| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
nr. IP
Autor Wiadomość
_grzeszczulka_ Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Czw 22 Lip, 2004 15:46   nr. IP Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie. Bo jak wiem, wszyscy maja inne nr. IP (czy sie myle?). Co mnie bardzo dziwi, ja, Luna (z forum) i moja druga kumpela zakładałyśmy internet w pewnej firmie i nie wiem czy to u nich szwankuje czy co, ale... MAMY TAKIE SAME NR. IP! Czy to mozliwie? Czy zdaża sie że różne osoby które maja odzielnie założony internet i odzielny komputer moga mieć taki sam IP? A może to coś w serwisie nawala? Prosze o odpowiedź Rolling Eyes

Numer Gadu-Gadu
2419438
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 22 Lip, 2004 16:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zapewne jest to zewnętrzne IP. a wszystkie osoby z jednej sieci mają takie same zewnętrzne a różne wewnętrzne numery IP.

Numer Gadu-Gadu
2891618
Dexter Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 22 Lip, 2004 16:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak jak mówi panienka
Jeżeli jesteś w sieci lokalnej to połączenie z internetem jest realizowane przez serwer proxy i to pewnie jego IP widzisz.

Wewnątrz sieci lokalnej (osiedle lub blok) każdy ma inny adres przeważnie jakiś z zakresu 192.168.1.XXX ale dla wszystkich poza siecią lokalna będzie widoczny ten jeden adres serwera proxy i nie będą widzieć tych różnych adresów co ludzie mają przypisane wewnątrz sieci.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
_grzeszczulka_ Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 22 Lip, 2004 22:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dzieki za odpowiedź Smile wszystko się juz wyjaśniło (przynajmniej dla mnie) Wink

Numer Gadu-Gadu
2419438
adam(o)_1991 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pon 29 Lis, 2004 12:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wytłumacze to fachowo..
Sieć Lan ma routery dla abonamentów.
Każdy abonament tej sieci inne IP(wewnętrzne) ,ale dla osób z poza sieci mają takie samo(zewnętrzne) to IP można zamienić na HOST (czyli nazwa kompa) w tym wypadku serwera czyli np. SUPERNET.WARSZAWA.PL .Osoby z twojej sieci będą widzieć twojego wewnętrznego HOSTa np. ania21 ,ale z poza sieci będą widzieć was wszystkich jako SUPERNET.WARSZAWA.PL.
Zaś sieć nie LAN tylko ISDN CABLE tym się charakteryzuje,że się ma IP zewnętrzne np. każdy użytkownik NEOSTRADY TP ma swoje własnie,prywatne zewnętrzne IP.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3340189
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pon 29 Lis, 2004 17:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Użytkownicy neostrady nie są w żadnej sieci lokalnej dlatego każdy ma inne IP (jeśli się nie mylę zmieniajace się co jakiś czas)

Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 09:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no właśnie mówie,neostrada robi nie LANy tylko ISDNy ....a to ip to nie wiem czy się zmienia,nie zwracałem uwagi,ale wedlug mnie to sie nie zmienia bo patrzalem na oferty to pisało prywatne IP :-]
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3340189
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 13:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tutaj piszą że ma zmienne.

Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Sro 01 Gru, 2004 08:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a no to sorxm za pomylke,oni wiedza wiecej bo to oni maja neostrade;)
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3340189
klacz Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 02 Gru, 2004 23:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cóż...ja w domu mam 3 kompy o tym samym IP/hoście (bestia.chlip.pl- tak wiem, ładny Very Happy ) a moje koleżanki które w prawdzie mieszkają na tej samej ulicy, ale też mają jedno IP.... (Ta...sory bez sensu to napisałam ale miałam taką potrzebe;) )

Luka - tęsknie za Tobą konisiu... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3530726
Odpowiedz do tematu