| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
BOŻE!!! OKRES DOSTAŁAM!!!!!!
Autor Wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 16:47   

Mycha - to całe mleko, mięso itd. Nie wiem czy to jest aż tak potrzebne? Dużo osób podczas okresu nie ma apetytu (ma go więcej przed nim) i jakoś żyje bez uzupełniania sub. odzywczych. Chyba,że to dlatego, że jesteś chora... Wink

Witaj wśród nas! Razz
Przejdź na dół
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 17:14   

Łola Boga, armageddon nadszedł! Wink
Żartuję.

Okres to nic miłego. Przed miesiączką jesteś jak wulkan - nigdy nie wiadomo kiedy wybuchniesz [płaczem, śmiechem czy gniewem], wchłaniasz wszystko jak odkurzacz, a do tego dostajesz wyprysków. Ale cóż, jesteś już kobietą. Smile Będzie Cię pobolewał brzuch, czasem będzie Ci się robić słabo. Nie podnoś się gwałtownie z łóżka, ograniczaj gorące kąpiele i ćwiczenia na wuefie [choć ja w ogóle radziłabym nie ćwiczyć w trakcie okresu]. W każdym bądź razie - przyzwyczaisz się. Podpaski zmieniaj co 3, 4 godziny, dla zachowania higieny.
A co do jedzenia - fakt, to przed okresem je się więcej, bo musimy przybrać na wadze. Potem je się mniej, kilogramy też odchodzą.
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 18:51   

Aha i tak dla Twojej informacji (Razz).

Pamiętasz, jak przed okresem bolała się lewa [chyba] strona, tak uporczywie? No i to byl jajnik. Przed następną miesiączką, będzie bolała bardziej druga strona. Wink [przynajmniej tak miałam dzisiaj na prelekcji z pielęgniarką tłumaczone (2 gim Razz)]. Jest to związane z tym, że teraz komórka jajowa poszła z bolącej strony, następnym razem pójdzie z tej drugiej (wtedy też będzie bardziej bolało troche).
Powrót do góry
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 19:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gaba - no może... ale lewy mnie bolał nie wiem, może miesiąc, a później prawy się "odezwał". Tak więc nie wiadomo z którego jajnika jest jajeczko, ale możliwe że jest tak jak mówisz.
Dzięki za wszytskie odpowiedzi Smile Oczywiście kolejne są mile widziane Razz

Numer Gadu-Gadu
2187507
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 15 Gru, 2004 21:36   

mycha jak ja ci zazdroszcze.
Mam 13 lat jestem w gimnazjum i cioty ani śladu jeszcze..
Powrót do góry
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 16 Gru, 2004 00:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

CHRYSTE PANIE MATKO Z KALKUTY ! ( nie moglem sie powstrzymac odkad zobaczylem tytul tematu Laughing o ja niedobry Crying or Very sad )

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8240066
Weronika
Gość
PostWysłany: Czw 16 Gru, 2004 08:39   

( OLA BOGA - MOJA NOGA!!!!!!!!!) - też się powstrzymać niemogłam...........

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Wracając do tematu - chyba za często wymieniasz podpaski...... Radzę ci co jakieś 2 h i 30 min wymieniać
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 16 Gru, 2004 15:22   

Gabra napisał/a:
mycha jak ja ci zazdroszcze.
Mam 13 lat jestem w gimnazjum i cioty ani śladu jeszcze..

Jeszcze Ci się znudzi. Poza tym, im później, tym lepiej. Więcej o niej wiesz, znasz sposoby zabezpieczania [chodzi mi o podpaski i tampony Wink]. A taka niewprowadzona w temat 10-latka może nie mieć bladego pojęcia co to jest, skąd się bierze i do czego służy... Wink

Mycha - podpaskę zmieniaj najwcześniej co 2 godziny. Chociaż radziłabym co 3. Nie bój się, podpaska Ci na pewno nie przemoknie [chyba, że jest krzywo założona, ale tego nie biorę pod uwagę Wink].

3maj się! :*
Powrót do góry
Juwenta Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 16 Gru, 2004 18:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mi tam okres w ogóle nie zbrzydł Smile Lubie go Smile Jedynie nie lubie tych kilku dni przed okresem keidy jestem drazliwa bo wiem ze swoim zachowaniem robie komus przykrość dlatego tego nie lubie Neutral ale sam okres lubie Wink mimo ze brzuch troche boli, ale na ból są spodoby Wink A jak dostałam pierwszy raz to byłam bardzo słabo uświadomiona w tych sprawach, mimo to byłam szczęśliwa z tego faktu Wink I nigdy bym nie 'oddała' swojego okresu nikomu Smile Mimo ze miesiączkuje już dosyć długo i mogło mi sie nawet znudzić, to tak nie jest Wink i mam nadzieje ze nie bedzie Smile
A jesli chodzi o w-f i cwiczenie to wrecz powinno sie wtedy cwiczyc-wtedy najbardziej! Lekkie ćwiczenia rozluźniają mięśnie przez co brzuch tak nie boli. Poza tym okres nie jest powodem by nic nie robić. Jeśli nic nie robisz to myslisz caly czas o tym jak Cie brzuch boli przez co potegujesz swoje złe samopoczucie. Jesli zajmiesz sie czyms to od razu zauwazysz ze nie czujesz ze Cie cokolwiek boli.
A podpaski mozesz spokojnei zmieniac co 3-4 godziny. one wbrew pozorom sa bardzo wytrzymałe, mi nigdy nie przeciekla zadna Smile Mimo ze zdarzyło mi sie ze tej krwi było tak duzo ze prawie cala byla brudna, to nic nie przecieklo Smile Wiecej pewnosci Wink Po jakimś czasie sama zauwazysz co jaki czas potrzebujesz zmiany, ile przecietnie tej krwi jest itd Wink

NaTuSiA Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pon 20 Gru, 2004 18:30   hih Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Drogi dziewczyny!!!
Czy myślicie że okres to coś tak bardzo starsznego??? Nie!!! Jest to nieraz wkurzające!!! Zapraszacie znajomych i co chwila latacie do łazienki!!! To okropne!!!
Ja przed moim pierwszym razem rozmawiałam o tym dużo z mamą. Byłam przygotowana !!! Tym świeżo upieczonym jakby co to moga ze mną pogadac o tym miałam taką jedną książke i dość wiem
Jakby co to pytać o te sprawy!!! Very Happy

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3575458
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 20 Gru, 2004 18:39   

mycha92 napisał/a:
. Ech, 13... zaraz znowu zmiana Crying or Very sad

hmmm czy nie uważasz ze to troche męczące tak siedzieć godzine wpatrzonym w zegarek aż wskazuwka będzie równo na 13 i odrazu lecieć do łazienki?
pewnie tylko dlatego okres wydaje ci się męczący:)
jak zaczniesz używać tamponów to przeżyjesz nawet cały dzień bez latania do łazienki
polecam, może nawet zapomnisz że masz okres czasem
Powrót do góry
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 20 Gru, 2004 18:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

pamietam jak ja wyczekiwalam tej pierwszej miesiaczki, chcialam ja bardzo dostac, zanim poszlam do gimnazjum, bo ze tak powiem nie chcialam byc "gorsza" (wtedy tak to rozumowalam). No i dostaalm ja miesiac przed gimnazjum, na poczatku sie cieszylam, pozniej czulam sie jakos strasznie nieswojo, znienawidzilam juz przy pierwszej miesiaczce, ale pozniej sie z tym pogodzilam i po dzis dzien nawet sie tym nie przejmuje i zdazylam sie juz nauczyc, jak sobie z tym fantem radzic Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 21 Gru, 2004 09:18   

kradziejka napisał/a:
mycha92 napisał/a:
. Ech, 13... zaraz znowu zmiana Crying or Very sad

hmmm czy nie uważasz ze to troche męczące tak siedzieć godzine wpatrzonym w zegarek aż wskazuwka będzie równo na 13 i odrazu lecieć do łazienki?
pewnie tylko dlatego okres wydaje ci się męczący:)
jak zaczniesz używać tamponów to przeżyjesz nawet cały dzień bez latania do łazienki
polecam, może nawet zapomnisz że masz okres czasem

Oj tutaj bym podebatowała. Wink Dla nastolatek wskazane są te mniejsze rozmiary [ze wzgldu na coś tam, n8ie wiem dokładnie], a z takim mini przy obfitym krwawieniu długo nie pojedzie. Wink
Powrót do góry
Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Wto 21 Gru, 2004 13:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja normalnie używam normal, ale ogólnie na obfite krwawienia wole O.B. Super.
Na noc też dobre.
jestem dziewicą i wcale mi nie przeszkadza ich rozmiar. nie są takie duże. a wygodne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 21 Gru, 2004 15:15   

debatować na temat tamponów i podpasek? bez urazy ale nie dzięki bo nie uważam tego za przyjemny temat, jest co być musi i tego nie zmienię - tolerancja:)
[co nie znaczy że nie dyskutowałoby się fajnie tyle że na przyjemniejszy temat]

a co do tamponów to nie poleca sie tych dużych tym nastolatkom które mają małą pochwe, bez względu na dziewictwo
a mały tampon też dużo pomieści bo jest mał tylko z wyglądu jak np cieńkie podpaski
Powrót do góry
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi