| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak sie bawić z psem 3............
Autor Wiadomość
OLUAK Płeć:Mężczyzna

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 07 Wrz, 2004 15:20   Jak sie bawić z psem 3............ Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hej wszystkim
Mam pse kundla o imieniu BARTEK 14 wrzesnia tego roku będzie miał 3 miesiace.Mam pytanie ;Wco sie bawic z psem lub jak zabawiać.
CZEKAM na odpowiedzi ma być 100000000000000000listów
pppppppppppooooooooooozzzzzzdddddrrrowwwwwiiiiiiiieeeeennnnnnniiiiiiiiaaaaa Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow Arrow Laughing Laughing Kwiat Kwiat Love Love Love Love Love Love
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Sro 08 Wrz, 2004 18:52   

o________O Ulala Neutral Cóż za entuzjazm... o.O" Eee... No ja nie mam psa, ale możesz go przecież głaskać, czy rzucać mu piłeczkę... Czy też kupić mu jakiś gryzak czy coś. Ja się nie znam ;] Bądź bardziej ambitny i wykaż się swoją inwencją ;P Wymyśl coś sam ;P
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 16:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

3- miesiące to pewnie wszystko gryzie.heh...
Mój pies ma 5 miesięcy.... Wszystko gryzie....ale daje mu kości wołowe i ma zajęcie na cały dzien.
Jak się masz bawic? Ja przez te 5 miesięcy nauczylam mojego psa juz aportowac , dawac łapę , grac w piłkę nożną itp. Psy w wieku 3 miesięcy najbardziej lubią się bawić właśnie jakimiś piłeczkami... i muszą mieć zawsze coś do gryzienia ( kości patyki) zadbaj oto zeby nie pogryzł ci jakichś butów ( tak jak mi ) lub barierek - czyli wszystkiego co jest twarde i w zasięgu jego wzroku.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 16:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jestwiele zabaw, ale staraj sie aby zabawy w ktore bawisz sie z psem pomagaly mu sie rozwijac. W wilczych stadach mlode psy czesto graja w zapasy. W traksie tej zabawy mozesz nauczyc pieska jak "gryzc" do zabawy z umiarem, ta zabawa rozwija tez pieska. Czesto spotykana zabawa z psem to po prostu zabawa w berka, mozan w nia grac zarowno z duzymi, jak i malymi psami, to jest super na kondycje- zrowno twoja jak i psiaka Smile. Dobre jest tez uczenie pieska poprzez zabawe aportowania, biegania po lini prostej, lub slalomu, siadania, skoku, skoku przez przezzkody. Pamietaj przy tym aby nie zameczac pieska i nie karac gdy cos mu nie wyjdzie bo sie zrazi. Trzeba go natomiast chwalic i/lub nagradzac za azdym razem gdy zrobi dobrze. Świetnej zabawy!

Numer Gadu-Gadu
7399523
Ktos
Gość
PostWysłany: Pią 08 Paź, 2004 23:05   

moja kochana suczka Czika (jamniczka) pograzłami buty adiadasa a mojemu bratu rebooka bo raz zostala sama a miala trzy miski 2 kosci jesdnazabake piszczaca i patyka wiec jak moja mama sie o tym dowiedziala to pies o malo z 8 pietra przez okno nie wypadl
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 11 Paź, 2004 17:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jest wiele zabaw! Ja najczęściej wychodze z moim pieskiem na dwór i rzucam mu kamyki(ale pamiętaj,żeby nie za duże) i patyki. W domu to ma swoje maskotki,ringo i piłkę to też się z nim bawię(ale w przedpokoju,żeby niczego nie rozwalić). Albo przeciąganie materiału Mr. Green . Pamiętaj,żeby nie za mocno bo pysk psa jest bardzo wrażliwy.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Fifunia-niezalogowana:)
Gość
PostWysłany: Czw 14 Paź, 2004 01:40   

[quote="Blanka"]W wilczych stadach mlode psy czesto graja w zapasy. W traksie tej zabawy mozesz nauczyc pieska jak "gryzc" do zabawy z umiarem, ta zabawa rozwija tez pieska.[/quote]

Nie radziłabym CI przewalania się z psem, i pozwalania na to, aby CIę gryzł. W świadomości psiaka zaczniesz egzystować jako osobnik słabszy, którego mozna zdominować, skoro sam pozwala na to, żeby się gryźć. Warto dodać, że w takich zabawach jak zapsay, czy podgryzanie się psiaki ustalają sobie chierarchię stada, więc stawianie się w roli gyzionego to nienajlepszy pomysł. Jeżeli chcesz dobrze wychować sojego pupilka, to polecam Ci książkę "okiem psa" J. Fishera-naprawdę warto ją przeczytać :) DOwiesz się nie tylko, jak się opiekować i bawić z pieskiem, ale także jak go prawidłowo odżywiać i wychowywać.

pozdrawiam
Powrót do góry
Moderator

PostWysłany: Pią 15 Paź, 2004 14:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Fifunia! Chodzilo mi o to zeby nauczyc pieska aby nie gryzl z mocno. Bo do zabawy chyba nie zabronisz lekko "ugryzc" tak ze wogole tego nie czujesz, ale wlasnie sek w tym zebys tego nie czula prawie, zeby cie to nie bolalo, zeby psiak znal granice pa!

Numer Gadu-Gadu
7399523
Fifunia_niezalogowana
Gość
PostWysłany: Pią 15 Paź, 2004 22:24   

[quote="Blanka"]Fifunia! Chodzilo mi o to zeby nauczyc pieska aby nie gryzl z mocno. Bo do zabawy chyba nie zabronisz lekko "ugryzc" tak ze wogole tego nie czujesz, ale wlasnie sek w tym zebys tego nie czula prawie, zeby cie to nie bolalo, zeby psiak znal granice pa![/quote]

W jakim celu uczyć psa, żeby gryzł delikatnie, skoro mozna go oduczyc gryzienia człowieka??!! Blanko, jest naprawdę wiele możliwości zabaw z psiakiem, poczynając od najrostszych (zabawa piłką, rzucanie patyka, bieganie), do bardziej skomplikowanych, np. agility, psie zaprzęgi, nauka klikerowa psa (doskonale wychowuje bawiąc). Gryzienie nie powinno być absolutnie traktowane jako zabawa człowieka z psem, gdyz pies odbiera je jako okazanie słąbości (niezależnie od tego, czy psiak będzie gryzł mocniej czy delikatniej).
Powrót do góry
Moderator

PostWysłany: Sob 16 Paź, 2004 11:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

alez fifuniu to doskonala zabawa, oczywiscie niech kazdy robi jak chce, ale to fajne uczucie kiedy siedzisz na schodach i placzesz a podbiega do ciebie twoj psiak i delikatnie podgryzuje, pcha nosem, zaczepia, odrazu wraca ci humor!

Numer Gadu-Gadu
7399523
Odpowiedz do tematu