Jedna rzecz mnie zastanawia - po cholere tu tylu moderatorow? Jest _28_ modow, nie liczac 2 administratorow i osob majacych wlasne kaciki 'poezji'. Po co? Wiekszosc z nich sie obija, na forum w 90% tematow szerza sie offtopici, odnawiane po pol roku, powtarzajace sie czy po prostu glupie tematy nie sa kasowane/zamykane, dyskusje nie sa w zaden sposob kontrolowane [znowu - bezsensowne, wtorne posty, czasem daleko idace wycieczki osobiste itp]. Proponowal bym usunac tych, ktorzy nic nei robia, troche ostrzej dobierac modow i doprowadzic to forum do porzadku. Chcialbym poznac wasze opinie - i co wazniejsze - opinie administratorow.
rzeklem
ku chwale ojczyzny n' stuff
altruista
_________________ I wiped a silver bullet tear
and with every tear a drem
Nie może być 5 modów, bo nikt nie ma chyba czasu wchodzić tu codziennie i kontrolować 1/5 forum...Co prawda ToJa niedawno rozdawała "darmowe" mody,po prostu brakowało moderatorów i funkcję tę dostawały nawet osoby dopiero od niedawna udzielające się na forum. Ja sama nie wiem,czy to cokolwiek dało...Chyba tylko tyle,że więcej osób może dawać ostrzeżenia i cieszyć się tą swoją funkcją...Moim zaniem to rzeczywiście ToJa rozdała trochę za dużo modów...
Taaa... Też tak uważam. Dziwnie się czuję, jako moderator, ponieważ zostałam moderatorem właśnie w tym okresie, kiedy zaczęto mówić o tym, że modów jest za dużo. Ale faktycznie tak jest. A czy jest lepiej na forum? Nie wiem. Ale Altruisto, my też nie jesteśmy upoważnieni do tego, by się aż tak rządzić tym forum. Gdyby każdy zamykał, kasował tematy, to co by tutaj było? Przecież każdy by wybierał tematy do zamykania/kasowania według własnego myślenia, co nie podobałoby się napewno cieniektórym pozostałym. A co do pilnowania i kontrolowania forum - każdy się stara, tak sądzę, ale nie mamy oczu wokół głowy. Eh, niezła afera wyszła z tymi modami.
Ale Altruisto, my też nie jesteśmy upoważnieni do tego, by się aż tak rządzić tym forum.
to w takim razie powiedz mi od czego sa moderatorzy.
Cytat:
Gdyby każdy zamykał, kasował tematy, to co by tutaj było?
porzadek?
ok 5 modow spokojnie ogarnelo by to forum. Sek w tym ze teraz ich jest prawie 30, i zaden nic nie robi... Ja rozumiem, fajnie jest miec 'moderator' pod nickiem, ale cholera, to jest funkcja ktora neisie ze soba pewne obowiazki.
_________________ I wiped a silver bullet tear
and with every tear a drem
altruista nie uogólniaj że żadne moderator nic nie robi ...
bo napewno tak nie jest
Femme Fatale Gość
Wysłany: Pon 22 Lis, 2004 15:35
Moderatorzy są od utrzymywania porządku. Więc? Więc się staramy jak możemy, ale też nie chcemy przekraczać niektórych barier. Bo po co ktoś ma nam potem zarzucać, że się za bardzo rządzimy, tłumacząc, że od utrzymywania porządku jest ToJa, a my jej mamy pomagać, a nie przejmować forum? Altruisto, zauważ też drugą stronę medalu, nie tylko tą, którą jest najłatwiej zobaczyć - mody to nieroby i obiboki, więc po co im ta władza? Weź pod uwagę, że nie każdemu by się podobało, kiedy 30 moderatorów naraz zaczęło by rządzić "po swojemu". Mówisz, że 5 moderatorów spokojnie ogarnęłoby to forum. Pomyśl jednak, że oni nie mogą być tutaj 24 h na dobę i mieć wgląd na wszystko. Co oczywiście nie zmienia faktu, że moderatorów jest za dużo.
KoT Gość
Wysłany: Pon 22 Lis, 2004 15:39
Witam.
Ja się z tym zgodzę. Moderatorów jest za duże i nie tyle nic nie robią, co robią mało. Ale z drugiej strony poprę Femme - gdybyśmy mieli wszyscy na raz wzmożyć aktywność na forum, zrobiłoby się mniej przyjemnie...
Pozdrawiam
Heh.. Czuje się winna... Tak ja Famme zostałam niedawno moderatorem...
Tylko, że dlaczego nie można by dać szansy innym ??
Powinno powstać kilka nowych działów i wtedy wszystko by się wyrównało.
Tylko trzeba mieć na nie pomysły...
ToJa napewno wie co robi i jeśli jej coś nie będzie odpowiadało to napewno nam powie...