| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Wymiana
Autor Wiadomość
Naomi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 26 Paź, 2004 17:15   Wymiana Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U nas w szkole będzie coś w rodzaju wymiany.

Moja szkoła współpracuje z 4 krajami:
Francją, Niemcami, Włochami i Rumunią.

Najpierw kilku naszych nauczycieli jadzie do Francji, by uczyć tamtejsze dzieci i na odwrót czyli tamtejsi nauczyciele jada do nas.

Potem tak samo jest z grupą uczniów. Nie wiem kto pojedzie i nie wiem jeszcze na ile czasu ale coś słyszałam, ze na ok. miesiąc-dwa.

Mozna (do czwartku) napisać list po angielsku (kto chce), a on zostanie przez naszych nauczycieli dostarczony do Francuskich uczniów.

Bardzo chcę pojechać. Nie znam francuskiego ( nasza szkoła uczy angielskiego, niemieckiego, rosyjskiego), ale za to znam dość dobrze angielski. Wink

Czy u was w szkole jest coś takiego ?
Co o tym sądzicie?
Rolling Eyes
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
1826428
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Wto 26 Paź, 2004 17:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

akurat dziś sobie tak z ludzikami (z forum też) gadałam o takich rzeczach =)
tak u mnie w szkole ejst coś takiego, miało być też podobne z programu Socrates Comenius ale niestety z tego programu na razie tylko nauczyciele odwiedzają nasz kraj i na odwrót.
Za to nasza nauczycielka Angielskiego (moja wychowawczyni,jestem w klasie językowej) współpracuje z bardzo dużą ilością szkól, więc moja klasa ma mozliwośc wymiany w tym roku (jestem w 2 gimn) uczniowie ze Szwecji (z liceum) przyjadą do nas na wymianę na tydzień (w maju lub czerwcu) a odwrotnie (niektórzy z naszej klasy pojadą do szwecji) na początku przyszłego roku szkolnego.
Mamy też taka możliwośc w Litwą (też z liceum) wydaje mi sie to b. b. fajne =) można b. dobrze podszkolić swój angielski ^^

Numer Gadu-Gadu
2891618
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

PostWysłany: Wto 26 Paź, 2004 18:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Taa, na takich wymianach jest świetnie. Jeśli będziesz mogłą to jedź ! Podszkolisz język !
U mnie w szkole w 2 klasie był (był, bo ja już jestem w 3) wyjazd do Holandii, niestety tylko na 4 dni. Ja nie pojechałam, bo rodzice nie zgodzili się przyjąć Holendra. A w 3 klasie można wyjechać do Szecji na 2 tygodnie. Ale ja niestety chyba nie pojadę, bo to jest wiosną, a ja zimą mam u babci zamieszkać, bo burzymy dom i budujemy nowy, więc nie miałabym gdzie przyjąć gościa.
Za to wybieram się do Niemiec w liceum. Jeśli pójdę do naszego LO, to są dwie możliwości wyjazdu.
Pierwsza na 3 lata, w 2 klasie z możliwością wracania do Polski co któryś tam weekend. W Niemczech (Zewenbergen chyab to jest) uczy się i zdaje maturę.
A druga możliwość jest taka, żeby w trzeciej klasie LO wyjechać do Niemiec i tam się uczyć przez bity rok i nie wrócić przez całe 11 miesięcy do kraju ani razu. Nie zdaje się matury, a 3 klasę trzeba powtarzać. Poza tym to troszkę kosztuje, w tym roku kosztowało 3600 euro. Ale się opłaca, bo język będzie się znało zawodowo Wink... no i rok bez starszych...mmm. A w Niemczech jest o tyle dobrze, że jak już masz 18-stkę to masz całkowicie wolną rękę, możesz robić co chcesz. Same balangi, zero nauki, a oceny i tak świetne (wiem, bo kolega opowiada, w tym roku jest).
No a jak się nie załapię ani na to, ani na to to pojadę po maturze do Niemiec jako opiekunka do dzieci i ozstanę tak rok, czy dwa... Tak, żeby perfekcyjnie umieć język.
A więc jak widzicie wyjadę i tak i tak, tylko kwestia czasu Smile
Powrót do góry
zazulita Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 18:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U mnie w szkole też są takie wymiany, ale do Anglii. Bardzo chciałabym pojechać na taka wymianę, bo słyszałam, że zawsze można wtedy poznać super osoby!!

Numer Gadu-Gadu
8619585
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 28 Paź, 2004 14:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

My nie mamy takich bajerów w szkole ale co rok nauczycielki j.angielskiego organizują wycieczkę do Londynu. Też się mieszka u angielskich rodzin, w grupkach po 2,3 osoby,tamte rodziny też mają dzieci więc to wszystko jest super zorganizowana,tygodniowa nawet nie droga bo mniej niż tysiąc złotych,ale moi rodzice nie wytrzasną w zimie tyle pieniędzy i ja nie jadę,a szkoda...

Girl Zone Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 01 Lis, 2004 19:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W tamtym roku mieliśmy chłopaka z Białorusi .
Wszystkie mam po nim złe wspomnienia:
najpierw namówił całą męską częśc klasy
i natarli nas tak sniegiem ze połowa dziewczyn była chora.
Fajne wspomnienia nie??

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
9927062
justka007 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 14:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jetsem dopiero kilka miesiecy w nowej szkole wiec wszystkiego nie wiem. Chociaż wydaje mi się wydaje,z ę nie ma, ale nie jestemn pewna. To jest fajne, bo można podszlifować swój język.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3107824
Grohówa Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 15:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U mnie nie ma. Może dlatego, że jestem dopiero w gimnazjum. Za rok wybieram się do liceum gdzie są wymainy. Chciałabym pojechać, ae chyba się na to nie zdobędę. Obcy kraj... hmm... NIe wiecie czy na wymianę można pojechać np z koleżanką? Mr. Green

What if god was one of us,
just a slob like one of us,
just a stranger on the bus trying to make his way home?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1184334
sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 18:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a do Nas miały przyjechać dzieci z Litwy ale niestety okazało się że są starsze
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Czw 25 Lis, 2004 13:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

u nas my "dzieci" z 2 klasy gimnajzum, mielibyśmy wymianę z ludźmi ze szkół średnich (z tą Szwecją) i jak dla mnie to to niezłe jest =).
Wymiany jednak nie powinny być wczesniej niż w gimnazjum przynajmniej takie ejst moje zdanie. Mam nadzieję również na wymiany w szkole średniej do której pójdę...

Numer Gadu-Gadu
2891618
Odpowiedz do tematu