Wysłany: Pon 06 Wrz, 2004 08:58 Na nic mi nie pozwalają !!!
Hej ! Moi rodzice na nic mi nie pozwalaja Z ledwością przekonałam mamę żeby pozwoliła mi zrobić sobie drugą dziurkę w uchu. Chciałam zrobić sobie pasemka (blond) też mi nie pozwoliła !!! Chciałam mieć tatuaż z henny ale co też mi nie pozwoliła !!! POMÓŻCIE jak mam ją przekonać ?!
Ja też przekonywałam mame zebym miala 2 dziurke w uchu..wkoncu powiedziała twoje ucho twoja sprawa zzebys potem nie zalowala ... pasemka blond ok! ale to twoje wlosy...zrobila pare ale z niechcecia..powiedziala ze mam ladne wlosy a je tylko marnuje...tatuaz nie chce nie myslalam...zalezy ile masz lat...mysle ze jak bedziesz miala z 16-18 to pozowli ci! a jak masz z 12 to ekhm..niezbardzo nie wiem jak masz przekonac :>
_________________ Siemaneczqo
W czymŚ pomóc ? Proszę bardzo :]]
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 06 Wrz, 2004 13:48
PuśQa ale tatuaż z henny to nie jest taki zwykły tatauaż. Jest malowany specjalną henną, tatuaż wyglada jak prawdziwy,ale schodzi po ok. 2 tygodniach. Robiłam sobie cos takiego nad morzem.
To,że mama zabrania Ci pasemek, kolczyków,tatuaży to nie znaczy od razu,że na nic Ci nie pozwala. Przecież nie siedzisz przywiązana do krzesła w piwnicy Mama nie chce Ci "niszczyć" włosów, lub uważa,że jesteś jeszcze za młoda. Moja siostra też długo namawiała mamę na drugą dziurkę w uchu ale w końcu mama uległa. Penwie Twoja mama nie chce,żebyś wygladała jak jakiś "luj", a w dwóch dziurkach to tak dziewczynie ładnie i w ogóle...Co do tatuaża- mama penwie nie ma przekonania do takich tatuazy, bo nigdy nie widziała, jak to się tak naprawdę odbywa itp. Nie przejmuj się, nie jesteś jedyną dziewczyną na świecie,któej rodzice nie pzowalają zrobić pasemek, dodatkowych dziurek w uchu czy tatuażu z henny. Poczekaj jeszcze rok czy dwa, istenieje większe prawdopodobieństwo,że Ci pozwoli .
Uuu... współczucia... WOGLE nie przekłuwać uszu!!!!!!!!!
_________________ She wants to go home, and nobody's home.
Its where she lies, broken inside.
There's no place to go, no place to go to dry her eyes.
Broken inside.
Fajremonka no bez przesady ... Co daja przebite uszy ? To nie taka tragedia jak ktos nie ma przebitych ... Ja =D nie mam [rzebitych .. i sie ciesze ... Nie chcialabym miec tak jak moja qzynka .. tak jej sie potem to wszystko babrało . A poatym wogule nie chce miec =D
Dobra, sorry... po prostu mam 3 dziurki i w tych tematach trochę mnie ponosi
_________________ She wants to go home, and nobody's home.
Its where she lies, broken inside.
There's no place to go, no place to go to dry her eyes.
Broken inside.
Tavion Gość
Wysłany: Sob 11 Wrz, 2004 19:10
Ja mam dużo dziurek
Już o tym pisałam - kiedyś.
Wg. mnie, mama chce dla ciebie dobrze, żebyś wyglądała w miarę normalnie.
Nic takiego się nie stało. Porozmawiaj z mamą.
Powodzenia
tez chcialam pasemka i moja koleżanka se zrobiła teraz w roku szkolnym ma kłopoty.....tatułaż czemu nie....mi tez by nie pozwolili.....druga dziurka w uszach yyyyyyy mi to niepotrzebne
pokaż swoim rodzicom że jestes odpowiedzialna może wtedy ci pozwola
Rada:
Poprosu zrezygnuj z 2 dziurki, tauazu i pasemek.
Przecie nie jest to tak bardzo potrzebne, a i bez tego nie powinnaś się czuć gorsza, czy coś...
Przeciez na większość innych zeczy mama ci pozwala...
Musisz się zadowolić tym co masz.
Mozesz tez powiedzieć mamie, ze masz duzo fajnych kolczyków, a tylko 2 dziurki w uszach
Weronika Gość
Wysłany: Pią 08 Paź, 2004 15:07
Panie Ktoś - Nie odnawia się starych post,ów nawet jeśli jest się Gościem.
Ja jak miałam przekłute uszy to mi kolczyki do uch wpadły i miałam je wyciągane operacyjnie.