| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak zrobić szablon?
Autor Wiadomość
julcia014 Płeć:Kobieta

PostWysłany: Wto 14 Gru, 2004 18:24   Jak zrobić szablon? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witam Was. Otóż surfuję po sieci już długi czas, mam własnego bloga i w ogóle. Ale za nic nie mogę dojść do tego jak zrobić własny szablon. Czy moglibyście mi wyjaśnić strukturę tego procesu i może nazwę programu w którym robi się szablony?Byłabym wdzięczna.... Smile

Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5358931
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 14 Gru, 2004 21:05   

Przede wszystkim powinnaś znać HTMLa. To podstawa. Do tego jakiś rysunek jako baza no i gotowe. Wink Jeśli jednak znasz HTMLa, no to zajrzyj na przykład na www.michelle.boo.pl jaki jest kod jej szablonów - weź z tego przykład i tak się szkól. Wink
Powrót do góry
BangMan Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Wto 25 Sty, 2005 14:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gabrielen napisał/a:
Przede wszystkim powinnaś znać HTMLa. To podstawa. Do tego jakiś rysunek jako baza no i gotowe. Wink

Zdecydowanie nie polecam robienia szablonów w stylu "znalazłam zdjęcie i na nie wrzucam divy". Pierwsze co musisz zrobić nauczyć się htmla i to dosyć porządnie, bo szablon jakiego opis jest powyżej każdy potrafi zrobić no ale jak chcesz możesz tak zacząć. W każdym razie nie przyzwyczajaj się do takiego działania. Szablon to nie obrazek i 2 kwadraty.

Pozdrawiam Wink

inspektor_nr4
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 25 Sty, 2005 17:51   

moja rada:

1. zainstaluj program do tworzenia stron internetowych "Pajączek". jest prosty w obsłudze i daje duże możliwości.

http://www.pajaczek.pl/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=viewsdownload&sid=65

2. ściągnij na dysk twardy jakiś szablon bądź jakąś prostą stonę www

3. otwórz przez Pajączka. Zobaczysz kod html. Na jego bazie mozesz stworzyć własna stronę np. podmieniając tekst i grafikę.
Przy okazji poznasz język html.

4. W razie problemów mogę pomóc Smile
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 25 Sty, 2005 18:11   

Inspektor,od kiedy ty taki:>? a autorce postu chce przypomniec ze istnieje dział LINKI http://forum.dziecionline.pl/links.php pogrzeb tu troszeczke i znajdziesz kurs html,linki które sama dodałam.
Powrót do góry
inspektor_nr4
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 25 Sty, 2005 19:46   

Gabra napisał/a:
Inspektor,od kiedy ty taki:>?

raz na ruski rok można się chyba pokazać od dobrej strony Smile
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu