Moze to glupie pytanie..nom ale jestem ciekawa.
Tak sobie przegladalam stronki z muzyka i na jednej stronce bylo cos o hip-hop'ie a na drugiej o rapie...CZYM SIE ROZNI HH OD RAPU?Bo ja w sumie nie zauwazam roznicy, bo sie tym duzo nie interesuje...ale podobno jakas roznica jest...
Christine fan -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 09 Mar, 2005 20:07
Rap to muzyka,hip-hop to cala kultura czyli deskorolka,grafitti itd.
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 09 Mar, 2005 20:11
Kiedys ktos o tym wspominal i mowil, ze rap jest rymowany, a hh nie. Ale nie wiem czy to o tochodzi.
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 09 Mar, 2005 20:17
Hehehe..... HH jest gorszy od rapu
HH to jak powidział Christine fan to kultura a rap to muza
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 09 Mar, 2005 20:47
No ale chyba jak widzę jacyś wielcy zaczeli to mylić tak jak hip hopowców ze skejtami... same problemy z tymi, ze tak powiem pozerami, bo wszystko mylą
hehs pomimo ze slucham hh (teraz juz coraz rzadziej) to nie moge sie w tym wszystkim polapac..hh a rap...skate a hiphopowiec...no i jeszcze jedno ( nie byla bym soba gdymym sie wszystkiego dokladnie nie dowiedziala) czasami na teledyskach pokazuja taki znak na palcach...nie pamietam juz jaki ale oznacza on "dwie wierz" albo "dwie wiktorie" czy CÓŚ TAKIEGO. Co to znaczy??
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 09 Mar, 2005 21:27
hip hop - kultura
rap - muzyka
hip hopowiec - ubiera się na szeroko i słucha hip hopou ogulnie zwany spuściportem oczywiscie tylko jeśli jest nietolerancyjny, ale tkaich jest niestety za wiele
skate - jeździ na desce, niestety mylony z HH, słucha muzyki ala Papa Roach dajmy nawet jako przykład soundtrack do Tony'ego chociaż wiem, ze to marny przykłąd, ubiera się trochę inaczej niż HH i zupełnie inna kultura
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 12 Mar, 2005 20:17
Olcia napisał/a:
czasami na teledyskach pokazuja taki znak na palcach...nie pamietam juz jaki ale oznacza on "dwie wierz" albo "dwie wiktorie" czy CÓŚ TAKIEGO. Co to znaczy??
"zloze dwie victorie, lewa na gorze to ze damy rade, to lezy w naszej naturze"
to jest cos typu jak "\m/" >>metalowcow<<