Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Pon 06 Paź, 2003 21:54
e tam wystawy
fajne sa zawody na biegi-wtedy sie okazuje ktory pies jest najlepszy
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
nitoprek Gość
Wysłany: Nie 15 Lut, 2004 23:20 przestańcie!!!
dajcie spokooj... ja mam goldena a rodowodu nawet nie odebrałem... jak wogoole psu można coś takiego zrobić.... np. uczyć od 3 mesiąca żeby stął w rąbie i takie tam.... dlamnie mooj pieso może stać i w koołku... mine to wali i nigdy nie wziołem jej na żadnąwystawę.... bo to jest okrutne!!!!!
martys Gość
Wysłany: Sob 09 Paź, 2004 15:28 Rodowód
Ludzie! Psa OD HODOWCY kupuje sie z rodowodem( a wlasciwie z metryka) szczenie musi byc tez po rodzicach z rodowodem, ktorzy maja wnioski suka-na suke hodowlana- pies na reproduktora. Aby zdobyc wniosek na suke hodowlana czy reproduktora nalezy jezdzic z psem na wystawy ( 3 oceny- 2 doskonale i jedna moze byc bdb). A jesli mamy kupionego psa z metryka nalezy zglosic sie z nia do Zwiazku Kynologicznego( w wiekszych miastach, ale pelny wykaz oddzialow znajdziecie na www.zkwp.pl) i powiedziecie, ze chcielibysmy wyrobic rodowod dla swojego psa, placi sie wtedy skladke czlonkowska i oplate za wyrobienie rodowodu. Po otzrzymaniu tego dokumenty ( zwykle jakies 3 miesiace) mozemy zaczac jezdzic z psem na wystawy( dla przyjemnosci to swietna zabawa jak i dla pana i psa, ale pod warunkiem ze mamy dobry humor i jestesmy do niej odpowied. przygot. na wystawie mozna spotkac ciekawych ludzi, wymieniac sie doswiadzcz. np. na temat psów) Polecam zajrzec na ww.strone zwiazku tam dowiecie sie wiecej o wystawach i nie tylko.
P.S Wszystkie szczenieta(po rodowodowych rodzicach) maja metryki nie ma znaczenia czy urodzil sie 2, 6 czy 1. TO, ZE URODZIL SIE 1, 2, 3, 4,5 JUZ NIE OBOWIAZYJE OD KILKU LAT, STARE PRZEPISY!!! :-D