Wysłany: Pon 14 Lut, 2005 21:52 Program do robienia avów :)
No więc jak widzicie postanowiłam umieścic ten temat właśnie tutaj
No więc tak, chciałbym robić avy.Dlatego tez powiedzcie jaki jest do tego potrzebny program i w jakim jest języku i jak go ściągnąć ?
Z góry thx
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 14 Lut, 2005 22:20
specjalny program? hm... nie wiem ale proponuje corel draw 8 bo ma dużo ciekawych funkcji plastycznych [to program artystyczny] i można robić animacje tylko to troszku czasochłonne.
gdzie można go ściągnąć? obawiam się że można go kupić a jak ściągać to demówke czy cośm nie wiem ja kupiłam a właściwie mi kupili razem z kompem
język? są wersje różnojęzyczne ale polska jest
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 15 Lut, 2005 10:13
ava można nawet zrobić w paincie, a animować np. w gif moovie gear. a że będzie wyglądał jak idź stąd i nie wracaj to inna para kaloszy.
ja Ci polecam pakiet Adobe, tj. Adobe Photoshop i z nim od razu się instaluje Adobe ImageReady. w Photoshopie możesz robić rysunek ava, dawać ciekawe efekty (ściągnąć pędzle [największy wybór do ps'a] i nimi robić) itd., natomiast w ImageReady animujesz (przede wszystkim).
program można pobrać na 30 dni z www.adobe.com, jeśli jednak chcesz pełną wersję (rozumiem, że najlepiej po polsku ) to poszukaj w necie, popytaj kolegów komputerowców - powinni mieć.
to wszystko, co mogę Ci polecić.