Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 21 Sie, 2004 20:10
Raczej kondony.
A do czego służą? Do tego,aby podczas stosunku kobieta nie zaszła w ciążę. Kondon(prezerwatywa) nie dopuszcza spermy do ciała kobiety. A tak dokładniej to mężczyzna zakłada go na członek.
prezerwatywa to rodzaj zabezpieczenia zeby kobieta/dziewczyna nie zaszla w ciaze.. ale jesli jest stara albo sie urwie podczas stosunko to tak jakby jej wcale nie bylo...
_________________ to ja powróciłam- kasia 14latek. marcin, wciąż Cię kocham i nigdy nie przestanę....
Raczej kondony.
A do czego służą? Do tego,aby podczas stosunku kobieta nie zaszła w ciążę. Kondon(prezerwatywa) nie dopuszcza spermy do ciała kobiety. A tak dokładniej to mężczyzna zakłada go na członek.
Hm..Kiedys słyszałam że obydwa wyrażenia sa poprawne: I kondomy i kondony, ale w końcu to nie wiem jak to jest a co do tematu to w sumie nie wiem co o tym myśleć b o przeciez ktos moze niewiedziec co to jest..a więc kodom (czy kondon) to jest to samo co prezerwatywa...to jest takie gumowe zabezpieczenie które zapobiega niechcianej ciązy.Podczas stosunku męzczxyzna zakłada kondom na członka..z tego co wiem prezerwatywa jest chyba jednym z najbardziej skutecznych środków antykoncepcyjnych bo daje najwększą pewnosc.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
z tego co wiem prezerwatywa jest chyba jednym z najbardziej skutecznych środków antykoncepcyjnych bo daje najwększą pewnosc.
Nio to ja Ci powiem, że prezerwatywa jest to podstawowy środek antykoncepcji i nie jest on środkiem "najskuteczniejszym" czyli właśnie dającym największą pewność tego że kobieta po stosunku nie zajdzie w ciąże. Najskuteczniejszym środkiem są pigułki antykoncepcyjne :] więc to tyle co mam do powiedzenia. papa
_________________ Próbowałam wielu rzeczy i za każdym razem
pamiętałam żeby żaden kamień nie stał się głazem,
żeby droga była prosta, a sumienie czyste...
z tego co wiem prezerwatywa jest chyba jednym z najbardziej skutecznych środków antykoncepcyjnych bo daje najwększą pewnosc.
Nio to ja Ci powiem, że prezerwatywa jest to podstawowy środek antykoncepcji i nie jest on środkiem "najskuteczniejszym" czyli właśnie dającym największą pewność tego że kobieta po stosunku nie zajdzie w ciąże. Najskuteczniejszym środkiem są pigułki antykoncepcyjne :] więc to tyle co mam do powiedzenia. papa
No dobra, niech Ci będzie W każdym razie prezerwatywy są najpopularniejszym środkiem antykoncepcyjnym i chyba sa bezpieczne i skuteczne skoro az tyle osób je używa. Zresztą jeśli chceż używac prezerwatyw możesz to robić zawsze a jesli chodzi o pigułki to bierze sie je pod okiem lekarza ginekologa i to jest chybatroche uciązliwe..zreszta zalezy dla kogo.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."