Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2004 21:37
To ja tu czuje się jakaś opuźniona w rozwoju. Owłosienie miałam tak koło 12 roku życia dopiero może troszke wcześniej. Ale na nogach tak w 2 połowie 6 klasy.
To jest całkiem normale!! Ja znam dziewczynę, która miała 8 lat i już dostała okres!!
Pozdrawiam
_________________ zazulita
ewqq-nzlg Gość
Wysłany: Pią 22 Paź, 2004 08:12
Zazulita, bez przesady!! Poza tym Dlaczego się porównujecie??? Ja mam 12 lat i wszędzie owłosienie, tylko że pod pachami mam dopiero kilka włosów. Piersi mam średnie, a okres powinnam dostać niedługo, bo mam już parawie wszystkie oznaki. Zaraz idę do lekarza z kilkudniowym bólem jajnika. Może to akurat okres?
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Pią 22 Paź, 2004 22:58
Wiek nie ma tu nic do żeczy. Każdy rozwija się we własnym tempie, np. ja mam prawie 16 lat i nie mam jeszcze okresu, a moje koleżanki, z którymi się uczę mają go już od trzech lat. A co do włosków to ja mam je już od bardzo dawna.
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...
No to ze mną chyba nie jest najlpeiej. Mam ponad 13 lat , 168 cm wzrostu, a włosków tam niewiele tylko przy samym rowku. Ale wydzielinę już mam to okres pewno niedługo