Wysłany: Nie 10 Paź, 2004 17:11 Dobry pomysł czy nie
Słuchjcie nic nie kupiłyśmy chłopakom z naszej klasy na dzień chłopaka i zmierzm ja jako skarbnik i przewodnicząca 4 e kupić im rybki jak myślicie dobry pomyśł czy nie ???
_________________ Ja jestem ciebie nie ma
Kocham Alberta
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Nie 10 Paź, 2004 18:44
niezbyt, nie kazdemu rodzice pozwola miec w domu jakiegokolwiek zwierzaka i nie kazdy ma ja gdzie trzymac, najlepiej kupcie im po batoniku i bedzie spokoj, zeby kupic im zywe zwierze trzeba sie wpierw skonsultowac z nimi samymi i ich rodzicami, zwierzeta to nei zabawki
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
a kto sie bedzie nimi opiekowac? nie sadze by szatniarkom chcialo sie miec dodatkowe obowiazki w soboty i niedziele.
kupcie im jakis smieszny prezent ;P
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Ciesze sie. Ale czy to zmienia cos w sprawie tego ze ktos bedzie musial karmc te rybki w soboty i niedziele skoro beda trzymane w szkole? Mowie ci kup im cos co niezobowiazuje do zadnych obowiazkow typu karmienie sprzatanie i tak dalej.
_________________ "Chlop co tabaki nie zazywa baba sie nazywa"
"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
ja mam biologiczna sale a w niej rybki raki i żółw . obowiazkami każdy sie dzieli!!!!!!!
najpierw radze ci porozmawiac z wycha czy sie na to zgodzi jak tak to czemu nie . jeden warunek musi ci na to pozwolic. jak nie to przeciez tylko zwierzeta pójda w odstawke wiec najpierw dobrze sie zastanówcie
Ja bym proponował gryzonia alej porównajmy wady i zalety obu stron:
Ryby:
-jest duzo do czyszczenia jak np. woda,filtr,ozdoby z tym jest duzo ciapraznia i.t.d.
+masz pewność ze nikt ci ich nie ukradnie bo nie schowa pod koszule lub do plecaka.
Gryzoń:
-ktos moze go spakowac do plecaka ale jeśli bedzie blisko biórka nauczyciela to możę cie to niezdażyć, może uciec,
+łatwa wymiana wiórek,mniej uciążliwe,zabawne,
+*mozna dokupic osobnika przeciwnej płci i może byc ..............