mam pytanie
bo moja znajoma w wieku 13 lat została prawie że siłą zaciągnięta przez matke [teraz ma więcej lat] do takich zabiegów jak depilacja woskiem i depilatorem i tak miała przez kilka miesięcy regularnie a teraz ma 19 lat i nie ma w ogóle włosów nie rosną jej, ja mam 14 lat i mi rosną włosy i mam pytanie czy jak będe je golić starannie nawet takie milimetrowe odrazu maszynką to one kiedyś przestanę rosnąć czy musze depilatorem czy w ogóle się nie da?
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 14 Lis, 2004 22:39
Wiesz... maszynka tylko przycina jest tuz nad powierzchnia skory, czyli ona jednak zostaja - wiec to nic nie da. Wosk, depilacja, laser - nie wiem jakz tym jest. Moze? Zapytaj sie w jakims salonie, gdzie dokonuje sie takich zabiegow jak za pomoca wosku czy laserem.
Wiele kobiet (dziewczyn) ma wlosy i da sie z tym zyc. Poza tym one chyba stanowia jakas ochrone, izolacje czy ciul wie co. Nie wiem dokladnie.
Co do zabiedow to mozliwe ze tak jest, ale zapytaj sie specjalistow.
l0l3k Gość
Wysłany: Nie 14 Lis, 2004 22:48
Żeby nie wyrosły włosy już NIGDY, najlepiej zrobić tak:
Iść do supermarketu i kupić tam starego trabanta, następnie pojeździć nim w szkole przejeżdżając przy tym 2 nauczycielki i nauczyciela z krostą na czole i brodawką na tyłku, potem poskakać na obślinionej głowie orangutana i wrzucić psa do kanalizacji.
Na pewno nie wyrosną ci potem żadne włosy!
A tak na serio to według mnie raczej sie tak nie da zrobic :) (chyba że tam jakies depilatory, ale ja sie nie znam :P )
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 14 Lis, 2004 22:51
niezly wstep...
Chociaz czy ja wiem. Ale np. moje kuzynki przez 10 lat gola regularnie nogi (co miesiac) i od tych 10 lat zawsze depilatorem. I wlosy im jednak odrastaja, tylko, ze sa slabe i miekie. A po maszynce na pewno ci odrosna bo ona zostawia w spokoju cebulki i te inne.
Ps. Czemu trabant, a nie Warbi (warburg) ? Moze blekitne porshe ?
Pianka Veet jest dobra. Moja koleżanka robi ten "zabieg" raz na 2 miesiące, i wcale one nie są jeszcze aż tak wyrośnięte. Ja używam zwykłą jednorazówkę. Na samym początku miałam krem Tanita, taki w 3 minuty. Jest beznadziejny! Śmierdzi jak nie wiem co, i jest nieskuteczny. Odradzam kupno Tanity.
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
Ja tam lubie, kiedy dziewczyna ma bujne naturalne owlosienie na nogach ( i nie tylo )
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 15 Lis, 2004 20:34
A jak wyrywa się brwi, to jak jest? Razem z cebulkami
Ale i tak odrastają, a stosowanie maszynki nic Ci nie pomoże, ponież tylko przycinka włosy, a w środku skóry one zawsze się znajdują, a dokładniej 'nadal'. Są różne zabiegi, które polegają na zamykaniu naczyń krwionośnych w danym miejscu, co powoduje, że odrost włosów jest już niemożliwy.
Ja tam wolę codziennie się golić jednorazówkami, niż depilować woskiem czy laserem. No chyba ze się tego nie czuje, i jest niedrogie, to co innego Ale na razie pozostaje przy tradycyjnym sposobie.
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 15 Lis, 2004 20:45
Wiesz, ja wyrywam brwi (oczywiście nie wszystkie) i to jest koło oczu i to boli, że wtedy potrafię nieźle kichać i jakoś mi się oczy łzawią, ale oczywiście nie płaczę z bólu
DLA URODY SIĘ CIERPI!