Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Wto 21 Gru, 2004 16:20
ale jest roznica w stwierdzaniu faktow z uzyciem slow powszechnie uznawamymi za wulgarne i obrazilwe miedzy stwierdzaniem faktu bez uzycia tych slow....roznica ta polega na tym ze jedne to agresja slowan a drugie nie...ty uzyles tego slowo ktore jest uznane za wulgarne....
Ja natomiast stwierdze fakt że oftopikujecie.... Niby pouczajac wychowujecie otwieracza ale to nie miejsce na takie "przedsięwzięcia" i dajcie spokój bo to jest że tak to ujme "biedne" piłeczke odżucało się w podstawówce...
_________________ "Niech w ogniu staną kaplic ściany, niech dym zdusi zakonnic krzyk"
Czyń ZŁO !!! BLACK METAL IST KRIEG !!!
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Wto 21 Gru, 2004 16:32
owszem powstal ogromny ot a odbijanie pileczki nie jest tylko domena ucznow podstawowki, ale doroslych tez..jak widac na obrazku
Gość
Wysłany: Wto 21 Gru, 2004 17:25
[quote="frigg"]ale jest roznica w stwierdzaniu faktow z uzyciem slow powszechnie uznawamymi za wulgarne i obrazilwe miedzy stwierdzaniem faktu bez uzycia tych slow....roznica ta polega na tym ze jedne to agresja slowan a drugie nie...ty uzyles tego slowo ktore jest uznane za wulgarne....[/quote]
Jedna kwestia- twoim zdaniem agresja słowna możliwa jest tylko przy użyciu wulgaryzmów? Jeli tak, to jeste w błędzie.
Co do słów- aż dziw bierze, że obrażacie się o słowo kurw*a, a nie przeszkadza wam słowo kobieta.
Użyłem słów, jakie pasowały poziomem do waszych poglšdów.
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Wto 21 Gru, 2004 17:59
juz wiem, skad sie Twoj nick wzial - noz sie w kieszeni otwiera, jak sie czyta takie cos.
wymagasz od innych szanowanie Twoich pogladow (i nie wyjezdzaj mi ze to byla obrona, bo obrana w tym wypadku byloby pokazanie braku ugraniczenia - jezeli odnosimy sie nadal do tego jednego postu), natomias pogl;ady inne uwazasz za sk***
siwetna logika,
po za tym prponuje zapoznac sie z etymologia slowa k****, bynajmniej nie jest to synonim slowa kobieta.
z reszta o czym dyskusja, skoro stawiasz znak = miedzy kobieta a [cenzura]
p.s jak juz sie znajdzie mod, nie obraze sie za wywalenie calej OT dyskusji, ale [poki mam mozliwosc gledze, bo mnie ponosi ajk cos akiego widze
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 21 Gru, 2004 19:44
frigg napisał/a:
widac otwieraczu , ze malo zycia znasz i doswiadczenia masz niewiele, ani tego nabytego z wlasnego zycia ani nawet z tv....szkoda gadac...
boze gabrielen...budowac sobie siatopoglada za pomoca bloga to chyba nienajlepszy pomysl..juz chyba wole lekcje religii..
Boże, Frigg (), z bloga był tylko cytat. A to, co o aborcji sądzę na pewno nie umocniło czytanie bloga, tylko fakty...
po za tym prponuje zapoznac sie z etymologia slowa k****, bynajmniej nie jest to synonim slowa kobieta.
ogolnei przyznaje ci racje, ALE 'kobieta' to [chyba, jezeli dobrze pamietam wiek] XIIwieczne okreslenie 'kobiety pracujacej', czyli wlasnie naszej ladnej, zgrabnej k.urwy
_________________ I wiped a silver bullet tear
and with every tear a drem
Otwieracz Gość
Wysłany: Wto 21 Gru, 2004 21:48
Nidhogg- po prostu sš poglšdy których nie toleruję.
Przepraszam za bluzgi, po prostu poniosło mnie. Osobicie nic do ciebie nie mam- oczywicie, dopóki sama nie przeprowadzisz/nie będziesz zachęcać do przeprowadzenia aborcji.
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Wto 21 Gru, 2004 22:06
haha jak OT to OT
altruista no poniekad masz racje, ale to siakosik 150 lat temu sie skonczylo, natomiast k*** nadal jest okresleniem pejoratywnym wszak nie zyjemy w XVIII wieku
"Wyraz „kobieta” nie charakteryzuje się przejrzystą etymologią. Najprawdopodobniej jest późnym zapożyczeniem z języka germańskiego – *„kobjeita” (wersja hipotetyczna) – którego sens ‘koza z chlewa’ mógłby tłumaczyć jego początkowe, niezbyt eleganckie określenie płci żeńskiej. Przypomnijmy, że swój obelżywy charakter słowo to straciło niepełna sto pięćdziesiąt lat temu."
chociaz nadal jest to wersja hipotetyczna, teoretycznie moze za kobiete powinnam sie obrazac, a kazac tytulowac sie dziwka ale to juz daleko posuniete gdybanie
otwieracz no ok - mi tez sie moga czyjes nie podobac, co z reszta widac bylo na zalaczonym obrazku. niemniej dyskusje proponuje zakonczyc, bo skoro wszystko wiadomo, to i do konsensusu nie dojdzie
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
jak wiadomo [cenzura] wzieło się od łacińskiego słowa krzywa, a oznaczało to skrzywienie (to znacyz uprawianie nieżądu) przynajmniej tak to się tłumaczy teraz, w średniowieczu nasze kurczaki nazywao [cenzura], potem [cenzura] zaczeto nazywać kobiety a kurczaki kurami. Zawiłe to nie
_________________ "Niech w ogniu staną kaplic ściany, niech dym zdusi zakonnic krzyk"
Czyń ZŁO !!! BLACK METAL IST KRIEG !!!
Otwieracz Gość
Wysłany: Sro 22 Gru, 2004 11:30
Przychylam się do wniosku o zakończenie tej dyskusji:D