Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 19:56 Zupa szczawiowa
Jedyna zupa, którą umiem dobrze gotować. Ilość składników zależy od wielkości garnka, wiec nie bedę podawać ilości. Ja zawsze robię to na oko.
GOTOWANIE: 1 GODZ. 30 MIN
SKŁADNIKI:
- 1-2 kawałki mięsa z kością (najlepiej żeberko)
-ziemniaki
-marchew
-szczaw (najlepiej kupiony, w słoiczku)
-udotowane jajka
-sól do smaku
PRZYGOTOWANIE:
1. Mięso wrzucamy do osolonej wody i gotujemu od 45 min do 1 godziny. W międzyczasie obieramy ziemniaki i marchew i kroimy: ziemniaki na średnoą kostkę, a marchewkę na plasterki.
2. Warzywa wrzycamy do gotującego się mięsa i gotujemy jeszcze 10 min. Po upływie tego czasu dodajemy szczaw i gotujemy całość przez 15 min po czym dodajemy ugotowane, pokrojone jajka. Po 5 minutach wszystko jest gotowe.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach