| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Ona wzywa POMOCY!
Autor Wiadomość
Cass
Gość
PostWysłany: Sro 07 Sie, 2002 17:42   Ona wzywa POMOCY!

Niewiem jak pomóc mojej najlepszej koleżance jest bardzo mądra i naprawde świetnie gra w tenisa ! Ma siostre starszą o 6 lat.

Wiadomo każdemu czasami może sie zdażyć troche gorsza ocena

a jej siostra zawsze miała 6 w szkole a jej jakoś nieidze więc jak zcasmi coś jej niewyjdzie np. dostanie 3 z klasówki zawsze płacze bo gdy wraca do domu mama ją bije , a często gdy mamy w-f gdy sie przebiera ma okropne czerwone czasami az sa to juz strupki slady tak jak po pasku ...

Pewnego dnia gdy przez przypadek dostala jednyke bardzo plaksala spytalam o co jej chodzi kilka minut milxczala lecz potem powidzila mi o jej horrorze.

NIchce dokladnie tego opisywac.

Opowiadala mi ze nawet za sama 4 tata goni ja z paskiem po domu i krzycze dlaczego niejestes taka jak MAGDA??? ( czyli jej siostra)

NIebede wiecej pisac...

Poprostu mam pytanie jak jej pomoc? Satala sie bardzo nerwowa ONA wzywa POMOCY!!!
Przejdź na dół
Anna
Gość
PostWysłany: Sro 07 Sie, 2002 17:42   RE: Ona wzywa POMOCY!

Cass proponuję, żebyś zajrzała do działu Trudne pytania. Tam pisze gdzie można się zwrócić o pomoc czy zgłosić taki fakt. Inaczej na pewno z tym nie poradzisz.

To link prosto do tej podstrony:

http://dzieci.best.pl/Trudne_pytania/Przemoc/widze.htm

i przepraszam za wcinkę w kompetencje pani Justyny ale na taką odpowiedź nie powinnaś czekać. A nawet pani Justyna nie jest w stanie zaproponować lepszego rozwiązania jak to podane na tej podstronie.
Powrót do góry
~Anonimka
Gość
PostWysłany: Sro 07 Sie, 2002 17:43   RE: Ona wzywa POMOCY!

Anno, tu przecież chyba nie ma za co przepraszać to forum, i każdy ma prawo wpisać jakąś sensowną wiadomość, prawda?

Anonimka
Powrót do góry
Fuzzy

PostWysłany: Sro 05 Lut, 2003 13:54   odp Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Myślę żę twoja koleżanka powinna iść porozmawiać z psychologiem najpierw sama i poprosić psychologa o wezwanie rodziców wraz z nią

demolek
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sro 19 Lut, 2003 17:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak bym był na jej miejscu, to bym spróbowal porozmawiac jakos z rodzicami.
Moż byśmy sobie wszystko wyjaśnili.
Każdy człowiek ma inne uzdolnienia.
Ona może nie uczy sie ża dobrze ale jak juz napisałaś świetnie gra w tenisa.
Może by to rodzice zrozumieli.

Numer Gadu-Gadu
demolka123@wp.pl
Gwiazdka
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 11 Kwi, 2003 19:04   ..... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hej. Ja na miejscu twojej koleżanki poprosiłabym o pomoc psychologa nawet szkolnego.
NIe można znęcać się nad dzieckiem, a nie każdy przecież jest orełem we wszystkim, jej rodzice powinni to zrozumieć i poszukać w niej jakiś zalet nie tylko wad.

Przecież każdy jest inny!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Maciek Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 10 Maj, 2003 21:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm... Jak na moj gust to zwyczajna rozmowa z rodzicami by jej bardzo zaszkodila poniewaz pewnie by bardziej dostale ze np. wygaduje jakies bzdury itp itd
ja bym najpierw znalazl jakies zakwaterowanie np . u zakonnic
a potem zglosilbym sie do wychowawczyni , pedagoga szkolnego lub jakiegos psychologa . Jesli ma jakas dobra rodzine do u nich warto by bylo szukac wsparcia.

Napewno na jej miejscu nieprobowalbym rozmowy Exclamation
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 11 Maj, 2003 16:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja też radziłbym wcześniej porozmawiać z psychologiem, pedagogiem szkolnym lub wychowawcą. W takim przypadku rozmowa z rodzicami jest bardzo trudna i lepiej mieć wsparcie dorosłej, przyjaznej duszy.

Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 17 Cze, 2003 17:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Noo... nie wiem... ja nie potrafiłabym "nakablować" na rodziców !!! Ani też iść do pedagoga... (ale ja naszczęście nie mama takiego powodu). Nobo przecierz każdy bardzo kocha swoich rodziców (nawet, kiedy biją swoje dziecko). Aha, nie rozumiem jeszcze dlaczego nie interweniuje w to siostra poszkodowanej ? Dlaczego nie stawia się rodzicom i nie staje po stronie siostry ?
Powrót do góry
Marcinek Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 17 Cze, 2003 20:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Iśka napisał/a:
Noo... nie wiem... ja nie potrafiłabym "nakablować" na rodziców !!! Ani też iść do pedagoga... (ale ja naszczęście nie mama takiego powodu). Nobo przecierz każdy bardzo kocha swoich rodziców (nawet, kiedy biją swoje dziecko).

Iśka ma rację, napewno ciężko było nakablować na własnych rodziców, a poza tym jak rodzice by się dowiedzieli, że ona o tym komuś powiedziała, to dopiero by jej się zebrało.
Iśka napisał/a:
Aha, nie rozumiem jeszcze dlaczego nie interweniuje w to siostra poszkodowanej ? Dlaczego nie stawia się rodzicom i nie staje po stronie siostry ?

Pewnie się boi...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 17 Cze, 2003 20:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sądzę, że to nie kablowanie.
O kablowaniu możemy powiedzieć, gdy np. siostra wsypie przed rodzicami swojego brata, bo zauważyła jak palił papierosa.

W tym przypadku to po prostu szukanie ratunku. Przez obawę przed "zakablowaniem rodziców" cierpi wiele dzieci. I nie mam tu na myśli wyłącznie cierpień fizycznych. Pamiętajcie, że takie osoby do końca życia będą miały uraz psychiczny i nie wiadomo jak w przyszłości wychowają własne dzieci. Trzeba przerwać to błędne koło.

A rozmowa z psychologiem czy pedagogiem to zwykła, przyjacielska rozmowa, a nie przesłuchanie na komisariacie policji.

malutka-13

PostWysłany: Czw 03 Lip, 2003 22:37   Musi to zgłosic Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Powiedz jej, aby zgłosiła to jakiejś starszej osobie. Nauczycielce, pedagogowi, psychologowi, a może nawet policji. To poważna sprawa i napewno nie jest jej winą, ze jej nie idzie w szkole. Jeśli ona będzie się bala to zglosić to Ty idż Cass to ważne. Kiedyś mogą ją nawet zabić Sad

girl_in_black Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 24 Sie, 2003 23:13   Co na to jej siostra??? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeżeli jej siostra nic nie robi to mi się wydaje, ze ta Twoja koleżanka u swoich rodziców i siostry będzie zawsze ''TĄ NAJGORSZĄ'' i nie da się tego zmienić. A jeżeli jej siostra jest inna to powinna to wytłumaczyć rodzicom że nie każdy jest taki zdolny jak ona lub poduczyć troszkę siostrę Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
cornelia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 30 Sie, 2003 20:38   Re: odp Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Fuzzy napisał/a:
Myślę żę twoja koleżanka powinna iść porozmawiać z psychologiem najpierw sama i poprosić psychologa o wezwanie rodziców wraz z nią
Oj jasne że NIE!!!!!!!!!!

Numer Gadu-Gadu
9390031
magda_ns
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 30 Sie, 2003 20:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

DZIECI NIE MOZNA BIĆ!!! Niech ona to gdzieć zgłosi!!!!Zobacze czy jest a to paragraf

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu