| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
włosy
Autor Wiadomość
kradziejka nzlg
Gość
PostWysłany: Nie 14 Lis, 2004 22:07   włosy

mam pytanie
bo moja znajoma w wieku 13 lat została prawie że siłą zaciągnięta przez matke [teraz ma więcej lat] do takich zabiegów jak depilacja woskiem i depilatorem i tak miała przez kilka miesięcy regularnie a teraz ma 19 lat i nie ma w ogóle włosów nie rosną jej, ja mam 14 lat i mi rosną włosy i mam pytanie czy jak będe je golić starannie nawet takie milimetrowe odrazu maszynką to one kiedyś przestanę rosnąć czy musze depilatorem czy w ogóle się nie da?
Przejdź na dół
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 14 Lis, 2004 22:39   

Wiesz... maszynka tylko przycina jest tuz nad powierzchnia skory, czyli ona jednak zostaja - wiec to nic nie da. Wosk, depilacja, laser - nie wiem jakz tym jest. Moze? Zapytaj sie w jakims salonie, gdzie dokonuje sie takich zabiegow jak za pomoca wosku czy laserem.

Wiele kobiet (dziewczyn) ma wlosy i da sie z tym zyc. Poza tym one chyba stanowia jakas ochrone, izolacje czy ciul wie co. Nie wiem dokladnie.

Co do zabiedow to mozliwe ze tak jest, ale zapytaj sie specjalistow.
Powrót do góry
l0l3k
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Nie 14 Lis, 2004 22:48   

Żeby nie wyrosły włosy już NIGDY, najlepiej zrobić tak:
Iść do supermarketu i kupić tam starego trabanta, następnie pojeździć nim w szkole przejeżdżając przy tym 2 nauczycielki i nauczyciela z krostą na czole i brodawką na tyłku, potem poskakać na obślinionej głowie orangutana i wrzucić psa do kanalizacji.
Na pewno nie wyrosną ci potem żadne włosy!
A tak na serio to według mnie raczej sie tak nie da zrobic :) (chyba że tam jakies depilatory, ale ja sie nie znam :P )
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 14 Lis, 2004 22:51   

niezly wstep... Wink Rolling Eyes

Chociaz czy ja wiem. Ale np. moje kuzynki przez 10 lat gola regularnie nogi (co miesiac) i od tych 10 lat zawsze depilatorem. I wlosy im jednak odrastaja, tylko, ze sa slabe i miekie. A po maszynce na pewno ci odrosna bo ona zostawia w spokoju cebulki i te inne.

Ps. Czemu trabant, a nie Warbi (warburg) ? Razz Moze blekitne porshe ? Twisted Evil
Powrót do góry
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 15 Lis, 2004 14:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pianka Veet jest dobra. Moja koleżanka robi ten "zabieg" raz na 2 miesiące, i wcale one nie są jeszcze aż tak wyrośnięte. Ja używam zwykłą jednorazówkę. Na samym początku miałam krem Tanita, taki w 3 minuty. Jest beznadziejny! Śmierdzi jak nie wiem co, i jest nieskuteczny. Odradzam kupno Tanity.

Numer Gadu-Gadu
2187507
buli Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 15 Lis, 2004 16:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja tam lubie, kiedy dziewczyna ma bujne naturalne owlosienie na nogach ( i nie tylo Twisted Evil )
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 15 Lis, 2004 20:34   

A jak wyrywa się brwi, to jak jest? Razem z cebulkami Wink
Ale i tak odrastają, a stosowanie maszynki nic Ci nie pomoże, ponież tylko przycinka włosy, a w środku skóry one zawsze się znajdują, a dokładniej 'nadal'. Są różne zabiegi, które polegają na zamykaniu naczyń krwionośnych w danym miejscu, co powoduje, że odrost włosów jest już niemożliwy.
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 15 Lis, 2004 20:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja tam wolę codziennie się golić jednorazówkami, niż depilować woskiem czy laserem. No chyba ze się tego nie czuje, i jest niedrogie, to co innego Cool Ale na razie pozostaje przy tradycyjnym sposobie.

Numer Gadu-Gadu
2187507
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 15 Lis, 2004 20:45   

Wiesz, ja wyrywam brwi (oczywiście nie wszystkie) i to jest koło oczu i to boli, że wtedy potrafię nieźle kichać i jakoś mi się oczy łzawią, ale oczywiście nie płaczę z bólu Wink
DLA URODY SIĘ CIERPI! biggrin
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 18:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mycha Ty codziennie golisz włosy na nogach?!
Ej no bez przesadyzmu...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 18:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Akurat teraz zapuszczam, ale miałam na myśli lato Smile Tylko zapomniałam to napisać Mr. Green

Numer Gadu-Gadu
2187507
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 18:26   

Zapuszczanie włosów u nóg - super ^^'
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 18:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No co? W zimie się nosi długie spodnie, więc nie widać włosów, więc po co golić? Wink Ja na zimę rezygnuję z golenia.

Numer Gadu-Gadu
2187507
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 18:45   

A ja czasami golę, jak ubiorę krótkie spodenki na WF =]
A jak mam rybaczki, to nie ma potrzeby =*
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 18:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja tam ćwiczę w rybaczkach, albo w ogóle nie ćwiczę, tak jak dzisiaj Razz No co? PMS mi żyć nie daje!!!

Numer Gadu-Gadu
2187507
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu