Wysłany: Wto 14 Gru, 2004 18:24 Jak zrobić szablon?
Witam Was. Otóż surfuję po sieci już długi czas, mam własnego bloga i w ogóle. Ale za nic nie mogę dojść do tego jak zrobić własny szablon. Czy moglibyście mi wyjaśnić strukturę tego procesu i może nazwę programu w którym robi się szablony?Byłabym wdzięczna....
_________________ ...Boga klne bo On mi Cie zabral....
(...)
...Obsesje nie milosc dal...
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 14 Gru, 2004 21:05
Przede wszystkim powinnaś znać HTMLa. To podstawa. Do tego jakiś rysunek jako baza no i gotowe. Jeśli jednak znasz HTMLa, no to zajrzyj na przykład na www.michelle.boo.pl jaki jest kod jej szablonów - weź z tego przykład i tak się szkól.
Przede wszystkim powinnaś znać HTMLa. To podstawa. Do tego jakiś rysunek jako baza no i gotowe.
Zdecydowanie nie polecam robienia szablonów w stylu "znalazłam zdjęcie i na nie wrzucam divy". Pierwsze co musisz zrobić nauczyć się htmla i to dosyć porządnie, bo szablon jakiego opis jest powyżej każdy potrafi zrobić no ale jak chcesz możesz tak zacząć. W każdym razie nie przyzwyczajaj się do takiego działania. Szablon to nie obrazek i 2 kwadraty.
2. ściągnij na dysk twardy jakiś szablon bądź jakąś prostą stonę www
3. otwórz przez Pajączka. Zobaczysz kod html. Na jego bazie mozesz stworzyć własna stronę np. podmieniając tekst i grafikę.
Przy okazji poznasz język html.
4. W razie problemów mogę pomóc
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 25 Sty, 2005 18:11
Inspektor,od kiedy ty taki:>? a autorce postu chce przypomniec ze istnieje dział LINKI http://forum.dziecionline.pl/links.php pogrzeb tu troszeczke i znajdziesz kurs html,linki które sama dodałam.
inspektor_nr4 -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 25 Sty, 2005 19:46
Gabra napisał/a:
Inspektor,od kiedy ty taki:>?
raz na ruski rok można się chyba pokazać od dobrej strony