Wysłany: Pon 17 Sty, 2005 21:34 Oczyszczenie forum z nieaktywnych uzytkownikow
Wiec dzis przegladajac liste uzytkownikow tego forum, posortowalam ja sobie wg daty ostatniego logowania oraz ilosci postow. No i stwierdzilam, ze jest bardzo duza liczba uzytkownikow, ktorzy albo nigdy nie napisali zadnego posta, albo maja je po 2-3. Takze takie osoby przewaznie nie logowaly sie juz od dawien dawna. Wywnioskowalam z tego, ze tylko tacy uzytkowinicy zajmuja nazwy, ktore moglby wykozystac ktos inny, ktory udzielalby sie w miare czesciej. Mnie tez osobiscie drazni, gdy sie chce zarejestrowac na forum pod pewna nazwa, a sie okazuje, ze ona jest zajeta przez uzytkownika, ktory w ogole nie interesuje sie danym forum. Wiec moim zdaniem, przydaloby sie zrobic taki maly renament na tym forum, aby oczyscic forum z takich wlasnie uzytkownikow.
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
Co do tych użytkowników to znalazłam jednego. Jest to ember, która założyła konto 17 października 2002 roku. To było jej pierwsze i ostatnie logowanie podczas którego napisała jeden post
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
ja ostatnio widziałam z ponad 5 takich kont co sie wogóle nie logowały albo bardzo dawno
Wysłany: Wto 18 Sty, 2005 21:26
Ona89 napisał/a:
Co do tych użytkowników to znalazłam jednego. Jest to ember, która założyła konto 17 października 2002 roku. To było jej pierwsze i ostatnie logowanie podczas którego napisała jeden post
Bo ToJa kasowałą tych co się wogule nie logowali, lub nic nie pisali, ona napisała jednego posta to ToJa jej nie usunęła o ile pamietam ToJa nie usuwała takich kont...
Co do Naci, to może słownik, albo najpierw pisanie postów w wordzie porponuje... ja tez popełniam błędy, ale twoja aż rażą
A ja myśle ze automatycznie powinny się kasować konta na które nikt nie wchodził np. przez pół roku....to by załatwiło sprawe i nie trzeba byłoby tego robić ręcznie. Niektóre serwisy tak maja ze sie nie loguje przez kilka miesiecy to sie konta usuwają.
Ja jestem zdecydowanie za! Gdy chciałam się zarejestrować wybrałam kilka nazw ale były zajęte... a kiedy już to zrobiłam (zarejestrowałam się) to nigdzie ich nie widziałam... no i niestety do nazwy musiałam wziąć moje imię.......
A ja jestem na nie. Ponieważ czasem jakiś użytkownik przez pół roku nie ma np netu lub coś ma z kontem albo nie ma czasu a potem chce powrócić i już nie może... Jestem za kasowaniem kont użytkownikom ktorzy tylko się zalogowali i od dłuższego czasu nic nie napisali
Ja jestem za usuwaniem kont użytkownikom którzy:
-zarejestrowali się ponad rok temu i mają 0 na liczniku. Tak jak już kiedyś mówiła ToJa takie osoby prawdopodobnie już nie wrócą na forum lub jeśli wrócą to zapomną starego nicka i hasła lub maila.
-Nie piszą nic na forum od ponad dwóch lat nawet jakby mieli 2000 na liczniku. Dwa lata to chyba wystarczająco dużo czasu,nie?
Mróweczka
wiecie,ze chciałam napisac taki sam temat?
AmazonkAA ty duzo rzeczy mi poprostu z ust wyjmujesz
Jestem jak najbardziej na "Tak" bo zajmuja tylko miejsce na serwerze,nazwy i wogule