Siostra zakonna , która nas uczy nie wierzy w to że te pieniądze z WOŚP idą na te różne sprzęty medyczne...Ona mówi że te zebrane pieniądze bierze Owsiak I mówi nam żebyśmy nie dawali ani grosza na Wielką Orkiestrę Ta...ona jeszcze by chciała pewno żeby te pieniądze szły na różne parafie w Polsce Co za absurd...
Stałam chwile z koleżanką, która zbierała i jakaś kobieta na to, że WOSP to kasa, która idzie na tych ćpunów z Woodstocku...
A u nas w mięscie jak zawsze były koncerty to teraz pewnie nawet światełka do nieba nie będzie-powód? Nowy prezydent miasta, ale o tym nawet szkoda gadać, bo zacznę czymś rzucać
u nas w szkole niestety żadnego takiego czegoś nie było organizowane ale w tym orku byłąm wolontariuszką (przejechałam sie do Katowic zbierać pieniążki) i tam toche sie tego uzbierało, oddałam wczoraj noi ok. TYlko teraz strasznie nóżki bolą bo zrobiłam z kilkanaście km. od samego rana =].
Wieczorem w centrum kultury miasto dalej był koncert (od godziny 17 do 22) noi oczywiście byłam, było b. b. b. fajnie ^^ jak to zazwyczja =] dawno sie tak nie bawiłam =) a najlepiej mi się tańczyło przy HappySad (zna ktoś? reggae =]) podczas koncertu były też licytacje różnych przedmiotów np. poduszek wielkiej orkiestry, zmielonych pieniędzy w brykiety, złotych monet orkiestry itp.
No czy te pieniądze idą na ćpunów =/ (pado ćpunów - -") no zawsze zostaje ten milion złotych na organizację woodstocku, ale woodstock to tylko i wyłącznie podziekowanie za udział w WOŚP-ie =].
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Weronika Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 13:15
Ktoś mówił że pani mówiła że jesteśmy za mali.
Otóż nie. Każdy człowiek - nawet 4 latek może zbierać kasę. Jednakże musi z tą osobą być dorosły.
Mnie to nie obchodzi czy owsiak bierze kasy troche dla siebie ( bo chyba z czegoś musi żyć ) Czy czesc kasy idzie na Woodstock
Ważne że głównym celem jest zbieranie pieniędzy dla dzieci i wlasnie na taki cel te pieniądze są wplacane w większej części ... a ten drobny % na wodstoock czy dla Owsiaka mało mnie interesuje
ze strony www.wosp.org.pl =)
kąd kasa? Z zebranej na Finale sumy pieniędzy<b> Fundacja ma prawo wydać 10% na realizację swych celów strategicznych.</b> Realizuje się to między innymi poprzez druk reklamowych plakatów, kalendarzy czy folderów.<b> Nigdy tego nie robiliśmy.</b> Za to <b>koncert wydał nam się idealną formą podziękowania i propagowania naszych celów.</b>
więc oni <b>mają prawo</b> wydać 10% na wszystko (no prawie wszystko) co chcą, a podstawowym celem niby ma być drukowanie plakatów itp. ale wszyscy drukują im za darmo itp. więc postanowili zrobić woodstock jako podizękowanie wlasnie za te 10%
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 16:54
orkiestra - kasa na dzieciaki
woodstock - podziękowanie młodym ludziom za pomoc [tak apropos panienko ile tam jest facetów chyba tyle co pod Grunwem:)^^]
a w mojej szkole jak to OCZYWIŚCIE w mojej szkole nic
na samym woodstocku panno kradziejko było około 400 000 osób (było więcej, dużo więcej tylko akurat policzyli tyle.. w gruncie rzeczy trudno policzyć taką chołote =D) więc facetów łohohohoh ^^ i jeszcze wiecej, jak sobie mysle o tych wszystkich długowłosych, z dreadami, z irokezami, przystojnych i fajnych facetów aaaaaa normalnie orgazmu dostaje hehe.
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 17:12
panienka_wierzba napisał/a:
na samym woodstocku panno kradziejko było około 400 000 osób
dobra
połowa to faceci a więc 200 000
połowa ma długie włosy a więc 100 000
jakaś 1/5 ma loczki a więc 20 000
dajmy na to że prawie wszyscy zajęci [bo w końcu mają te loczki] a więc 8
szczerze tak z 4/5 osób ma długie włosy =D albo irokezy ^^ mi tam szczerze na loczkach nie zalezy więc... 400 000 osób na pół to 200 000 facetów =D 4/5 z 200 000 facetów to 160 000 osób =D. no z czego z 1/5 będzie przystojna więc 32 00 facetów, a z 1/3 z nich będzie zajęta więc... ponad 10 600 wolnycyh przystojnych facetów =D aaaaaaaaa ^^ ja musze musze musze aaaa jesu =D
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 18:51
ja bym liczyła troszke więcej zajętych bo to trzeba z rezerwą
lepiej nie mieć i dostać bo sie okazał wolny niż mieć i nie dostać
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 19:18
Himitsu napisał/a:
dorota93 napisał/a:
A kościół nie popira Owsiaka nie wiem dlaczego bo przecież on naprawde pomaga dzieciom !!
Zastanawiam się, czy Kościół sam rozumie niektóre swoje argumenty w tej sprawie .
Przeca w kościolch w tym czasie była zbiórka kasy na poszkodwanych w Azji, a czemu? Specjalnie żeby zobaczyć, czy dają kade Owsiakowi czy kościołowi
ale w końcu 10 600 to dużo, a biorąc z rezerwą, tak nawet przecholernie dużą to sam 1 000 by starczył nie? hyhy z czego z 20, 30 chlopakow to moi znajomi, z miasta bądź spoza =)
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 23:11
JA trochę odbiegnę od tematu... ale poprostu musze to napisac heh...
Białystok czyli miasto, w ktorym miezkam w tym roku nie podlaczal sie na antene... oczywiscie dlaczego? no bo w telewizji białotsockiej jest duzo prawosławnych , a oni maja swieta... wiecie wkurza mnie to.. przez nich nie moglismy wejsc na antene... Białystok jedne z duzych miats i zeru nic nie umieja zorganizowac nawet taki Krotoszyn lepiej sie bwaił... w sumie to nawet dobrze, ze nie weszllismy na antene, bo by byla kompromitacja jak disco polo nawet gralo... poprostu czasami mam dosyc tego miasta... niby tu taka tolerancja bo wiele kultur mieszka ale nie ma nic kompletnie tak jakby najwieksza wiocha w Polsce... wrr... sorki ze robie offtop ale musialam to powiedziec...
jak cos to potem mozecie skasowac moj poscik.
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 10 Sty, 2005 23:19
A co mają prawosławni to wejścia TV? A po za tym WOSP nie obraża innych wyznań czy coś...