Wysłany: Sob 19 Kwi, 2003 09:56 szpara między zębami
mam duzy problem. chodze do 6 klasy i wszyscy się ze mnie smieją. Powodem jest moja duza szpara między zębami. Nosze aparat na zęby( taki który mozna zdjąć) bo mam mała szczekę. Dzięki aparatowi moja szczęka się rozszeża, ale i powiększa si ę moja szpara miedzy zębami.
Moge tam nawet włozyć patyk od lizaka.
Czy ta szpara robi się przez aparat
Czy będę miała taka szpare do końca zycia
Prosze o odpowiedź
Z zębami jest tak, że można wpłynąć na ich urodę, jednak wszelkie zmiany są bardzo powolne. Zgłoś się do ortodonty - zapewne coś pomoże. Tylko nie nastawiaj się, że po np. dwóch tygodniach będzie wszystko ok. To kwestia wielu miesięcy, może nawet 2 lat. Ale szparę zapewne można jeśli nie zlikwidować, to zmniejszyć. Ale musisz być cierpliwa i pod opieką ortodonty
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Pon 18 Cze, 2007 16:47
No błagam... Czy musicie pisać w tematach, w których widać, że
Po 1: autor jest gościem - mała szansa że wróci.
Po 2: osoby odpowiadające w tym temacie nie piszą już na forum, więc coś to musi znaczyć, nie? Nie?
Po 3: data przekracza 4 lata! =='
Po 4: ...tak jak ostatnia odpowiedź w tym temacie.
Po 5: temat jest stary i nie rozrywkowy; bo w tym chodzi o konkretną odpowiedź, a temat po jej udzieleniu jest bezużyteczny (zwłaszcza po 4 latach). Bo w tematach które praktycznie się nie kończą (np "Now playing", "Nasze zdjęcia") i nadal odwiedzanych starość jest dozwolona.
Ok, rozumiem, że Jewel która jest nowa może nie wiedzieć o tego typu rzeczach. Ale Twoje posty aneto widzę już od jakiegoś czasu więc powinnaś się już trochę nauczyć.
Za takie rzeczy chyba będą niedługo upomnienia a potem osty, bo ileż można odnawiać i zamykać stare tematy?