| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
dubbing
Autor Wiadomość
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 19:19   dubbing

Tk sobie mysle i mysle... co mi sie zadko zdarza Mr. Green ... hmm zawsze chciałam byc aktorka ... gralam w przedstawieniach w szkole heheh ale sukcesy. A ostatnio spodobał mi sie dubbing jest tez o tym strona www.dubbing.pl kazdy raczej wie co to jest ale dla niepoinformowanych to jest to podkladanie głosu pod jakiegos aktora , np jesli film jest angielski to na polski... I sie tak zastanawiam czy nie pujsc na szkolenie bo mozna ... czytałam nawet dzieci w wieku 7 lat nie ma ograniczen wiekowych. A co wy o tym sadzicie ?
Przejdź na dół
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 19:25   

Trzeba byc wytrzymałym,bo to nie jest takie hop-siup -_______-
Są próby,powtarza sie dialog setki razy ;ogólnie męczące =/
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 19:32   

zdaje sobie z tego sprawe bo duzo o tym czytalam, tez wywiady ale i tak jestem przyzwyczajona do ciezkiej pracy... 4 razy w tygodniu mam szkole muzyczna,,, czasami do 19 siedze .
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 19:43   

Szczerze to współczucia heh Smile jednak trzeba sie liczyc z tym ze droga do sławy moze byc ciezka,nie od razu bedziesz dubbingowała superprodukcje.
Zalezy tez jaki masz głos.
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 19:52   

Dzieki za wspolczucia ale warto tam chodzic Smile

No tak trzeba miec dobra dykcje i wogle... ale ja nie seplenie, wymawiam dobrze R ... i zreszta trzeba przejsc roczny kurs. Wiem ze na poczatku sa role 3 planowe ze kilka zdan a moze nawet jedno cos takiego. ale chce sprubowac Smile
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 19:53   

jeszcze Ci sie odechce Wink
ale mozesz spróbowac jak chcesz,powodzenia zycze ;P
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 19:56   

zobaczycie heh jeszcze kiedys jakas role glowna obstawie biggrin heh ... marzenia..
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 20:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dykcja dykcja ale trzeba miec tez przyjemny glos (to do over -voice) albo dopasowany do postaci (do dubbingu) ale o tym decytuje chyba tlumacz filmu....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 20:27   

O tym decyduje reżyser dubbingu do danego filmu... no przyjemny glos.. zalezy dla kogo heh.
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sob 05 Lut, 2005 21:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm no generalnie do over-voice trzeab miec mily glos podobnie jak do radia...i ktos to jednak weryfikuje...i w iwkszosci ta weryfikacja jest udana bo wiekszosc filmow oglada mi sie dobrze..tak samo jak radia...
Powrót do góry
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 00:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmm, życzę Ci powodzenia Agnieszko Wink
A co do dubbingu, to ja bym nie chciala przy nim pracowac (chyba ze na drodze wyjatku) bo najwazniejsza jest gra aktorska (jak dla mnie), a nie to co się mówi Razz Ale każdy ma inne zainteresowania, jeszcze raz życzę powodzenia Wink Spróbuj Smile
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 06 Lut, 2005 11:07   

dzieki... byleby nie zapeszyc

No chcialabym byc aktorka ale zaczyna sie od dubbingu... aktorstwoo ojej... d luga droga.
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 09 Lut, 2005 09:52   

Hm... życzę Ci powodzenia, ale jak już pisali, dubbing to istna męczarnia. Kasy z tego jakoś wybitnie dużo nie jest (zawsze cuś Wink), a czasami zarywają nockę żeby podłożyć głos pod jakąś wybitną scenę. Może Ci to kolidiować z nauką, szkołą muzyczną etc., dlatego zastanów się dogłębnie, przeanalizuj wszystkie ZA i PRZECIW itd. Ale ogólnie życzę Ci powodzenia. Smile
A szkolenie zawsze się przyda. Wink
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu