No wiec jest 01:01 w nocy.. Nudze sie. Zaczolem sobie czytac stronki i natknolem sie na taki artykul ktory jak sadze moze sie wam spodobac i byc dla was zrozumialy http://kobieta.gazeta.pl/wysokie_obcasy/1,53664,2264141.html
Wypowiedzcie sie co sadzicie. Ps. Myslalem ze napisanie tego tematy spowoduje ze nie bedei znudzony - nie pomoglo
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 06 Gru, 2004 22:37
Nie ma to jak kochana Ameryka - "Chę być striptizerką i pokazywać cycki" "Golę sie na całym ciele"- ciekawe ile to zajmuje, bo mi sie z reguły nawet nogi ciężko goli, ale mus to mus.
Wielka i piekna Ameryka z filmów? Znów wyszła na jaw fikcja nastolatek i ich wielkich miłości.
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 06 Gru, 2004 23:07
Brak słow.... to chore!! Polska dazy w tym celu.. niedlugo i u nas bedzie tak jak w Amerce.. po przeczytaniu tych wywaidow przemyslalam sobie wszystko i hehe raczej jestem normalna.... w porywnaniu do tych nastolatek.
W Polsce już jest podobnie, tylko że patologie są łagodniejsze i trudniejsze do zauważenia.
_________________ I ze zgrozą pojąłem, że zazdrościć zdolnym
Temu, co w otchłań biegnie z skwapliwością wściekłą,
I, własną krwią pijany, po życiu mozolnym
Na śmierć przeniósłbym mękę, a nad nicość piekło.
KoT Gość
Wysłany: Wto 07 Gru, 2004 06:13
Witam.
Eh, to nie jest nawet śmieszne już. One naprawdę tak myślą. Jeżeli Polska konsekwentnie dąży w tym kierunku, to ja wysiadam... :/
Pozdrawiam
Femme Fatale Gość
Wysłany: Wto 07 Gru, 2004 06:45
Wiecie, patologia była, będzie i patologiš pozostanie. Te dziewczyny sš nietyle co puste, ale nie nauczone hm... "życia", pojmowania niektórych spraw. To naprawdę zależy od wychowania i otoczenia, a nie od nich samych. Przecież taka dziewczyna równie dobrze mogłaby być zwykłš, szarš myszkš. Rodzice nie nauczyli tych nastolatek tego, jakie powinny być. Albo wręcz odwrotnie - majš kręćka na ich punkcie i to tak potem wyglšda w praniu. Albo i te otoczenie. Przecież ile jest tych filmów amerykańskich, które obrazujš takie zachowanie młodzieży. Nic na to nie poradzimy - i fakt - w Polsce też tak jest, tyle że w mniejszym stopniu. Jak człowiek jest podatny na wpływy i ma na swoim punkcie małego bzika, to tak może wyjć. Dla kogo inteligentnego przecież nie będzie miał znaczenia jeden włosek brwi bardziej sterczšcy na lewo od innych, czy fałdka tłuszczu. Absurd.
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 08 Gru, 2004 15:53
Ucza sie tego z filmow i z gier, o ktorych teraz tak głosno sie mowi...
Eh .... No cóż ... nie wiem czy śmiać się czy płakać :
Złote cytaty które sa poprostu "świetne" niektóre smutne :
Cytat:
rany, jeśli chłopak nie jest stylowo ubrany, to niech spada. Musi mieć luźną koszulkę i spodnie, ładne buty. Wszystko luźne, ale nie za bardzo
Cytat:
Chcę być striptizerką i tancerką erotyczną. Fajnie będzie tańczyć i pokazywać cycki. Tylko żebym nie musiała pokazywać intymnych części. To mój cel. Jeśli uda mi się go osiągnąć, to mogę osiągnąć wszystko.
Cytat:
Ważenie to najgorsza część dnia. Robię to "na ślepo", czyli tyłem do wagi, ale i tak przeraża mnie dźwięk przesuwającej się podziałki
Cytat:
Oklejałam taśmą piersi i uda
Cytat:
W liceum poznałam dużo dziewczyn, które nosiły ze sobą zdjęcia dzieci. Pytam: "To twój braciszek?". A koleżanki odpowiadają: "Nie, to mój syn". Byłam zaskoczona. Dużo moich koleżanek w szkole ma już dzieci. Kiedy pytam: "Chcesz pójść na dyskotekę?", odpowiadają: "Nie, muszę zostać w domu i opiekować się dzieckiem". Wiem, że nie zdawały sobie sprawy, że tak dużo wolności stracą.
Eh ... Fakt niedługo może być tak u nas ... sama widze jak niektore znajome maja takie wlasnie sytuacje ...
R2 -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 08 Gru, 2004 17:44
Czytałem już kiedyś ten artykł i szczerze mówiąc mnie to nie dziwi. Mimo wszystko to ich sprawa czym/kim chcą zostać. patologie są wszędzie i wszędzie i zawsze bądą.
Fajnie ale nie musisz wszystkich o tym informowac ;/
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 10 Gru, 2004 21:47
Zawsze mialam wstret do Ameryki, wydawala mi sie obrzydliwie plasticowa. No i teraz mam pewnosc. Nasze, polskie lalki, to nic w porównaniu z amerykanskimi.
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 16:10
Nena napisał/a:
Zawsze mialam wstret do Ameryki, wydawala mi sie obrzydliwie plasticowa. No i teraz mam pewnosc. Nasze, polskie lalki, to nic w porównaniu z amerykanskimi.
o,tak!!
wg mnie ameryka nie ma swojego stylu a ich kultura zanika.
Jest tylko jedno pytanie. Skoro tyle osób jest negatywnie nastawionych do Ameryki, to czemu kultura amerykańska coraz bardziej przenika do naszej??
Coraz częściej widzę na meczach dziewczyny z pomponami dopingujące piłkarzy... Wszystkie fast foody... Obchodzenie Haloween też już jest coraz częstrzym zjawiskiem...
Ja jestem jak najbardziej przeciwna takiemu stylowi bycia... Jednak trzeba też sobie uświadomić, że w Polsce również są takie dziewczyny. Sama w szkole mam świetny przykład. W 3c są dziewczyny określone mianem "popularne". co przerwa znikają w łazience poprawoając makijaż, noszą najmodniejsze ubrania i olewają szkołę. Duuuuża część chłopaków próbuje się im przypodobać, żeby też byli "popularni". Jedna kiedyś stwierdziła, że chciałaby być panienką "lekkich obyczajów"... To jest chore... Nie zdziwiłabym się, gdyby pierwszy tekst był o jednej z tych dziewczyn.
Mam nadzieję, że w Polsce jest na tyle "normalnych" dziewczyn, że nie pozwolimy do końca przeniknąć amerykańskiej kulturze do naszego kraju. Tak serio to chyba ważniejsza jest naturalność niż popularność.
_________________ "... Idąc ulicą zauważ biednego kamyka,
jesiennego liścia, zapracowaną mrówkę,
małego wróbelka, jedną chmurkę na niebie,
pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
R2 -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 18 Gru, 2004 18:29
Gabra napisał/a:
Nena napisał/a:
o,tak!!
wg mnie ameryka nie ma swojego stylu a ich kultura zanika.
Jaka kultura? Kultura amerykańska (o ile można o takiej mówić) to kultura plebsu pozlepiana z różnych kultur europejskich.