ale sie dopchałam (moja znajoma nei miałą takie szczęścia więc wzięłam od neij plakat) faceci strasznie sympatyczni = ], pogadałam z nimi, podpisali się na plakatach, na koszulce (wzięłam koszulkę), byli jedynym zespołem który zamiast siedzieć przy wyznaczonych stolikach podeszli do bramek, rozmawiali z ludźmi tak luźno (znajomośc języka angielskiego się przydaje =p), robili sobie z nimi zdjęcia, rpzytulali, calowali i takie tam. Same z nimi dobre skojarzenia mozna miec =).
Następnie wycofałam się do znajomej która stała w największym tłumie około 4 cyz 5 metrów od bramek i przez godzinę 10 próbowałysmy dopchać sie do CoF. W ciągu tej wlasnie ponad godziny przeszlysmy niecale 5 metrów. Było chyba z 20 osób na 2 m ? . Cały czas stało (jeśli się stało, miejscami to byłam niesiona przez tłum a nie szłam) obok tych samych osob, wiec zawarło się kilka nowych znajomości. Udało się dopchać do zespołu, tam w ruch poszły plamastry plakaty i takie tam. Niektórzy sie usmiechali, niektórzy nie ale było sympatycznie. Na samym końcu zespołu siedział Danny (któremu wszsycy ściaskali ręke, no chyba prawie wszyscy). Trzeba przyznać że bez makijazu i jak sie uśmiechnie calkiem przystojny z nieog facet =].
Od razu po podpisaniu tych głupich plakatów wparowałysmy na salę aby usłyszec jak najwięcej (i tak przegapiłyśmy 3 zespoły, z czego jednym był Arcturus w którego wsłuchanie się obiecałam R2, przykro mi, jak weszłam na salę włąsnie schodzili ze sceny).
Następnie zagrało Turbo, Napalm Death a potem ze znajomą szukałysmy jakiegoś ciekawego miejsca żeby usiąść (miałyśmy bilety na płytę), po znalezieniu dosc ciekawego usiadłyśmy i już tylko czekałyśmy na Apocalypticę. Ich koncert muszę określić najlepszym kocnertem wieczoru, mp3 czy muzyka nagrywana przez nich na płyty nie oddaje nawet w 1/3 tego jak brzmi to naprawdę. Szczerze powiedziawszy cholernei chcialo mi sie plakac jak ich slyszalam to bylo conajmniej piękne.
Ostatni grali CoF (cradle of filth). Zrobili niezłe show. Były biegajace gargulce. Kobiety tańczące i kręcące się od czasu do czasu na linach. Grali tez nieźle. Na małych ekranikach pokazywali urywki z teledysków do poszególnych piosenek itp. Trzeba przyznać że opłacało się wydać te 120 zł. (+30 wydanych na kocnercie, na żarcie, szatnie i takie tam oraz na taxi do domu).
Kocnert skończył się około godizny 1.
Dałąbym dużo więcej żeby iść na niego jeszcze raz =].
z innych zdazen podczas koncertu przytocze taki jeden przyklad.
Stoimy sobie ze znajomą na płycie, podczas jednej ze zmian zespołów. Patrzymy się na taki wielki ekran (był na prawo od nas) na którym jedna z kamer (taka wielka, na wyciągniku) pokazywała różnych ludzi. Tak się patrze patrz,e jakas laske pokazuje i wogóle. W pewnym momencie mrugnęłam, patrze to to tez mrugnęło - -". Patrze się przed siebie a na wprost, tak gdzies z pol metra ode mnie patrzy na mnie pierdzielne oko kamery - _______________ -. Bardzo ciekawe przezycie, szczególnie że rozglądajac się następnie na boki zauwazylam ze znajoma juz gdzies dawno uciekla .
No coz.
No to może na tyle teraz.
Nieźle się rozpisałam = ].
Pozdrawiam :*
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 20 Mar, 2005 14:07
EEee no, pozazdroscic. Moje jedyne koncertowe przezycia to 7 koncertow myslovitz i po fakcie zaluje (bo jakos wczesniej mnie nie ciagnelo ) ze mnie nie bylo na metalmani 05
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005 16:33
A ja jeszcze nie bylem na zadnym koncercie
Nie gra w Polsce nic "mojego" a to, co chociaz minimalnie jest zblizone, kosztuje zbyt wiele (bo po co marnowac pelno kasy na cos, co tak naprawde wielkiej przyjemnosci by mi nie sprawilo?).
W dodatku ulomnosc jezykowa powoduje, ze raczej nie pojade np. do Niemiec na koncert.. Coz, musza mi wystarczyc mp3 ;p
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005 18:02
http://www.hard-core.pl
anton bo to sie noz w kieszeni otwiera - wez poszukaj w necie a znajdziesz co gdzie gra...wez wejdz na ta strone i sobie poczytaj np: zakladke koncerty - moze cos znajdziesz dla sibie
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005 21:57
Wierz mi, ze gdyby w Polsce gralo cos "mojego" to bym o tym wiedzial ;]
edit: ale dzieki za adres, moze jakis koncert w koncu sie trafi
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005 22:10
wiesz na gwiazdy z ameryki mozesz czekac czasmi dlugo ale cierpliowsc sie oplaca.....moze poznasz tez inne style z cyklu 'core', ktore ci wpadna w ucho...
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 21 Mar, 2005 23:06
Wiesz, to nie musza byc gwiazdy, ale.. ;]
Coz staram sie poznawac te gatunki, ale wszystko po kolei. Kiedy zassam jeszcze troche emo to zaglebie sie w kalifornie bo mam jakas dziwna chec ;] a potem zabiore sie chyba za rozne core'y ;]. Szczegolnie musze dokonac drugiej tury poszukiwan Polskich zespolow bo pierwsza to byla totalna porazka :\