Hm... jako, że ostatnio namnożyły się pomysły dot. nowych działów ja dorzucę cosik od siebie..
Już od dość dawna rozmyślałem nad istnieniem forum... nazwa sensowna mi nie przychodzi .. na którym rozgrywałyby się dyskusje moralne, filozoficzne... dysputy nad sensem w samym sobie, nad sensem poszczególnych elementów świata, nad bytem, nad tym, czym jest siła wyższa, nad różnicami między wegetacją, egzystencją, a życiem.. itd...
Jak zapewne zauważyliście, ja jestem za takim pomysłem... Chętnie usłyszę Waszą opinię... oczywiście tę powielającą się z moją ...
_________________ Carpe diem, quam minimum credula postero.
Horacy
KoFfAjMy SiĘ mIŁoŚcIoM bOŻ0-PoKeMonOwOm !!! YoŁ!!!
Irony is my mother...
Femme Fatale, dziękuję Ci za te piękne zdjęcie w moim profilu :*. Masz gust, dziewczyno :*.
Nie ma szans by w takim dziale dało się toczyć jakąś rozsądną dyskusję, chociażby z tego powodu że ogromna większość ludzi ma mylne pojęcie na temat tego, czym są, a czym nie są "filozofia", "moralność"; prawie nikt nie ma również podstaw pojęciowych.
Jestem na nie, jeżeli to kogokolwiek interesuje.
_________________ I ze zgrozą pojąłem, że zazdrościć zdolnym
Temu, co w otchłań biegnie z skwapliwością wściekłą,
I, własną krwią pijany, po życiu mozolnym
Na śmierć przeniósłbym mękę, a nad nicość piekło.
Właśnie...ma już powstać prawie identyczny temat...A jeśli byśmy to roździelili to w tych dyskusjach,którem Ty proponujesz szybko zabrakłoby tematów...A iwę cjestem za Nie...Takie tylko moje zdanie...