| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Śpiewanie
Autor Wiadomość
padma Płeć:Kobieta

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 24 Lis, 2004 13:00   Śpiewanie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Neutral Cześć. Mam taki problem. Nie mam czystego głosu ani bardzo dobrego słuchu muzycznego. No i za śpiew dostałam 4+, już chłopacy lepsze oceny dostali :-(. I do tego jeszcze chrypę mam. Znacie sposób, jak można poprawić sobie głos?

Numer Gadu-Gadu
2190835
BamBI Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 24 Lis, 2004 13:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hey!!!!!~
nie słyszałam o żadnym polepszaniu sobie głosu. Może porozmawiaj z nauczycielką, żeby dała ci "taryfę ulgową" i że naprawde sie starasz. Nie każdy ma ładny głos ty śpiewaj tak jak czujesz i nie przejmuj się, tylko ćwicz w domu . Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 24 Lis, 2004 13:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Spróbuj nucić sobie gamę C'dur (doooo reee miii faaa sooolla sii dooo) Ćwicz tak codziennie. Możesz zapisać siem na jakieś zajęcia nauki śpiewu Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
Tisiana Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sro 24 Lis, 2004 14:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmm...wiesz staraj się po prostu śpiewac ładnie..u nas pani nie bierze pod uwagę barwy głosy...no bo jak ktoś niema talentu do śpiewania no to ten talent z nieba mu nie spadnie...u nas trzeba tylko umiec tekst na pamięć i śpiewać w rytmie...hehe...ja osobiście nie narzekam na głos..ale jak chcesz poćwicz to porpsotu w domq śpiewaj sobie..a ci wpadnie w słuch w końcu muzyka..
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1104532
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Sro 24 Lis, 2004 14:43   

Ćwicz śpiew kiedy się da, a kiedy śpiewasz, staraj się mieć proste plecy. No i pamiętaj o przeponie. Wink Po prostu się staraj.
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Sro 24 Lis, 2004 15:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Co do ćwiczewń głosowych ... aby wyrobic sobie głos MUSISZ !
spiewać przeponowo tzn tak aby powietrze zanajdowało się w rzeponie
czyli jak bierzesz wdech to jakby to określić ... rośnie ci brzuch Wink

Śpiewanie tzw gardłowe czy jak niektórzy mówią na połowę płuc bez uzycia [przepony wyrobi głos ale duzo pozniej ... Jesli chcesz miec ładną barwę staraj sie śpiewac pełnym głosem nie falsetem ... Smile wiem że będzie Ci trudno na początku sie tak " wydzierać " (no niezupełnie krzyczeć ale niektóre osoby tak to okreslają Razz) ale z czasem będzie lepiej Wink

Ćwicz dzwięki jesli masz np Keybord lub pianino (nastrojone) albo inny instrument na którym potrafisz zagrac podstawowe dźwieki ... to mozesz sobie ćwiczyc gamę
grając pierwsze C ... i próbując dochodzić do wyższych dżwięków to samo w dół w ten sposób poszerzysz sobie skalę Wink

Arrow DOPISANE :

Dźwięki w gamie najprostrzej czyli C-dur są takie : C D E F G A H C lub inaczej do re mi fa sol la si do
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Padma niezalogowana
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 24 Lis, 2004 18:19   Dzięki

Z nieba mi spadliście. Zastosuje się do waszych rad i bardzo :P dziekuję!
Powrót do góry
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 24 Lis, 2004 19:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chórek..szkola muzyczna lub indywidualne próby spiweu w domu (np. jakieś wysokie piosenki.. albo piosenki które będziecie niedługo spiewać). Głosem nie ma co się przejmowac 4+ to dobra ocena
Powrót do góry
klacz Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 04 Gru, 2004 23:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z wiekiem powinnać coraz ładniej śpiewać. Ja jak kiedyś śpiewałam to szyby pękały, a teraz śpiewam w chórze szkolnym i jestem ze swojego głosu zadowolona Very Happy

Luka - tęsknie za Tobą konisiu... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3530726
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 13:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Klacz ale nie zawsze z wiekiem lepiej się śpiewa...ja mam 13 lat i cały czas śpiewam tak samo Rolling Eyes Na szczęście w gimnazjum nie pyta już ze śpiewania solo, jedynie pyta np. z nut itp. I za to mamy oceny. Nienawidziłam śpiewać w podstawówce przy całej klasie.

Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 14:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mialam tyle szczescia, ze zamiast spiewac to gralismy na flecie. A w gim to przerabiamy kompozytorwo bleh

Powrót do góry
Gość
PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 16:53   

[quote="AmazonkAA"]ja mialam tyle szczescia, ze zamiast spiewac to gralismy na flecie. A w gim to przerabiamy kompozytorwo bleh[/quote]

Czemu bleh???Przynajmniej się czegoś nauczysz o kulturze,o twórczości niektórych kompozytorów...A Ty narzekasz...nie komentuję,naprawdę... :? I dobija mnie to,ze jak mówię,że słucham muzyki,to najczęściej słyszę odpowiedzi,typu-"Hehe...Chopina,czy jakoś tak,nie???".Nie którzy są tak tępi ,że TYLKO Chopina znają...z nazwiska....no,może jeszcze imię powiedzą,ale to im przychodzi z wielkim wysiłkiem....No,niektórzy są tak "świetni",ze znają jeszcze Mozarta i ewentualnie Bacha...i to koniec...ehh..ludzie,ludzie...Ja nie mówię,że od razu mają wszyscy klasyki słuchać,chociaż każdemu by się przydalo to od czasu,do czasu,ale cóż...mniejsza...A powracając do tematu-tak,jak inni mówili-ćwicz sama albo z radiem....albo poproś koleżankę,która ma dobry słucha albo jeszcze lepiej-która chodzi do szkoły muzycznej,żeby Cię sprawdziła...zaśpiewaj jakieś najprostsze piosenki-"Sto lat","Wlazł kotek na płotek" albo chociaż gamę C... :D

PS Jakby co,to to C oznacza C-dur :D
Powrót do góry
Idda Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 05 Gru, 2004 16:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Yhh...znów mnei wylogowało..(ToJa,co jest??Samo mi się wylogowuje Sad) wrr!!Wkurza mnie to!!! Evil or Very Mad biggrin

Numer Gadu-Gadu
1868191
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi